Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Βηματάκια

Κινητοποίηση για τα διόδια
Τον Απρίλιο όπως όλα δείχνουν θα λειτουργήσουν τα πρώτα διόδια στην ΑΜΘ . Ανάμεσα στους «τυχερούς» είναι και οι κάτοικοι της Ροδόπης, αφού μεταξύ Ιάσμου και Κομοτηνής κατασκευάζεται ένας εκ των νέων σταθμών. Οι εργασίες προχωρούν πάνω στην Εγνατία και αυτές τις ημέρες γίνονται και οι διαγωνισμοί. Τον τελευταίο λόγο όμως θέλουν να τον έχουν οι πολίτες και ήδη συγκροτήθηκε επιτροπή η οποία επιδιώκει να σταματήσει την εγκατάσταση των διοδίων. Η πρώτη μάλιστα κινητοποίηση προγραμματίζεται για την Κυριακή, οπότε και στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης, θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό στους κατοίκους της πόλης μας.
Εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ θα κλείσουν τα σύνορα
Στις 8:30 το πρωί της Πέμπτης θα αναχωρήσουν από την Κομοτηνή τα λεωφορεία με τους εργαζόμενους της ΕΝΚΛΩ για να διαδηλώσουν στους Κήπους του Έβρου. Σύμφωνα με πληροφορίες στην κινητοποίηση θα πάρουν μέρος και εργαζόμενοι της Νάουσας και φυσικά και του Έβρου. Τα λεωφορεία θα βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο εργατικό κέντρο της Κομοτηνής.
Σύντομα
"Σύντομα θα υπάρξει απόφαση για τις αποζημιώσεις των αγροτών από τις ζημιές του 2010" ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδης. Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα του θα εφαρμοστεί μικτό σύστημα αποζημιώσεων μέσω ΕΛΓΑ και ΠΣΕΑ. Οι δε αποζημιώσεις για το βαμβάκι από το πράσινο σκουλήκι, που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους αγρότες της Ροδόπης θα δοθούν μόλις γίνει εξατομίκευση τους. Με λίγα λόγια από το καλοκαίρι του ’10 γίνεται, δήθεν, η καταγραφή και τώρα πρέπει να γίνει και η εξατομίκευση….. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι… που λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός….
Φοβερή ιδέα
Μα πόσο μας σκέφτονται αυτό οι υπουργοί μας ώρες ώρες…. Οι Έλληνες ασφαλισμένοι δεν έχουν λόγια να τους ευχαριστήσουν για την άμεση αντίδραση τους στο θέμα της απεργίας των γιατρών του ΙΚΑ. Ο υπ. Υγείας, Αν. Λοβέρδος, και ο αναπλ. υπ. Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης έδωσαν τη λύση για να μη ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και να σκάσουν από το κακό τους οι γιατροί που απεργούν.
Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ να απευθύνονται στους 12.500 συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ. Καταλάβατε αγαπητοί ασφαλισμένοι; ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ! Κύριε υπουργέ μας υποχρεώσατε…..
Δύο δηλώσεις
«Το τοπικό, το επώνυμο, το πιστοποιημένο, πάντα θα έχει μέλλον και πάντα θα έχει αγορά και πάντα θα ‘έχει κόσμο πρόθυμο να το πληρώσει.» Γιάννης Κολυβάς, προϊστάμενος του γραφείου Βρυξελλών της ΠΑΣΕΓΕΣ
«Δεν χρειάζεται να γίνουν τρομερά πράγματα, αρκεί να καταλάβουμε ότι όλοι, είτε είμαστε αγρότες, είτε είμαστε καταναλωτές αγροτικών προϊόντων, είτε είμαστε ξενοδόχοι, που προσφέρουμε υπηρεσίες στον τουρισμό, ότι έχουμε συμφέρον να αναδείξουμε τον τόπο μας, και όλα τα σύμφωνα ποιότητας είναι πολύ σημαντικά και η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι έχουν προσφέρει κάτι σημαντικό στην τοπική κοινωνία.» Βαγγέλης Διβάρης Ειδικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ
Αυτά είπανε για το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας δύο άνθρωποι που δεν είναι από τη Ροδόπη και δεν έχουν κανένα συμφέρον να το προωθήσουν. Εμείς θα κάνουμε το ίδιο;
Να πληρώσουν οι ΠΑΕ
Εχθές πραγματοποιήθηκε ο επαναληπτικός αγώνας για το κύπελλο Ελλάδας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στην Τούμπα, όπου παρόλο που ο αγώνας διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, η αστυνομία πραγματοποίησε τεράστια επιχείρηση για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, με την συμμετοχή περίπου δυο χιλιάδων αστυνομικών. Στην επιχείρηση συμμετείχε όλη η αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης, διμοιρίες, αλλά και ειδικές δυνάμεις. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η αστυνομία επιστράτευσε μέχρι και ελικόπτερο, το οποίο πετούσε πάνω από το γήπεδο της Τούμπας τις ώρες πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Την επόμενη φορά που θα γίνει αγώνας στην Τούμπα, να φέρουμε και άρματα, μήπως και σταματήσουν τα επεισόδια. Άραγε όλη αυτή η διαδικασία πόσο κοστίζει στην αστυνομία; Και ποιος θα πληρώσει τόσο τα μέτρα ασφαλείας, όσο και όποιες ζημιές γίνουν από τα επεισόδια; Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Οι οργανώσεις των οπαδών; Ως πότε το άλλοθι του οπαδού θα δίνει συγχωροχάρτι στους ανεγκέφαλους; Αν είναι έτσι, τότε από εδώ και μπρός οι διαδηλωτές για οτιδήποτε, είτε είναι μισθοί, είτε συντάξεις, είτε διόδια, θα φοράν και κασκόλ μιας συγκεκριμένης ομάδας, και να δείτε τότε, η αστυνομία ούτε θα τους πλησιάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: