Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012



Τώρα εξηγούνται όλα…

Εμ, γιατί νομίζεται εσείς την έδειξαν την ταινία «2012»; Ούτε τα δάκρυα του περιφερειάρχη μας δεν είναι τόσα όση η βροχή που έπεσε χθες. Έτσι να συνεχίσει και σε δυο μέρες παραλία θα αποκτήσει η Κομοτηνή. Και θαλάσσιο ποδήλατο θα κάνουμε στους ποδηλατόδρομους… Τώρα εξηγούνται όλα… Προνοεί η δημοτική αρχή… Και οι άλλοι, γιατί νομίζεται το έστησαν το …καράβι στη γούρνα της πλατείας. Όλοι τα γνώριζαν καθώς μιλούν την γλώσσα των Μάγια. Μπορεί να είναι και απόγονοι τους, για αυτό και δεν τους καταλαβαίνουμε οι κοινοί θνητοί. Το παγοδρόμιο στην πλατεία δεν κολλάει μόνο… Ωστόσο, αν μετακινηθούν οι πόλοι της γης, στην θέση της Ανταρκτικής θα βρεθεί η Θράκη. Να και οι πάγοι, οπότε προετοιμασμένοι θα είμαστε…

Επιστημονική φαντασία;

Στο ενδεχόμενο διαμελισμού της Τουρκίας λόγω του κουρδικού, έως το 2030, αναφέρεται η έκθεση του αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Πληροφοριών. Ε, γιατί λέτε να κυκλοφορούν χρόνια τώρα σενάρια για ένταξη στην ΕΕ της περιοχής της Σμύρνης, της Ιωνίας δηλαδή και της ανατολικής Θράκης, μέχρι και την Κωνσταντινούπολη. Τα παρατραβάμε σήμερα με την επιστημονική φαντασία, όμως ποιος θα πίστευε πριν 20 χρόνια ότι θα είχαμε για πρωθυπουργό τον Γιώργο;

Δεν είναι όλοι ίδιοι

Την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Κομοτηνής, θα συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα. Μάλλον δεν θα κρατήσει σε μάκρος η συζήτηση, αρκεί γρήγορα να συμφωνήσουν όλοι ότι το ταμείον είναι μείον. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού τέσσερα χρόνια το είχαν στα χέρια τους …νοικοκυραίοι. Περιέργως οι τωρινοί δεν τους το υπενθυμίζουν συχνά. Στο τέλος θα μπορούσε κανείς να τους πει ότι μια από τα ίδια είναι. Εκτός και αν απλώς αναφέρεται στα καρφωμένα …μάρμαρα της πλατείας και στις διαδικασίες στησίματος του παγοδρόμιου.

Πλωτός ο δρόμος

Περίεργο ενταύθα: Όχι κύριε, δεν αλλάζει κατεύθυνση η κοίτη του ρέματος της Καρυδιάς. Από εκεί που περάσατε με την βάρκα χθες, είναι ο δρόμος που συνδέει την Καρυδιά με την Κομοτηνή. Θα τραβηχτούν τα νερά και θα ξαναφανεί ο δρόμος. Και στον κατακλυσμό έτσι έγινε.

Όλο αλλάζει και όλο το ίδιο μένει

Πόσο γρήγορα λέτε να ξαναγυρίσουν στο μαντρί αυτοί που πήγαν στον Καμένο; Αυτή και η προηγούμενη, δεν είναι βουλή, σε σάλα για αγώνες τραμπολίνο έχει μετατραπεί. Πάντως ζητούμενο παραμένει ακόμα η δημιουργία της ευρωπαϊκής παράταξης που θα περιλάβει τη νυν ΝΔ, και πολύ κόσμο από τα γύρω από αυτήν μικρότερα κόμματα, εντός και εκτός βουλής. Αν μάλιστα δεν ανακάμψει το ΠαΣοΚ, τον ρόλο του σοσιαλίζοντος προς τα δεξιά κόμματος θα αναλάβει ο νέος ΣΥΡΙΖΑ με κάποιες από τις «αμετανόητες» συνιστώσες του, να ακολουθούν και πάλι μοναχικό δρόμο. Έτσι, ο δικομματισμός θα επανέλθει θριαμβευτικά, με προσωπίδα που θα σκεπάζει το γερασμένο του πρόσωπο, στην ελληνική πολιτική σκηνή.  

Καλύτερα παπάκι παρά…

Χωρίς αυτοκίνητο από το 2007 ο πρωθυπουργός, αποκαλύπτει το πόθεν έσχες του. Ε, ο Σαμαράς έχει τα δίκια του να κάνει πράξη το προεκλογικό σύνθημα του 1985 που ανέφερε, καλύτερα παπάκι παρά τον Μητσοτάκη, ο οποίος υποσχόταν στον λαό αυτοκίνητα.

Η αγκαλιά της αρκούδας

Την παραίτηση του από τη θέση δημοτικού συμβούλου Σουφλίου υπέβαλε ο Πασχάλης Χριστοδούλου τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το νέο νομικό πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που απορρέει από την 3η μνημονιακή σύμβαση της χώρας και τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που ακολούθησαν, ουσιαστικά την καταργεί. Ανεξάρτητα αν έχει ή όχι δίκιο για την παραίτηση, σωστή είναι η διαπίστωση του. Ποτέ ξανά η αυτοδιοίκηση, τοπική και περιφερειακή δεν ήταν τόσο σφιχταγκαλιασμένη από την κεντρική διοίκηση. Και αυτή η αγκαλιά, δεν είναι για καλό καθώς είναι σαν της αρκούδας, η οποία σε αγκαλιάζει και σε σφίγγει μέχρι να πάθεις ασφυξία.

Τι απέδωσαν οι συλλήψεις;

Συνεχίζονται σε όλη την χώρα οι συλλήψεις για χρέη προς το δημόσιο. Τώρα που πέρασε καιρός από την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου, είναι ώρα να ανακοινώσουν οι αρμόδιες κρατικές αρχές και τα αποτελέσματα. Πόσα χρωστούσαν συνολικά οι συλληφθέντες, πόσα έδωσαν και πόσα συνολικά είναι τα χρήματα που ουδέποτε θα εισπράξει το κράτος. Όχι τίποτε άλλο, αλλά υπάρχει η αίσθηση ότι ο νόμος λειτουργεί στην κατεύθυνση να θεωρηθούν τα περισσότερα χρέη ως αδύνατον να εισπραχθούν και οι χρεώστες να πάψουν να ανησυχούν.

Θα τον ψηφίσω…

Τον τίτλο του πιο φτωχού αρχηγού παίρνει από την Αλέκα Παπαρήγα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Το βιβλιάριο καταθέσεων του γράφει 11.360,49 ευρώ, ενώ δεν διαθέτει μετοχές και ομόλογα. Το μοναδικό όχημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μία μηχανή 650 κυβικών, την οποία έχει από το 2007. Έχει λιγότερα λεφτά στην τράπεζα από εμένα, έχω τέσσερεις ρόδες (και μια ρεζέρβα) και έχει μόνο δύο και τον τρώει και το αγιάζει. Α, όλα κιόλα, θα τον ψηφίσω. Εκτός και αν στις επόμενες εκλογές είναι πολιτικός αρχηγός ο υπουργός μας, ο οποίος ως κάποτε φτωχότερος βουλευτής, θα τα πάρει τα πρωτεία από τον Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: