Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Βηματάκια

Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα….
Όλα πάνε καλά. Η αισιοδοξία ξεχειλίζει στην κυβέρνηση και οι αναπτυξιακές προοπτικές ανοίγονται πάλι στην Περιφέρεια μας όπως μας ενημέρωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη από την Καβάλα.
Και θα πάει μπροστά όλη ΠΑΜ-Θ όχι μόνο η Θράκη. Είπαμε πρέπει να ενισχύσουμε και την Περιφερειακή μας συνείδηση. Αυτό σκέφτηκε φαίνεται η υπουργός μας και για να μην υπάρχει Ενδοπεριφερειακή ανισότητα ανακοίνωσε Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Στήριξης της Απασχόλησης για Καβάλα και Δράμα (το οποίο είχε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ επιτυχία στη Ροδόπη) και φυσικά εξίσωσε το ποσοστό επιχορήγησης του μισθολογικού κόστους. Με αυτό τον τρόπο όλοι έχουμε απ’ όλα. Ότι έταξαν στον έναν, έταξαν και στον άλλο. Έτσι από εδώ και μπρος θα είμαστε ίσοι μπροστά στη Κυβέρνηση και θα σταματήσουν οι γκρίνιες του στυλ γιατί έδωσε σε αυτούς 12% και σε εμάς μόνο 4%, ή γιατί εκεί τοπικό πρόγραμμα και όχι και σε εμάς. Όμως με τα λόγια δε χόρτασε κανείς. Το Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα στην Ροδόπη αγνοείται, το 12% έχουν να το παίρνουν στη Θράκη από το 2008 και ας μη μιλήσουμε για το business plan που εξήγγειλε το Μάιο η κ. Κατσέλη για την ΕΝΚΛΩ και τα αποτελέσματα του μας έχουν κάνει να «τρίβουμε τα μάτια μας»… Ας βάλουμε επιτέλους τα πράγματα σε σωστή βάση και ας μη δεχόμαστε ότι μας «πασάρουν» άκριτα, επειδή απλά ακούγονται όμορφα ή επειδή μας δίνουν μία στάλα αισιοδοξίας μέσα στην καθημερινή μαυρίλα μας. Τα μεγάλα λόγια είναι ΦΤΩΧΕΙΑ και από αυτή έχουμε μπόλικη… δε θέλουμε άλλη. Αναμένουμε λοιπόν να τις πράξεις…
Έρχεται το γρήγορο Ιντερνετ
Το γρήγορο Ιντερνετ, με ταχύτητες που θα φτάνουν τα 50 Mbps, αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα στην Κομοτηνή με μια μικρή καθυστέρηση είναι αλήθεια, αφού περιμέναμε να λειτουργεί από την αρχή του χρόνου. Βε΄βαια σε μια χώρα που πολλά πράγματα τα περιμένουμε να γίνουν για χρόνια και τελικά δεν έρχονται ποτέ, αυτό σημαίνει πρόοδο.
Αξίζει να τονίσουμε ότι οι υφιστάμενοι χρήστες μάλλον δεν πρόκειται να δούν ιδιαίτερη αλλαγή στην ταχύτητά τους, (το έως 24 Mbps δεν θα δει ιδιαίτερη επιτάχυνση) και μάλλον η έξτρα ταχύτητα θα έρθει με ένα αυξημένο (χρηματικό) τίμημα, αλλά για όποιον το χρειάζεται, αξίζει τον κόπο δε νομίζετε;
Η οικονομία ζει. Οι Έλληνες;
H Ελλάδα απέδειξε ότι έχει τη θέληση και τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει μεγάλες μεταρρυθμίσεις και να καταστήσει την οικονομία της βιώσιμη", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Πολύ ωραία πρόεδρε, αλλά έτσι όπως πάμε θα καταστήσουμε την οικονομία μας βιώσιμη αλλά τον βίο μας αβίωτο.
Που πήγαν τα λεφτά;
Στην Α΄ Δ.Ο.Υ Κατερίνης, μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε έλλειμμα 104 χιλ. ευρώ στην αποθήκη δημόσιου υλικού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Σε βάρος του υπαλλήλου κινήθηκε πειθαρχική και ποινική διαδικασία, αλλά δυστυχώς δεν νομίζω ότι θα βρούμε ποτέ τα 104 χιλιάδες ευρώ. Δύσκολα μας το βγάζεται από το μυαλό ότι ο έρμος ο υπάλληλος μάλλον δεν υπεξαίρεσε τόσο πολλά, αφού τέτοιο έγκλημα θα πρέπει να ήταν χρόνιο, και επιδεικνύει την παντελή έλλειψη ελέγχου που επικρατεί στο Ελληνικό Δημόσιο γενικότερα. Από την άλλη μεριά, ένας ταμίας στο Παγγαίο κατάφερε να υπεξαιρέσει πολύ περισσότερα, οπότε δεν ξέρετε, μπορεί να τα πήρε και αυτός στην Κατερίνη για να βοηθήσει συνανθρώπους του και να τα γυρίσει πίσω…
Κομμένο…
Σε πάρκα, παραλίες, πεζοδρόμια της Νέας Υόρκης, ακόμα και στην Τάιμς Σκουέρ, θα απαγορεύεται το κάπνισμα από εδώ και πέρα. Όπως αποφάσισε προ ημερών το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, η απαγόρευση του καπνίσματος θα επεκταθεί σε όλα τα δημοτικά πάρκα, τις πλατείες, τους δημόσιους υπαίθριους χώρους και τις παραλίες της αμερικανικής μεγαλούπολης. Μάλιστα η αρμόδια υπηρεσία θα κόβει πρόστιμο 100 δολαρίων στους παραβάτες. Άρα εμείς πάλι καλά πρέπει να λέμε που η κυβέρνηση απαγόρευσε το κάπνισμα μόνο στους Δημόσιους Χώρους και το πρόστιμο (που ακόμα δεν έχει πέσει) είναι 50 ευρώ για τον καπνιστή.
Προσοχή
Αυξημένη αναμένεται να είναι η δραστηριότητα της γρίπης για τις επόμενες εβδομάδες στη χώρα μας σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). «Η γρίπη μπορεί να είναι σοβαρή, ειδικά για τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Ωστόσο, ένα μικρό ποσοστό υγιών ατόμων μπορεί επίσης να παρουσιάσει σοβαρές επιπλοκές», επισημαίνεται μεταξύ άλλων. Ενόψει λοιπόν και Σαββατοκύριακου ας αποφύγουμε τους κλειστούς χώρους και ας τηρήσουμε σωστά τα μέτρα υγιεινής για να αποφύγουμε τα δυσάρεστα. Ε, και ένα Σ/Κ χαλάρωσης στο σπίτι δεν έβλαψε ποτέ κανέναν…!

Δεν υπάρχουν σχόλια: