Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Βηματάκια

Αντέδρασαν οι τουριστικοί πράκτορες
Με τους εργαζόμενους της ΕΝΚΛΩ τα έβαλαν οι τουριστικοί πράκτορες της περιοχής μας, διότι αντέδρασαν που τους μετέφεραν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ στο Τελωνείο των Κήπων, λέγοντας τους, ότι θα έπρεπε να μεταφερθούν με τα τουριστικά λεωφορεία. Μάταια οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να τους εξηγήσουν ότι η μεταφορά τους ήταν δωρεάν(έτσι τουλάχιστον υποστήριξαν οι εργαζόμενοι) και παραλίγο να προκληθούν επεισόδια. Τελικά η λογική πρυτάνευσε, αλλά σχολιάστηκε αρνητικά η στάση των πρακτόρων.
Η Ελληνική λύση
Η αναταραχή πρώτα στην Τυνησία και μετά στην Αίγυπτο, έχει προκαλέσει ένα κύμα αμφισβήτησης και αστάθειας σε όλη την ευρύτερη περιοχή, αναγκάζοντας τους ηγέτες των χωρών να πάρουν μέτρα για να ανακόψουν την πιθανότητα ταραχών.
Στην Αλγερία λοιπόν, οι ηγέτες της χώρας προσπαθούν να ενισχύσουν την θέση τους κάνοντας υποχωρήσεις, χαμηλώνοντας τις τιμές ή υποσχόμενοι περισσότερες ελευθερίες. Στο μεταξύ στην Ελλάδα, πράγματα που παλιότερα θα είχαν προκαλέσει διαδηλώσεις, τώρα περνάνε χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Η λύση για τις αναταραχές στην Αίγυπτο λοιπόν, είναι να τους στείλουμε την τρόικα. Θα φωνάξουν, θα φωνάξουν, στο τέλος θα σκάσουν.
Τους θέλουν πίσω
«Ως Θεσσαλία καλούμε την κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να πραγματοποιηθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 σε Βόλο και Λάρισα και εμμένουμε να παρέμβει προσωπικά ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στη Διεθνή Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων.
Σε κάθε περίπτωση αξιώνουμε από την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει απρόσκοπτα τα έργα υποδομής που έχει ζωτική ανάγκη η Θεσσαλία και αναφέρονται στο φάκελο των Μεσογειακών Αγώνων καθώς και το πρόγραμμα προβολής».
Τα παραπάνω επεσήμανε, στο πλαίσιο έκτακτης σύγκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου, σήμερα στο Βόλο με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δημοτικών συμβουλίων Βόλου και Λάρισας και με αποκλειστικό θέμα τις αρνητικές εξελίξεις για τη Θεσσαλία σχετικά με τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. Αμάν αμάν κάναμε για να τους ξεφορτωθούμε, τώρα τους θέλετε πίσω; Άμα τους θέλετε τόσο πολύ να τους πληρώσετε κιόλας!
Κοινή Πολιτική Παιδείας
Ο αντιπρύτανης κ. Κώστα, μιλώντας την Πέμπτη για την οικονομική κατάσταση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, περιέγραψε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις περικοπές του προυπολογισμού κατά 33%, ενώ στα τέλη του Δεκέμβριου το συνολικό ποσό που περιμένανε τους ήρθε «λειψό» κατά ένα εκατομμύριο.
Ερωτηθείς δε για τα δύο καινούρια τμήματα, των Πολιτικών Επιστημών και της Κοινωνικής Διοίκησης, που ουσιαστικά υπολειτουργούν, κατέδειξε το παράλογο της Ελληνικής νοοτροπίας «σε όλο τον κόσμο, πριν ξεκινήσει ένα καινούριο τμήμα, εξασφαλίζουμε τους χώρους, εξασφαλίζουμε τους ανθρώπους οι οποίοι θα διδάξουνε, κάνουμε έρευνα αγοράς για να δούμε αν αυτό το πράγμα όντως χρειάζεται και δεν το κάνει κάποιος άλλος ή ότι εμείς μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα και ξεκινάμε.» επισήμανε, λέγοντας ότι εδώ στην Κομοτηνή επιβλήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η εντελώς αντίστροφη διαδικασία, αφού πρώτα αποφασίστηκε να ιδρυθούν τα τμήματα και μετά αναζητήθηκαν οι χώροι και το προσωπικό.
Αυτό αναφέρθηκε και στη συνάντηση των έξι πρυτάνεων της Βορείου Ελλάδας την Τετάρτη στην οποία παραβρέθηκε και αυτός, που εκφράστηκε η άποψη ότι πρέπει επιτέλους να δημιουργηθεί μια κοινή στρατηγική για την Παιδεία, με ακαδημαϊκούς όρους, έτσι ώστε ότι γίνεται να έχει συνέχεια.
Ηλιακή θέρμανση
Εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης αναζητά ο Δήμος Κομοτηνής για να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά η πισίνα του Δήμου, αφού το κόστος, ιδιαίτερα με τις σημερινές τιμές του πετρελαίου, είναι πολύ υψηλό। Το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι (αν βρεθεί φυσικά τρόπος χρηματοδότησης) η εγκατάσταση συστήματος ηλιακής θέρμανσης της πισίνας, που στο εξωτερικό χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια, ακόμα και σε χώρες όπως ο Καναδάς, που ο ήλιος είναι πολύ πιο αδύναμος και το κρύο πολύ πιο έντονο.
Οι αθλητές του αθλητικού συλλόγου Δημοκρίτειο στη Θεσσαλονίκη
Με τις καλύτερες προσδοκίες η συμμετοχή των νεαρών αθλητών πάλης της πόλης μας στο Πανελλήνιο Τουρνουά πάλης την προσεχή Κυριακή στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης.
Οι νεαροί αθλητές της πόλης μας κατεβαίνουν ύστερα από πολύ καλή προετοιμασία και με πολύ καλή ψυχολογία ύστερα και από τη μεγάλη επιτυχία και τις πολλές διακρίσεις στο τουρνουά της Βουλγαρίας. Την αποστολή συνοδεύουν οι δύο προπονητές της ομάδας Καρυπίδης Θόδωρος στην ελευθέρα και Μπάρμπας Γιάννης στην ελληνορωμαϊκή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πιστέψτε ήταν σίγουρα δωρεάν που να βρει η εταιρεία λεφτά να μεταφέρει τους εργαζόμενους πάμε καλά? αυτοί που θέλανε να μας πάνε θα μας πήγαιναν τζάμπα γιατί αν ήταν να πληρωθούν δεν υπάρχει μια....
εργαζόμενος