Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Βηματάκια

Άλλο παραγωγή και άλλο παραγωγική διαδικασία
Το ΠαΣοΚ επιμένει για δεύτερη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στην Κομοτηνή, τα ίδια είπε και ο Αλαβάνος, ενώ και τοπικά οι φορείς λίγο-πολύ όλοι θετικά εκφράζονται για τη συγκεκριμένη διεκδίκηση. Το κέρδος για την περιοχή ποιο θα είναι; Οι 10-20 θέσεις εργασίας ή μήπως πιο φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα; Και πόσο θα κοστίσει η δεύτερη μονάδα; Σίγουρα όχι όσα η πρώτη καθώς η υποδομή υπάρχει, αλλά θα τα θέλει 10-20 εκατομμυριάκια ευρώ. Και γιατί δε ζητάμε κάτι άλλο… Κάτι που θα είναι πραγματικά αναπτυξιακό για τη πόλη θα δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας και θα εκσυγχρονίσει τη ζωή στην πόλη μειώνοντας και την κατανάλωση ενέργειας. Ποιο είναι αυτό; Να ζητήσουμε το ισόποσο κονδύλιο για το δεύτερο σταθμό να δαπανηθεί για να μπει το φυσικό αέριο στον αστικό ιστό της πόλης. Μια επένδυση που δύσκολα να γίνει από τη ΔΕΠΑ αφού δύσκολα θα αποσβεστεί. Αν όμως ξεκινήσει, πόσα νέα επαγγέλματα θα προκύψουν. Πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και καταληκτικά όλος ο ΦΠΑ τοπικά θα παραμείνει. Τι είναι προτιμότερο, 10-20 θέσεις εργασίας χωρίς άλλο όφελος ή μια νέα αναπτυξιακή προοπτική για την πόλη. Προφανώς, για τους τοπικούς άρχοντες ανάπτυξη είναι οι 10-20 θέσεις, άλλωστε η πόλη έχει αναπτυξιακό πρότυπο. Καφετέριες, μπαρ, μπουζούκια… Οι φοιτητές να είναι καλά και οι αγροτικές επιδοτήσεις. Όταν τελειώσουν οι επιδοτήσει μπορεί και να ζητήσουμε τον τριπλασιασμό του αριθμού των φοιτητών. Όταν και αν μας τελειώσουν οι φοιτητές, τι θα ζητήσουμε;
Ουδεμία σχέση
Περίεργο ενταύθα: Όχι αγαπητέ το έχετε παρακάνει, παραλογίζεστε. Και βέβαια η ενδεχόμενη ποινικοποίηση της κουκούλας ουδεμία σχέση έχει με τις μαντίλες που φορούν μουσουλμάνες στη Θράκη, μεγάλες στην ηλικία και μικρότερες. Άλλους πάνε να πιάσουν, αλλά ως συνήθως με λάθος τρόπο.
Τώρα, τι γίνεται;
Πάντως εδώ που τα έφερε η διοίκηση της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, και να μη καταφέρει να βάλει τα εργοστάσια να δουλέψουν, ενδεχομένως θα καταφέρει να στρέψει τους εργαζόμενους τον έναν εναντίον του άλλου, εξαρτάται από το σε ποιο εργοστάσιο εργάζεται ο καθένας. Γιατί για ελάτε τώρα στη θέση των εργαζομένων στον «Όττο Έβρος» που πρέπει να μεταναστεύσουν στην Κομοτηνή αν θέλουν να συνεχίζουν να εργάζονται… Και γιατί να μπει λουκέτο στη συγκεκριμένη μονάδα και όχι σε κάποια άλλη; Και τελικά ένα είναι το λουκέτο ή περισσότερα; Και αν τα πάρει τα 25 εκατ. ευρώ η διοίκηση πως θα τα διαθέσει και που, προκειμένου να ξαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια; Περιέργως δε, νεκρική η σιγή των τοπικών φορέων. Να τα δώσει το κράτος τα λεφτά με τους όρους της διοίκησης; Είναι αυτό που επιθυμούσαν όταν έτρεχαν πίσω από τους εργαζόμενους;
Κριτήριο ή θρησκεία;
Εκεί στη νομαρχία, το αν είναι ΑμεΑ το διαπιστώνουν και από τη θρησκεία ή αυτή δε περιλαμβάνεται στα κριτήρια; Ο δε νομάρχης, αμέσως την έκανε τη σούμα για το ποσόν που θα πέσει στο νομό. Για τις ψήφους που θα πέσουν στην κάλπη;
Πράσινο παντού
Πρασίνησε ο τόπος με τόσες δενδροφυτεύσεις. Μέχρι και ο Δήμος Κομοτηνής άρχισε να «πρασινίζει» την πόλη. Το κατάλαβαν ότι σε 1,5 περίπου χρόνο στις δημοτικές εκλογές θα «πρασινίσει» κανονικά ο Δήμος και προσπαθούν να μας ξεγελάσουν… Αμ δε!
Μείωση στην δημοσκόπηση
Απίστευτη τύποι αυτοί που έκαναν την δημοσκόπηση για λογαριασμού του τηλεοπτικού σταθμού ALTER. Μιλούσαν επί μισή ώρα ότι η διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ μειώθηκε, αλλά δεν λέγανε πόσο. Φυσιολογικό βέβαια, για να κρατήσουν τον τηλεθεατή σε εγρήγορση και να μην αλλάξει κανάλι. Όταν όμως έφτασε η ώρα για την περίφημη διαφορά, τόνισαν ότι αυτή μειώθηκε στο 0,2%!!! Από 4,5% που ήταν τον προηγούμενο μήνα, τώρα πήγε στο 4,3%!!!
Πρωθυπουργός Σουφλιάς
Περίσσεψαν τα ωραία λόγια για την εμφάνιση Σουφλιά, μπροστά σε 60 βουλευτές της ΝΔ, από τα μέσα ενημέρωσης. Ίσως, περιμένουν πακέτα διαφημίσεων! Τώρα με τα νέα μέτρα και τ’ άλλα που θα έρθουν, κάπως πρέπει πέσουν οι τόνοι. Προανήγγειλε δημιουργία υπουργείου Περιβάλλοντος στο πρώτο εξάμηνο του 2010 και κατάργηση του υπουργείου Μεταφορών, με ταυτόχρονη ίδρυση υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τα γνωστά χαμόγελα ανάμεσα στον ίδιο και τον δικό μας Ευριπίδη Στυλιανίδη. Στόχος του κ. Σουφλιά η Προεδρία της Δημοκρατίας ή η προεδρία της ΝΔ; Πάντως, έδειξε σε όλους ότι το «ισχυρό χαρτί», για το οποίο κόπτονται, δεν κυβερνά και πως ο ίδιος είναι το αφεντικό...
Και με έρανο
Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, είναι το ευαγγέλιο του ποδοσφαίρου και μάλλον θα το ακολουθήσει πιστά ο προπονητής του Πανθρακικού. Αν του μείνουν Ριέρα και Ματέις καθώς και 2-3 άλλοι παίκτες που δύσκολα βγαίνουν από την ενδεκάδα, μάλλον δε πρέπει να περιμένουμε έντονη μεταγραφική δραστηριότητα για τον Πανθρακικό. Βελτιώσεις χρειάζεται πάντα μια ομάδα αλλά ας μη ξεχνάμε ότι οι πολύ καλοί παίκτες πολλά κοστίζουν, κυρίως οι γνωστοί. Αν όμως βρεθεί μεσοεπιθετικός με καλή κάθετη μπαλιά και λίγο να μαρκάρει και έρανο να κάνει η ομάδα για να τον αποκτήσουμε.
Με φώτα σβηστά
Απίστευτοι είμαστε… Γίνεται διακοπή ρεύματος για 5 λεπτά και ακούει τα σχολιανά της η ΔΕΗ. Και τώρα, με την «Ώρα της Γης», πάνω από το διακόπτη θα είμαστε όλοι μας για να τον κατεβάσουμε για μια ώρα και να σώσουμε τον πλανήτη. Όταν ανέβει ξανά ο διακόπτης θα αρχίσουν και πάλι να λειτουργούν τηλεόραση, ραδιόφωνο, υπολογιστής, μίξερ, κλιματισμός, πλυντήριο πιάτων και φυσικά το φως στο μπαλκόνι που το είχαμε ξεχάσει αναμμένο από την προηγούμενη κινητοποίηση.
Από το διαδίκτυο
Μέχρι και σελίδα στο διαδίκτυο έστησαν οι ξανθιώτες προκειμένου να πικάρουν τους δικούς μας αφού τους ενημερώνουν ότι στις 8 του Μάρτη αυτοί ήταν εκεί και τους περίμεναν, αλλά οι δικοί μας «αγνόησαν» το ραντεβού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: