Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012



Οι Σαμαρικοί δεν θέλουν τη ΝΔ

Όπως καταλάβατε, ακόμη τώρα θα κάνουν συνέδριο για να ιδρυθούν ως κόμμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Την Άνοιξη, αν προλάβουν … διότι έτσι πως άρχισε να ξηλώνεται το πουλόβερ του Καμένου, δύσκολα να κόψουν κομματική βασιλόπιτα. Πάντως έχει σημασία ότι προς το παρόν φεύγουν οι Σαμαρικοί, οι οποίοι όμως δεν είναι διατεθειμένοι, έτσι λένε, να επιστρέψουν στη ΝΔ, γιατί δεν τους εκφράζει. Όχι πως δεν τους εκφράζει ο Σαμαράς, η ΝΔ δεν φτουράει άλλο. Αν δηλαδή γίνει ένα άλλο κεντροδεξιό κόμμα, θα τρέξουν να ενταχθούν. Κεντροδεξιό, αλλά ο κύριος χαρακτήρας να είναι ευρωπαϊκός, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν και στελέχη άλλων κομμάτων που είναι υπό διάλυση. Αυτός είναι ο γενικότερος σχεδιασμός, όμως αντιδρούν οι Καραμανλικοί που βλέπουν την πιθανότητα να χαθεί το κόμμα που ίδρυσε ο εθνάρχης τους. Ο οποίος βέβαια, δεν βρίσκεται εν ζωή και αν ερωτηθεί ο έτερος Καραμανλής, ο Κώστας, δεν είναι και τόσο βέβαιο ότι θα υπερασπιστεί τη ΝΔ.  

Παράγουν έργο

Ξεκινά σιγά σιγά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων, παρόλο που εορταστικό είναι μόνο κατ’ όνομα. Τα καταστήματα μένουν ανοιχτά, αλλά οι πελάτες δεν εμφανίζονται με τίποτα, και η απελπισία ανεβαίνει στα ύψη. Από τη μια το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος είναι ιδιαίτερα φοβισμένος, αλλά είναι γεγονός ότι ούτως η άλλως δεν υπάρχουν χρήματα στην Αγορά. Κατά τα άλλα, η ανάπτυξη είναι στον ορίζοντα. Αν θα εμφανιστεί πριν τα τινάξουμε όλοι, αυτό είναι το στοίχημα…

Μήπως έκλεισε για να ξανανοίξει;

Έκλεισε το κέντρο φύλαξης μεταναστών, με τους κρατούμενους να μεταφέρονται αλλού. Τουλάχιστον αυτό ακούμε, αλλά το πρόβλημα είναι αν έκλεισε οριστικά, ή αν θα το βάψουν, θα το καλλωπίσουν, θα το… αναβαθμίσουν, και μετά φτού και από την αρχή. Άλλωστε τα κέντρα μεταναστών είναι το μόνο μέσο ανάπτυξης στην Ελλάδα τη σήμερον ημέρα. Ανάπτυξη δε θέλουμε;

Ο ομφάλιος λώρος

Ένα είναι το πρόβλημα στο φάρμακο στην Ελλάδα. Ο ομφάλιος λώρος μεταξύ των εταιρειών και των γιατρών που συνταγογραφούν. Μόλις κοπεί θα τελειώσει η ιστορία, θα μπουν και ευρέως τα γενόσημα στην αγορά.

Τα λένε οι ξένες εφημερίδες

Τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 29 προσώπων, κατηγορουμένων για σειρά αδικημάτων που οδήγησαν στη διακοπή λειτουργίας της Proton Bank διέταξε το Πρωτοδικείο Αθηνών. Με μια διαφορά… Είχε προηγηθεί άρθρο σε μεγάλη εφημερίδα των ΗΠΑ για τους ολιγάρχες, έτσι τους ονόμαζε, έλληνες και το κακό που έχουν κάνει στην χώρα τους και κατονόμαζε τον Λαυρεντιάδη. Για να καταλάβει κανείς τη συμβαίνει στην Ελλάδα αυτό τον καιρό, ξένες εφημερίδες πρέπει να διαβάζει.

Πήγαινε αλλά όχι από λάθος

Αεικίνητος ο περιφερειάρχης. Έβρος, Νυρεμβέργη, Δράμα και τελειωμό δεν έχει… Έτσι όπως το πάει, από λάθος καμιά φορά θα βρεθεί και στις Σέρρες.  Όχι πως δεν πήγαινε παλιά… και δεν ήταν από κεκτημένη ταχύτητα. Απλώς τα λιοντάρια των Σερρών έπαιζαν στην ίδια κατηγορία με τον Πανθρακικό.

Ένα ακόμη απόγευμα…

Εντάξει, να μην ανοίγουν τα μαγαζιά την Κυριακή, αλλά στην Κομοτηνή τουλάχιστον, ας ανοίξουν ακόμη ένα απόγευμα. Αυτό της Δευτέρας και ας μείνουν κλειστά το πρωί της ίδια μέρας. Δευτεριάτικα και μάλιστα πρωί, κανείς δεν τρέχει στα εμπορικά καταστήματα. Και να μη ξεχνάμε ότι κάποτε, αν δούλευες μέχρι και μετά το κλείσιμο των καταστημάτων, μόνο το Σάββατο μπορούσες να ψωνίσεις.

Ο καθένας ότι έχει

Τα σπρεντς που στη Ελλάδα τα θεοποιήσαμε, στην Ιταλία τα διακωμωδούν. Είναι να έχεις κουλτούρα… Μα θα πει κανείς, αυτοί ψήφισαν τον Μπερλουσκόνι… Ενώ εμείς ψηφίσαμε τον Γιώργο, μετά τον Αντώνη, προσεχώς δε, μπορεί και τον Αλέξη…

Με το λεξικό για προσκέφαλο

Τέρατα …μορφώσεως οι χρυσαυγίτες. Για προσκέφαλο δεν έχουν μαξιλάρι αλλά το λεξικό του Δημητράτου. Γιατί αυτό; Γιατί είναι δεκαπεντάτομο και τους βολεύει. Βλέπεται έχουν μεγάλες κεφάλες και πρέπει να βάλουν 3-4 τόμους για να βολευτούν. Πάντως, αν ικανοποιούνται από τα ευφυολογήματα που σκέφτονται, έχουν μεγαλύτερο μυαλό από αυτό που τους καταλογίζουν οι άλλοι. Και αν δεν τα καταφέρουν στην πολιτική, έχουν άλλο δρόμο να ακολουθήσουν και να τα καταφέρουν. Να σταδιοδρομήσουν στην stand up comedy.

Δεν υπάρχουν σχόλια: