Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012



Η Τσανάκλειος θα μπουκώσει

Τον έφαγε τον ένα όροφο της Τσανακλείου το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, αφού ο Δήμος Κομοτηνής σκοπεύει να τον παραχωρήσει όταν (και αν) ολοκληρωθεί η επισκευή της. Έτσι λοιπόν μας έμειναν μόνο δύο όροφοι, αλλά δεν πειράζει, θα βρεθεί κάτι να γίνει και σε αυτούς. Άλλωστε όπως έχει επισημάνει ο Δήμαρχος έχουν πολλές ιδέες για να αξιοποιήσουν τον χώρο, οπότε το πρόβλημα δεν θα είναι ποιούς θα βάλουμε, αλλά ποιους δε θα βάλουμε. Και το κτίριο δεν έχει καν υπόγειο…

Χωρίς αυτοδιοίκηση θα μείνουμε…

Όπως τα γράφαμε την Παρασκευή. Το αρμόδιο υπουργείο έχει ήδη έτοιμη την λίστα των 2000 υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα. Από την αρχή την είχε, διαφορετικά πως γνώριζε ότι τόσα είναι τα άτομα στα οποία αφορά η διαθεσιμότητα. Άλλωστε τους έχει όλους τους υπαλλήλους καταγραμμένους. Και τότε προς τι όλο αυτό το «παιχνίδι» των τελευταίων ημερών. Για να διασταυρώσει τα στοιχεία το υπουργείο ή να κάνουν όλοι το «κομμάτι» τους; Πάντως, αν δεν το κατάλαβαν δήμαρχοι και περιφερειάρχες, στις πλάτες τους θα πέσει μεγάλο βάρος από το τρίτο μνημόνιο. Και ήδη έπρεπε να κινητοποιηθούν οι ίδιοι και τα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, καθότι δεν κινδυνεύουν απλώς να μείνουν χωρίς δουλειά κάποιες χιλιάδες υπαλλήλων, κινδυνεύει να μείνει η χώρα χωρίς αυτοδιοίκηση. Αλλά θα πείτε, εδώ μας τελείωσε η διοίκηση. Πού χρόνος για αυτοδιοίκηση… 

Γιατί όχι και από Ροδόπη;

Αν μπουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ο κύριος Κουβέλης δεν πρέπει να κάνει το λάθος και να αποκλείσει από τα υπουργεία που θα πάρει την Ροδόπη. Εδώ θα βγάλει ένα ή δυο βουλευτές στις επόμενες εκλογές και άρα από τώρα να προετοιμάζει το έδαφος για μαζικές υπουργοποιήσεις από το νομό. Και στα τοπικά στελέχη του να προσφέρει δυο υπουργεία. Του Τύπου που θα ανασυστηθεί και του Τουρισμού.

Μόνο στα τρισάγια ελπίζουμε

Καλά τα κάναμε τα τρισάγια και τις μαύρες ποδηλατοδρομίες για τα θύματα των τροχαίων, αλλά με την διάλυση του κράτους, άντε να ενισχυθεί με προσωπικό και εξοπλισμό η Τροχαία και άντε να συσταθεί και ειδικός κλάδος της Τροχαίας για τους αυτοκινητόδρομους. Περισσότερα μπορούμε να περιμένουμε από τα τρισάγια…

Πάντα υπάρχει καιρός

Α και με αφορμή τις ποδηλατοδρομίες, ας δηλώνει ο δήμαρχος ότι είναι αργά, πάντα υπάρχει καιρός να διορθωθούν τα λάθη και το δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην Κομοτηνή πολλά θα τραβήξουμε, αν δεν συμμαζέψουμε το έργο. Τουλάχιστον στην Αλεξανδρούπολη, χάλασαν τρεις δρόμους, εμείς θα καταστρέψουμε όλο το κέντρο της πόλης. Οι ποδηλατόδρομοι γίνονται πάνω στο οδόστρωμα, αν τους χωράει. Εμείς στην Ελλάδα, τα πεζοδρόμια ξαναφτιάχνουμε και με την ευκαιρία βάζουμε και ένα ποδηλατόδρομο για να μη χάσουμε το πρόγραμμα.

Ούτε τώρα λεν την αλήθεια

Οι τροϊκανοί επίτροποι θα κυβερνούν ερήμην του Κοινοβουλίου, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Ενώ τώρα κυβερνούν με την ψήφο της Βουλής… Να αυτό φταίει, ότι δεν μας λένε την αλήθεια, λες και εμείς δεν ξέρουμε τι γίνεται με τα νομοσχέδια και τις υπουργικές αποφάσεις. Πάντως, ο κόσμος άρχισε να νιώθει τι θα γίνει στη συνέχεια. Και έχει αρχίσει και χάνει την ψυχραιμία του. Άγνωστο που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα βγούμε στους δρόμους για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Μόνοι από τους νέους τους 20-24 ετών μπορεί να δούμε ισχυρή αντίδραση. Δηλαδή από αυτούς που γνωρίζουν πλέον ότι ως τα 35 τους δύσκολα να βρουν δουλειά ή να αγοράσουν κάτι δικό τους. Το πολύ παπάκι και αυτό με την σύνταξη των παπούδων.

Να λανσάρουμε κρεμμυδόσουπα

Απούλητα τα ξερά κρεμμύδια της Βύσσας, σε απόγνωση οι Εβρίτες παραγωγοί. Να κάνουμε όπως πέρυσι με τις πατάτες Νευροκοπίου. Και αντί για πατατόσουπα να λανσάρουμε την κρεμμυδόσουπα, που έχει και χαρακτηριστικά γαλλικής κουζίνας.

Μέλι έχει στο Κατάρ;

Στο Κατάρ πήγαιναν για επενδύσεις οι εκπρόσωποι του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στο Κατάρ θα πάει και ο νυν πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Κατά τα λοιπά, έχουμε 5-6 εκατομμύρια έλληνες της διασποράς και πολλοί από αυτούς έχουν δημιουργήσει τεράστιες επιχειρήσεις και περιουσίες. Γιατί δεν στρεφόμαστε προς αυτούς; Γιατί ακόμη στο μυαλό μας τους έχουμε να πλένουν πιάτα εκεί στα ξένα. Και είχαμε κάνει και το συμβούλιο απόδημου Ελληνισμού. Με κομματικά κριτήρια βεβαίως, βεβαίως, για αυτό και δεν λειτούργησε προς όφελος του Ελληνισμού.

Πάλι θα πέσει χρήμα ευρωπαϊκό

Την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη θέσπιση ειδικής ρήτρας στα κριτήρια κατανομής, που θα συνυπολογίζει τη μείωση του ΑΕΠ και την ύφεση στις 13 Ελληνικές Περιφέρειες, προκειμένου να αποτραπεί η μείωση των κοινοτικών κονδυλίων, κατά 8 δις ευρώ, για την προγραμματική περίοδο 2013-2020, ζητούν βουλευτές όλης της χώρας μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Έβρου Κυριάκος Γεροντόπουλος. Και σωστά πράττουν διότι σε διαφορετική περίπτωση θα χάσουμε πολλά από τα κονδύλια που είναι να έρθουν στην χώρα μας. Πάντως σε κάθε περίπτωση έχουμε μπροστά μας ακόμη ένα ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πακέτο. Πάλι θα ζήσουν αυτοί με τα μπετά και τις τράπεζες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: