Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Βηματάκια

Μήπως θέλει γιατρό;
Επειδή ο «καταλληλότερος» τους άφησε σύξυλους με την ομολογία του, μήπως εξετάζουν να τον πάνε σε κανένα γιατρό; Πώς λέμε το τσιγάρο βλάπτει; Τώρα η εξουσία κουράζει!!! Αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να παρουσιάζει τάσεις φυγής.
Ποτέ δεν πεθαίνει
Όποιος ήθελε χθες να κάνει καμιά δουλειά με το δημόσιο, μάταιος ο κόπος του. Από τις 10 και μετά εξαφανισμένοι όλοι!!! Άλλοι ήταν «αδειούχοι», άλλοι πάλι «πήγαν να δουν τα παιδιά τους στην κατάθεση στεφάνων και στις σχολικές γιορτές», άλλοι «γύριζαν μετά από 10 λεπτά»!!! Έτσι εξηγείται και ο συνωστισμός στα καφέ της κεντρικής πλατείας, όπου επικρατούσε το αδιαχώρητο! Αθάνατο δημόσιο…
Απολύθηκε…
…ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο, από τον τηλεοπτικό σταθμό του ALPHA. Έτσι νομίζετε εσείς;;; Αν αναλογιστούμε ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ήταν αυτός που στην εκπομπή του, «το Κουτί της Πανδώρας», αποκάλυψε πρώτος (μετά τα μπλογκς) το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου… τότε υπάρχει λόγος και μάλιστα σοβαρός!
Σόδομα και Γόμορα
Έχασε το παιχνίδι της κάθαρσης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια εδώ. Η εκάστοτε κυβέρνηση κουκουλώνει σχεδόν την πλειοψηφία των «παρατυπιών» της εκκλησίας και για να τους ευχαριστήσουν ακόμα πιο πολύ δεν τους φορολογούν. Βέβαια ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της ΔΕΘ, υποσχέθηκε να τους φορολογήσει, αλλά μέχρι τότε… Η καθαίρεση του Παντελεήμονα και το άδειασμα της Ιεράς Συνόδου, οι δήθεν «πνευματικοί» πατέρες με τον πακτωλό χρημάτων, η κάθαρση της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» που δεν έγινε όμως ποτέ, με αποτέλεσμα ο πρώην διευθυντής της, να σουλατσάρει στην περιοχή μας ανενόχλητος. Όσα τα παραπάνω συνηγορούν στο ότι τελικά άλλος διοικεί την Εκκλησία και όχι ο Ιερώνυμος!
Συμμαχία
Σε ότι αφορά το θέμα των προσκλήσεων στα εγκαίνια του Καραθεοδωρή, κανείς τελικά δεν μπορεί να καταλάβει τι συνέβη. Άλλοι πήραν πρόσκληση, άλλοι δεν πήραν –γι’ αυτό και δεν παραβρέθηκαν-, άλλοι πάλι πέρασαν ξώφαλτσα ή δια της πλαγίας οδού επειδή το σπίτι τους ήταν δίπλα στο μουσείο. Για τους τελευταίους μάλιστα, πολύ λόγος έγινε στα καφενεία και στα ραδιόφωνα της πόλης, επιβεβαιώνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την τακτική του «παπαγαλίσματος» ορισμένων. Όσο δε για την απουσία της αντιπολίτευσης στον Δήμο Κομοτηνής, είναι μάλλον η καθυστέρηση του ταχυδρομείου, γιατί ο λόγος ότι υπάρχει χάσμα ανάμεσα στον Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Τάσο Βαβατσικλή είναι πλέον παραμύθι παλαιών ετών. Εκλογές έρχονται και για τους δύο, δεν τους συμφέρει να κονταροχτυπιούνται!
Αόρατα … μέλη
Ενημερωθήκαμε ότι το Γραφείο Δημάρχου δεν φταίει για το ότι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Τάσος Βαβατσικλής δεν παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Μουσείου Καραθεοδωρή, ενώ την ίδια ώρα έδιναν το παρών όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του!!! Με ένα τηλεφώνημα που κάναμε πάντως σχεδόν σε όλα τα μέλη της Νέας Πορείας, κανένας τους δεν παραβρέθηκε στα εγκαίνια! Που τους είδανε τότε;
Μαύρο…
Αν διαβάσει κανείς τον τύπο πριν 5 χρόνια (μπορείτε και τώρα μέσω του ίντερνετ) θα του θυμίσει κάτι. Θα δει τον Καραμανλή και τα πρωτοπαλίκαρα να μιλούν για απογραφή, νοικοκύρεμα και δράση! 5 χρόνια μετά, δυστυχώς ή ευτυχώς, όλοι αυτοί έχουν ξεχάσει τις τρεις συγκεκριμένες λέξεις και προσπαθούν να διαχειριστούν όσο καλύτερα γίνεται την επερχόμενη ήττα στις εκλογές! Το ίδιο συμβαίνει και με τον Δήμο Κομοτηνής, τους ανέλπιστους νοικοκυραίους, οι οποίοι είπαν τα ίδια ακριβώς πράγματα με τον Καραμανλή. Μόνο που γι’ αυτούς δεν χρειάζεται 5 χρόνια για να πέσουν, γιατί αυτοί είναι ήδη «μαυρισμένοι» από τον λαό της Κομοτηνής!!!
10 χρόνια
Συμπληρώθηκαν χθες δέκα χρόνια από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, μια χώρα που δεν υπάρχει πια. Θυμόμαστε το μακελειό που κράτησε 78 ολόκληρες ημέρες, τους 5.000 αθώους πολίτες που σκοτώθηκαν, τις χιλιάδες των τραυματιών, τις κατεστραμμένες πόλεις και χωριά, τα βομβαρδισμένα νοσοκομεία και σχολεία. Θυμόμαστε τα χαμόγελα του εκπροσώπου των ΝΑΤΟικών δυνάμεων κάθε φορά που ανακοίνωσε μια ακόμα επιτυχημένη αεροπορική επιδρομή. Θυμόμαστε ότι αφορμή για την έναρξη των βομβαρδισμών που κράτησαν 78 ημέρες ήταν η άρνηση του Μιλόσεβιτς να αποδεχθεί την ξένη στρατιωτική παρουσία στο Κόσοβο και ότι όλα έγιναν για την ανεξαρτητοποίησή του. Μαύρη σελίδα για την ανθρωπότητα, μαύρη σελίδα όμως και για το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας μας. Η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με υπουργό Εξωτερικών τον σημερινό αρχηγό του, που «δεν συμμετείχε» βέβαια στον πόλεμο, αλλά μετέτρεψε την Ελλάδα σε διοικητικό και διαμετακομιστικό κέντρο του πολέμου και ακόμα και τις εθνικές οδούς της χώρας για να περνούν τα στρατιωτικά οχήματα των «συμμάχων». Όταν μάλιστα έρχεται στο νου μας και ο πρίγκιπας Καραγεώργεβιτς, ο οποίος αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες των βομβαρδισμών και τον Γιώργο Παπανδρέου να τον υποδέχεται στην Αθήνα και να τον αποκαλεί «υψηλότατο», τότε είναι που αναφωνούμε ότι οι εκσυγχρονιστές έπρεπε να ασχοληθούν μόνο με την εσωτερική και όχι με την εξωτερική πολιτική.
Μια ωραία οικογένεια
Τον πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε της ΝΔ Σερρών Σάκη Καλαϊτζή, «φωτογραφίζει», ως εγκέφαλο της απάτης των δύο Σερραίων, που συνελήφθησαν την ώρα που διαπραγματευόντουσαν μίζα από προέδρους πολιτιστικών συλλόγων προκειμένου να τους εξασφαλίσουν κρατική επιχορήγηση, ο πρώην γραμματέας του οργάνου Γιώργος Αβραμίδης. Ο ίδιος κατέθεσε υπόμνημα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ζητώντας να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τυχόν ευθύνες του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε Σερρών για τη συγκεκριμένη υπόθεση!!! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στο υπόμνημά - αίτηση που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σερρών Γιώργος Αβραμίδης υποστηρίζει, πως όταν ξέσπασε το σκάνδαλο τα τοπικά Μ.Μ.Ε. πλημμύρισαν από καταγγελίες σε βάρος του νυν προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Ότι εξ αιτίας του σκανδάλου παραιτήθηκε ο γραμματέας της ΝΟ.Δ.Ε, Γιάννης Καλογερούδης, ενώ ο αντιπρόεδρος Σάκης Μπάρκας κατήγγειλε σε πρόσφατη συνεδρίασή της πως όταν δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση ο κ. Καλαϊτζής είχε εξαφανιστεί για δύο μέρες για να αποφύγει το αυτόφωρο. Πως μέχρι σήμερα ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε δεν έχει ούτε μηνύσει ούτε εναγάγει τους «συκοφάντες» του, όπως είχε δεσμευτεί. Ο πρώην γραμματέας της ΝΟ.Δ.Ε, αναμένεται να καταθέσει νέα στοιχεία για την υπόθεση, την Πέμπτη (26/3) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών. Μετά απ’ τα παραπάνω να προσθέσουμε ότι άρχισαν με εξώδικα τους, αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων να ζητούν τα χρήματα από ενοίκια γραφείων διαφόρων ΝΟ.Δ.Ε. ανά την χώρα, σίγουρα η κυβερνητική παράταξη σε περιφερειακό επίπεδο δεν περνάει τα καλύτερα της!
Επιτέλους πρόοδος
Να που την κακολογούν όλοι την κυβέρνηση……. Και όμως η χώρα πάει μπροστά .Από την Κυριακή και μάλιστα κατά μία ώρα. Είναι πλέον προφανής η πρόοδος της χώρας. Και ας λένε οι διάφοροι ότι θα μπούμε στην επιτήρηση για 5 χρόνια. Θα περάσουν και αυτά . Και μετά θα μπούμε σε νέα επιτήρηση. Ως χώρα, γιατί ως πολίτες, θα συνεχίσουμε να ξοδεύουμε . Όχι όλοι, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό που έχει σχέση με το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα. ΑΝ κατορθώσει να το φορολογήσει ή οποιαδήποτε κυβέρνηση, Ελβετία θα γίνουμε…..
Αναπλάθουν πλατείες
Ενοποιούν και οι Ξανθιώτες τις Πλατείες τους δημιουργώντας ένα μεγάλο χώρο, Εμείς τους προλάβαμε κατά πολλά χρόνια. Με την διαφορά ότι δημιουργήσαμε μια Βουλγαρικού τύπου πλατεία και χρειάστηκαν αρκετές παρεμβάσεις για να βελτιωθεί η κατάσταση. Μεγάλο κέρδος είχαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που τριπλασίασαν τις περιουσίες τους. Τι κάνουν οι Ξανθιώτες; Ας δούμε κάποια στοιχεία της μελέτης του έργου: Το πράσινο θα αυξηθεί κατά 35%, δημιουργία υπαίθριου θεάτρου (τέτοια σχέδια είχαμε και εμείς για την γνωστή “τρύπα” στην πλατεία), ενώ θα γίνει μια μεγάλη παιδική χαρά . Και το κόστος του έργου; Όπως αναφέρθηκε σε σχετική συνέντευξη τύπου, 3,1 εκατ. ευρώ. Πάνω κάτω, όσο και η ανάπλαση του πάρκου της Κομοτηνής.
Μύθοι και προβολή
Είναι επίσημο εδώ και μέρες. Η Ελλάδα είναι πρώτη χώρα σε συμμετοχές στην «Ώρα της Γης», την πρωτοβουλία για να προωθήσουν δράσεις ώστε να σταματήσει η κλιματική αλλαγή στον ταλαιπωρημένο πλανήτη μας. Πρώτος μύθος, δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή. Προφανώς αλλάζει το μικροκλίμα περιοχών λόγω της ανθρώπινης παρέμβασής .Δηλαδή το μικροκλίμα των Αθηνών με τα 5-6 εκατ. πληθυσμό, προφανώς δεν είναι ίδιο με αυτό προ 100 ετών όταν η πόλη μετρούσε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, χωρίς αυτοκίνητα και βιομηχανική δραστηριότητα . Καταστροφές φυσικές υπάρχουν, αλλά είναι φυσικό έτσι όπως έχουμε τσιμεντώσει τα πάντα .Μύθος δεύτερος, σιγά που νοιάζεται ό Έλλην για τις κλιματικές αλλαγές. Μία ευκαιρία προβολής βρήκε η συντριπτική πλειοψηφία όσων συμμετέχουν στην «Ώρα της Γης» και την αξιοποιούν επικοινωνιακά. Γι’αυτό είτε τα σβήσετε είτε όχι τα φώτα, δεν θα δείτε διαφορά.
Άξιος ο Πανθρακικός
Και για να έρθουμε τώρα στον Πανθρακικό. Σωσμένος αλλά «δαρμένος», μετά τα 4 γκόλ στο Ηράκλειο αν και μπορούσε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας , τουλάχιστον. Σε ένα ανοικτό παιχνίδι με την λογική του «όσα πάνε και όσα έρθουν», κερδίζει ο πιο τυχερός μεταξύ σχεδόν ισοδύναμων ομάδων. Η ουσία είναι ότι ο Πανθρακικός έκανε μια θαυμάσια πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Και η αλήθεια είναι ότι στην αρχή κανείς δε θα στοιχημάτιζε πως θα έφτανε στους 32 βαθμούς τρείς αγωνιστικές πρίν το τέλος. Σχεδόν όλοι για φούντο τον είχαμε, λόγω απειρίας κυρίως του πολυεθνικού του ρόστερ. Όμως ο Φερέρα την έδεσε την ομάδα, οι παίκτες αφομοίωσαν σταδιακά το σύστημα και ήρθαν τα αποτελέσματα. Κάποια στιγμή , μέχρι και όνειρα για την πεντάδα κάναμε. Η επιτυχία είναι τεράστια. Της διοίκησης ,του προπονητή, των παικτών, όλων των παραγόντων της ομάδας. Και το κέρδος για την Κομοτηνή μεγάλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: