Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Βηματάκια

Σκι στη Ροδόπη
Μπορεί να ακούγεται φανταστικό, δεν είναι όμως!!! Μετά την τελευταία χιονόπτωση στα ορεινά της περιοχής μας, αρκετοί συμπολίτες μας βρήκαν την ευκαιρία για λίγο χιονοπόλεμο και άλλα παιχνίδια με το χιόνι. Άλλοι πάλι, πήραν τα χιονοπέδιλα τους και πήγαν για σκι, όπως δείχνει και η φωτογραφία!!! Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, «διάφορα μηχανήματα έχουν ανοίξει χώρους σε δύσκολες περιοχές του βουνού και εμείς το εκμεταλλευόμαστε όταν χιονίζει».
Χάνει κάθε αξιοπρέπεια
Έριξαν δόλωμα την «κούραση», για να συσπειρώσει ο Κώστας Καραμανλής τη βάση; Μήπως εκτονώθηκε ψυχολογικά, λέγοντας όλα όσα ήθελε να πει φωναχτά και δεν μπορεί; Πάντως, δείχνει για άλλη μία φορά ότι τα media παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην πολιτική του. Αν πιστεύει ότι με τέτοιου είδους κινήσεις ενισχύει το προφίλ και το κόμμα του, μάλλον χάνει και θα πρέπει με κλωτσιές να διώξει τους συμβουλάτορες. Με αυτόν τον τρόπο η αξιοπρέπεια πάει περίπατο και γίνεται ρεζίλι των σκυλιών! Είναι δυνατόν για ένα πρωθυπουργό; Όλα να τα περιμένει κανείς από τη ΝΔ. Πάλι παραδίδει μαθήματα στο εκλογικό σώμα!
Ποιος φταίει τώρα;
«Ξεκινάμε μια επανάσταση», αναφέρει το δελτίο τύπου που μοιράστηκε από τον Δήμο Κομοτηνής στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και αφορά την Ώρα της Γης. Μετά το «σοσιαλιστής», που προσάπτουν ορισμένοι στον συντηρητικό δήμαρχο, αν βγουν και τώρα και τον χαρακτηρίσουν «επαναστάτη», ποιος θα φταίει;
Εμμονές
Εντωμεταξύ, η επανάσταση για την Ώρα της Γης και την Οικολογία καλά κρατάει, αλλά εκεί στον Δήμο Κομοτηνής πρέπει να το γιορτάζουν 365 ημέρες τον χρόνο. Γιατί και οι αυτοσχέδιοι σκουπιδότοποι περιφερειακά της πόλης όχι μόνο δεν εξαφανίστηκαν, αλλά διπλασιάστηκαν και η εικόνα της πόλης, όσον αφορά την καθαριότητα δεν είναι και η καλύτερη. Οπότε!!!...Εντύπωση προκαλεί πάντως και η εμμονή των ανθρώπων του Δήμου Κομοτηνής να βλέπουν την φάτσα τους στις τοπικές εφημερίδες και την τοπική τηλεόραση. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η παρουσία τριών (!!!) φορέων του Δήμου σε μια τέτοια δράση και η συνέντευξη τύπου για το θέμα.
Δεν ήταν καθόλου «λαγός»
Οι προτάσεις του Κώστα Μίχαλου για ελαστική μορφή εργασίας, έγιναν έτσι στο ξεκούδουνο. Αυτό ισχυριζόταν, για να μην φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση. Μέχρι, που ο Καραμανλής από τις Βρυξέλλες τάχθηκε ανοιχτά υπέρ, για να μην χάσει ο κόσμος τη δουλειά του. Έτσι, επανήλθε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, για να εξειδικεύσει! Δεν ήταν καθόλου λαγός της κυβέρνησης και δεν είχαν προσχεδιάσει απολύτως τίποτε.
Οικολογικά
Οι επαναστάτες της … οικολογίας του Δήμου Κομοτηνής, ευαισθητοποιημένη στα θέματα περιβάλλοντος έκαναν και την μικρή τους παρατυπία! Δεν λογάριασαν τις «επαναστατικές» οικολογικές συνήθειες του Δημάρχου Δημήτρη Κοτσάκη και εκτύπωσαν με το κιλό αυτοκόλλητα και ενημερωτικά έντυπα πληροφόρησης για την Ώρα της Γης. Οικολογικά βεβαίως … βεβαίως!!!
Ζητεί «τιμωρία» Πάγκαλου!
Η Αλέκα Παπαρήγα με επιστολή της στον Γιώργο Παπανδρέου του ζητεί να τοποθετηθεί προσωπικά για όσα εκτοξεύει εναντίον του ΚΚΕ ο Θόδωρος Πάγκαλος. Ενδιαφέρον θα έχει πώς θα χειριστεί το θέμα ο Παπανδρέου. Θα τον τιμωρήσει ή θα τις στείλει παρόμοιες επιστολές για το τι έχουν πει στο παρελθόν στελέχη του Κομμουνιστικό Κόμματος για τον ίδιο αλλά και για το Κίνημα;;; Αν γίνει κάτι τέτοιο θα χρειαστούν χιλιάδες, τι λέω, εκατοντάδες χιλιάδες κόλλες αναφοράς.
Δόξα λαμπρή
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Μουσείου του Καραθεοδωρή στην Κομοτηνή, με σημαντικές όμως απουσίες. Η αιτία απ’ ότι μαθαίνουμε είναι η μη αποστολή προσκλήσεων εκ μέρους των διοργανωτών. Μόνο έτσι μπορούν να εξηγηθούν κάποιες απουσίες. Αν πάλι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο ας δει ο δήμαρχος τους ανθρώπους που εμπιστεύεται για τέτοιες δουλειές. Και μιας και λέμε δήμαρχος, πρέπει να ήταν ο πιο ευτυχισμένος στην εκδήλωση. Ο λόγος δεν είναι άλλος, απ’ το ότι βρήκε ένα έτοιμο μουσείο από τον πρώην δήμαρχο, βρήκε τα αντικείμενα γι’ αυτό από τον υπουργό και αυτός το εγκαινίασε! Τι σου είναι οι πολιτικές συμμαχίες ορισμένες φορές!
Το παράθυρο μπάζει!
Το πακέτο μας ήρθε από τις εφημερίδες. Συντονισμένα και κατ’ επανάληψη. Δεν πρόλαβε να ανοίξει το παράθυρο ο πρωθυπουργός για τα νέα εισπρακτικά μέτρα που θα ληφθούν, ώστε να τα ξαναρμέξουν την κοκαλιάρα αγελάδα, το ξημέρωμα μας βρήκε με μια ντουζίνα φόρους!!! Έκαναν δουλειά εκεί στο υπουργείο Οικονομικών. Στέλνουν τα ραβασάκια και αυτά προωθούνται δεόντως. Μάλιστα, το τραγικότερο όλων, είναι ότι έγινε και συστηματική δουλειά από ορισμένους τηλεοπτικούς συντάκτες να παρουσιαστεί το μελλοντικό δεύτερο πακέτο όπως ακριβώς το ζητεί η Κομισιόν, μέτρο – μέτρο! Αυτό πια με τις διαρροές έχει παραγίνει. Οι εξαγγελίες κατάντησαν παραπολιτικά! Και δεν γίνεται να μην στιγματιστεί η ξεφτίλα στην πολιτική τους. Θες να μιλήσεις τι θα κάνεις; Αν σου βαστάει, βγες και πέστα. Τι κρύβεσαι; Με τις εφημερίδες κάνουν πάλι δουλειά. Έτσι, προφανώς είπαν στον Γιάννη Παπαθανασίου να λειτουργεί. Ακολουθώντας το παράδειγμα του προκατόχου του, ο οποίος τώρα κάνει και κριτική. Αλλά ποιο βαθύ λαρύγγι τα δίνει, για να τον περιποιούνται τα μέσα;
Ο Ραγκούσης στην Κομοτηνή
Πληροφορίες μας θέλουν τον Γραμματέα της Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση να επισκέπτεται την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης την περίοδο 3 με 5 Απριλίου, οπότε και θα έχουμε την ευκαιρία να τον δούμε και στην πόλη μας.
Οι χρονοδιακόπτες;
Τα μόνα φώτα που σίγουρα θα είναι σβηστά το ερχόμενο Σάββατο στην ώρα της Γης, είναι αυτά των δημόσιων υπηρεσιών. Ποιος να δουλεύει 20:30-21:30 το βράδυ του Σαββάτου... Πάντως, δεν αποκλείεται κάποια φώτα να παραμείνουν ανοικτά, καθώς είναι, βλέπεται, οι χρονοδιακόπτες... Σε ότι αφορά δε στην Ημέρα Περιβάλλοντος, καλώς και θα κρατήσουν μέρες οι γιορτές, ένα σωρό είναι αυτοί που αποτελούν το περιβάλλον και όλοι θα πρέπει να βολευτούν.
Δύσκολα τα μαθηματικά
Δύσκολα και δυσνόητα τα μαθηματικά. Για παράδειγμα, χαιρετίζοντας την εκδήλωση του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ο πρόεδρος της ΝΑ Ροδόπης-Έβρου κ. Μηνόπουλος αφελώς, με την καλή έννοια, αναρωτήθηκε γιατί δεν έγινε αναφορά στο μουσείο Καραθεοδωρή το οποίο είχε εγκαινιαστεί, με δόξες και τιμές, την προηγούμενη ημέρα. Εκ μέρους των μαθηματικών διευκρινίστηκε πως το Παράρτημα δεν προσκλήθηκε στα εγκαίνια. Και λίγο αργότερα ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας κ. Πανδρεμένος σημείωσε οτι από το τοπικό Παράρτημα ξεκίνησε το μουσείο, κάνοντας ακόμη ποιο δυσνόητα τα μαθηματικά.
Ούτε στη Βύσσα...
«Μάθαμε ότι έγιναν εγκαίνια μουσείου «Καραθεοδωρή» στην Κομοτηνή, όμως δεν κληθήκαμε», δήλωσε ο δήμαρχος Βύσσας, Παναγιώτης Σιανκούρης, που δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την παράλειψη των διοργανωτών της εκδήλωσης των εγκαινίων να καλέσουν εκπροσώπους της Βύσσας, η οποία είναι η γενέτειρα του μεγάλου Έλληνα Μαθηματικού. «Το γεγονός αυτό μας λυπεί ιδιαίτερα», σχολίασε ο κ. Σιανκούρης, υπενθυμίζοντας ότι παλαιότερα, σε εκδήλωση-αφιέρωμα που είχε διοργανώσει για τον Καραθεοδωρή ο δήμος Περιστερίου, είχε προσκληθεί ο δήμος της Βύσσας.
Θα κάνουν και αυτοί
«Δεν μπορούμε να κρύψουμε τη δυσαρέσκειά μας σχετικά με τα εγκαίνια του μουσείου Καραθεοδωρή, στην Κομοτηνή», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Νέας Βύσσας «Στέφανος Καραθεοδωρής», Χρήστος Ορμανλίδης. Ο κ. Ορμανλίδης υποστήριξε ότι «η ιδέα του μουσείου «γεννήθηκε» στη Νέα Βύσσα πριν από αρκετά χρόνια», και για το σκοπό, όπως είπε, παραχωρήθηκε και οικόπεδο από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, ενώ για το προτεινόμενο έργο υπήρχαν μελέτες και οικοδομική άδεια. Ο πρόεδρος του συλλόγου έκανε λόγο για «θέμα ηθικής τάξης προς την ιστορία», σημειώνοντας πως είναι ευχάριστο που «ολοένα και περισσότεροι ανακαλύπτουν τον Καραθεοδωρή, όμως θα πρέπει να προσεγγίζουν το έργο και την καταγωγή του με σεβασμό». Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι τόσο ο σύλλογος όσο και οι άλλοι φορείς της περιοχής «θα συνεχίσουν τον αγώνα για την ίδρυση και κατασκευή του Μουσείου», υπογραμμίζοντας πως «την προσπάθεια αυτή στηρίζουν απόγονοι της οικογένειας Καραθεοδωρή και πανεπιστημιακοί».
Τον άλλαξαν
Έγινε ένας ψιλοχαμός τις προηγούμενες ημέρες οπότε με εντολή της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, ορίσθηκε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας κ. Δημοσθένης Μαμμωνάς, σε αντικατάσταση του αρχικώς ορισθέντος Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Φίλιππου Τσαλίδη, πρώην βουλευτή Ξάνθης και ενδεχομένως υποψήφιου και στις επόμενες εκλογές. Από την Κομοτηνή για αύριο και γενικότερα για την ΑΜ-Θ, ακλόνητος ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας.
Προφητικό ρεφρέν
«Κλείσε φώτα κλείσε μάτια και θα γίνω εγώ κομμάτια...», τραγουδούσε προφητικά η Άντζελα πριν από χρόνια, περιγράφοντας με τον καλύτερο τρόπο το νόημα των εκδηλώσεων για την ημέρα της Γης... Ευτυχώς που η ώρα των εορτασμών δεν προσδιορίστηκε για την ώρα που είναι στο φόρτε τους τα μπουζούκια, μέχρι και ζειμπεκιές θα έριχναν οι Έλληνες τιμώντας τη (κακιά) ώρα της Γης.
Διευκρίνιση (;;;)
Επιφυλασσόμενοι για την απάντηση στην χωρίς λόγο και αντικείμενο διευκρίνιση (;;;) του Δήμου Κομοτηνής! Ποιος ήταν ο δεύτερος δημοτικός σύμβουλος που επισκέφθηκε τα γειτονικά Ύψαλα. Γιατί εμείς μόνο έναν ξέραμε!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην ΕΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ να δεις τι γίνετε......ενω τους έχουν απλήρωτους 20 μήνες τώρα η διοίκηση αναβαθμίζει τους ημέτερους (αυλοκόλακες, παιδιά συνετών αντιπροσώπων)σε προϊσταμένους, οι οποίοι θα προΐστανται στους εαυτούς τους....Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι....