Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012



Αρνητική κατά άλλων η ψήφος

Επεισόδια σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στα εγκαίνια των κομματικών γραφείων της Χρυσής Αυγής σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, όπου στο στόχαστρο των μελών του κόμματος βρέθηκε η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Πρέπει να διαμαρτύρονται οι πολίτες όταν ένα κόμμα όπως η ΧΑ, με ναζιστικά χαρακτηριστικά, έχει εκδήλωση; Και βέβαια μπορούν. Ναι αλλά ήταν οργανωμένοι… Γιατί οι χρυσαυγίτες ανοργάνωτοι ήταν; Τα περιπλανώμενα μέλη τους ήρθαν στις τρεις πόλεις της Θράκης και τούτο διότι ψήφο πήραν από πολίτες, αλλά δύσκολα οι ψηφίσαντες να εμφανιστούν σε εκδήλωση του συνδέσμου ΧΑ. Εύλογο το γιατί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα ντρεπόταν… Στο παραβάν την ψηφίζουν καθώς δεν τους βλέπει κανείς και επιπλέον, πιστεύουν ότι τιμωρούν το κακό πολιτικό σύστημα. Ε, ας ψηφίσου θετικά την επόμενη φορά. 

Δουλειές ανοίξαμε…

Πάντως οι χρυσαυγίτες προφανώς βάση σχεδίου θα δράσουν πολιτικά στην περιοχή μας και προδήλως κατά των μουσουλμάνων συμπολιτών μας θα στραφούν. Είτε μιλήσουν πολιτικά κατά τουρκοφρόνων είτε φιλήσυχων μουσουλμάνων, τα εξαπτέρυγα του προξενείου θα τρίβουν τα χέρια τους, αν δεν το κάνουν ήδη. Πιθανότατα να δούμε το ένα άκρο να θρέφει πολιτικά το άλλο. Δουλειές ανοίξαμε, τις οποίες δύσκολα να χειριστούν οι αιρετοί. Εύλογο, πάλι, το γιατί.

Ποιος θυμάται τον πληθωρισμό…

Στο 1% υποχώρησε ο πληθωρισμός το Νοέμβριο, αλλά δεν είναι για πανηγυρισμούς. Κανονικά, αρνητικός θα έπρεπε να ήταν, καθώς τα εισοδήματα υποχώρησαν κατά 30-40% και οι τιμές συνεχίζουν, έστω και κατά ελάχιστο, να αυξάνουν. Πάντως η ιστορία όλο και θυμίζει τον γάιδαρο του Νεσραντίν Χότζα που μόλις έμαθε να μη τρώει, …ψόφησε. Και ακόμη δεν ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου μνημονίου…

Ότι δίνει το ξαναπαίρνει πίσω

Πάλι έξω θα πέσουν τα σαΐνια του οικονομικού επιτελείου. Αν τελικά τα μπλοκάκια που κόβουν απόδειξη σε έναν μόνο εργοδότη δεν πληρώσουν το χαράτσι του επιτηδεύματος, μειωμένα θα προκύψουν τα έσοδα. Βέβαια, αυξήθηκε το χαράτσι στις άλλες κατηγορίες και ίσως να βγει ο σχεδιασμός. Όσο για το αν ευνοούνται μισθωτοί από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με το ένα χέρι τα παίρνει και με το άλλο τα δίνει το κράτος. Ποια εύνοια, όταν από την πρώτη Ιανουαρίου αυξάνεται η παρακράτηση στους μισθούς; Άσε που τελειώνουν και όποιες φοροαπαλλαγές είχαν απομείνει.    

Θα έρθει και ο επιτετραμμένος;

Φέρτε μας τον Άγιαξ φωνάζαμε παλιά όταν η ομάδα μας πήγαινε καλά και τότε που ο Ολλανδός Αίαντας ήταν η καλύτερη ομάδα του κόσμου. Από σήμερα, ένα σύνθημα δονεί την ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα, φέρτε μας την …Μπάγερν. Ο Φούχτελ μόνο μην έρθει στο γήπεδο, γιατί πάλι θα ψάχνουμε χασαποταβέρνα να τον φυγαδεύσουμε…

Αρμαγεδδών ή Χριστούγεννα;

Σε δέκα ημέρες καταστρέφεται ο κόσμος και σε 14 έρχονται τα Χριστούγεννα. Τώρα τι κάνουμε; Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους, με αφορμή το ενδεχόμενο τέλος του κόσμου, μπορούν να σταματήσουν να δουλεύουν. Άλλωστε, σιγά που πληρώνονται. Οι δημόσιοι υπάλληλοι ελπίζουν η γέννηση του Θεανθρώπου να αποτρέψει την διαθεσιμότητα. Και οι συνταξιούχοι, ελπίζουν και αυτοί, να πληρωθούν πριν τα Χριστούγεννα. Όχι πως είναι βέβαιοι ότι δεν θα καταστραφεί ο κόσμος, αλλά τρέμουν στην ιδέα της στάσης πληρωμών εκ μέρους του δημοσίου. Πάντως την Κυριακή το βράδυ σε ιδιωτικό κανάλι, πήραμε μια δόση του τι σημαίνει τέλος του κόσμου. Και για εμπέδωση, η ταινία «2012» προβλήθηκε ξανά στις δυο τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Και ο χειμώνας μόλις άρχισε

Η ανείπωτη τραγωδία της Καβάλας, όπου τρεις αθώες ψυχές βρήκαν τραγικό θάνατο, κάνει το γύρο του κόσμου. Είχαν καλοριφέρ αλλά λόγω του κόστους του πετρελαίου θέρμανσης, έβαλαν σόμπα. Και ο χειμώνας μόλις άρχισε. Και δεν την γνωρίζουμε, οι μεγαλύτεροι την ξέχασαν, την λειτουργία της ξυλόσομπας.

Φωτιά θα πάρουν τα ΑΤΜ

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το τελευταίο δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους του ΙΚΑ θα καταβληθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2012. Άρα, πριν την καταστροφή. Και στις 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν κανονικά οι συντάξεις του Ιανουαρίου και το ΕΚΑΣ. Κανονικά που λέει ο λόγος, εκτός και αν ο Αρμαγεδδών έρθει απογευματάκι.

Στον Άγιο Θαλλέλαιο οι προσευχές

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθούν από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμο τα Θυρανοίξια και ο Εγκαινισμός του θυσιαστηρίου του νέου Ιερού Ναού του γενικού πανεπιστημιακού νοσοκομείου, που είναι αφιερωμένος στον ιατρό Άγιο Θαλλέλαιο τον θαυματουργό. Να δείτε που οι ασθενείς και οι συγγενείς τους δεν θα προσεύχονται να πάει καλά η ασθένεια, αλλά να λειτουργήσει το ακτινολογικό μηχάνημα, να υπάρχουν γάζες στα χειρουργεία και οροί και να βρεθούν χρήματα για το ανταλλακτικό ιατρικού μηχανήματος που βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Ήταν και φιλάνθρωπος…

Το πήρε το Νόμπελ ειρήνης η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σαν χθες είχε πεθάνει και αυτός που το όνομα του φέρουν τα βραβεία, ο Αλφρέδος Νόμπελ. Επιχειρηματίας και …φιλάνθρωπος. Εφεύρε την άκαπνη πυρίτιδα για να σκοτωνόμαστε ευκολότερα στον πόλεμο και από εκεί τα έκανε τα λεφτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: