Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012



Πρόσεχε όταν μπαίνεις στο αυτοκίνητο

Μια ιδιαίτερα χιουμοριστική όμως δυστυχώς πραγματική ιστορία, αν και ο παθών άργησε να την δει έτσι, μας μετέφεραν πρόσφατα. Ένας Κομοτηναίος  συμπολίτης μας, άφησε το αυτοκίνητο του  στο παρκινγκ που βρίσκεται  απέναντι από  το ξενοδοχείο ΑΝΑΤΟΛΙΑ. Όταν πήγε να  το πάρει  και όχι αργά το βράδυ  αφού  ξεκλείδωσε και κάθισε στη θέση του οδηγού   ξεκίνησε την διαδρομή  προς το κέντρο της πόλης για να πάει στο σπίτι του. Όμως  στα φανάρια μπροστά στη  νομαρχία σταμάτησε γιατί άναψε κόκκινο. Έκπληκτος βλέπει την πίσω πόρτα να ανοίγει και να πετιέται  ένας κανονικότατος  διαρρήκτης  και να εισέρχεται στο αυτοκίνητο που τον ακολουθούσε  χωρίς να το πάρει είδηση. Εμβρόντητος ο  συμπολίτης μας , έμεινε σύξυλος στο κάθισμα, να φαντάζεται τα χειρότερα. Τότε διαπίστωσε ότι το ντουλάπι του αυτοκίνητου  ήτα ν ανοιχτό και πειραγμένο. Δεν πειράζει, τέλος καλό όλα καλά που λένε, αλλά έχουμε την αίσθηση ότι από εδώ και πέρα θα ελέγχει το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του, πριν μπει σε αυτό. Εδώ που φτάσαμε… Καλό θα είναι όλοι να έχουμε το νου μας  γιατί  οι καιροί [που ζούμε δεν γνωρίζουμε τι μας επιφυλασσουν!

Ποιο φανελάκι, με κουβέρτα…

Εκείνη την διαφήμιση που έλεγε «Και ο παππούς με το φανελάκι», την θυμάστε; Ε, δεν θα την ξαναδείτε. Τώρα ο παππούς, τον οποίο φέραμε πίσω από το γηροκομείο για να βάλουμε στο χέρι την σύνταξη, με χοντρό πουλόβερ και με την κουβέρτα στην πλάτη, σαν μεξικάνος τριγυρνάει μέσα στο σπίτι. Πάντως αυτοί που το σκέφτηκαν το μέτρο με το πετρέλαιο θέρμανσης είναι κακοί άνθρωποι και στούρνοι στα μαθηματικά γιατί τελικά δεν θα τους φέρει έσοδα.

Να πως ατύχησε η επανάσταση

Και μόνο για το μέτρο του πετρελαίου  θέρμανσης έπρεπε να είχαμε σηκωθεί από τον καναπέ. Και τι καθόμαστε…. Ωπ, η Μενεγάκη μαγειρεύει λούτσους, άσε αργότερα η επανάσταση. Αμάν, η Μελέτη χορεύει το «πουλάκι τσίου», ο Λένιν μπορεί να περιμένει. Ωχ, ωχ, ο Ευαγγελάτος έφερε στο στούντιο ένα κροκόδειλο για να φάει ένα συνδικαλιστή, ξαναβάλτε στο μπαούλο τις μολότοφ.  Αχα, σαν πολύ δεν το έχει ανοικτό το ντεκολτέ η Τρέμη, να ετοιμαζόμαστε μετά τον Πρετεντέρη, στα άρματα να πάρουμε τη εξουσία. Ε, καλά, αφήστε την επανάσταση για αύριο και φέρτε καμιά κουβέρτα, αρχίζει το τσάμπιονς λιγκ.

Να βάλουμε και μαύρες σημαίες

Καλώς το περιφερειακό συμβούλιο έκλεισε τις υπηρεσίες της περιφέρειας Παρασκευή και Σάββατο, να πληρώσει και τα μεροκάματα. Διαφορετικά να τις κλείνει σε κάθε απόλυση που γίνεται στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Όσο για το που πάει ο «Καλλικράτης», ενώ όλοι σχεδόν προερχόμενοι από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση ήταν, δεν αντέδρασαν στην κατάργηση του θεσμού ούτε στο θεσμικό έκτρωμα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Είναι όπως οι βουλευτές που ψήφισαν με χέρια και με πόδια τα δυο μνημόνια, που δεν αντέδρασαν στον ερχομό της τρόικας και ειδικά του ΔΝΤ και που σήμερα σκίζουν τα ιμάτια τους για την καταστροφή που έφεραν στη χώρα, αυτά τα οποία οι ίδιοι ψήφισαν. Να μη ξεχάσουμε να βάλουμε και μαύρες σημαίες στις νομαρχίες που τις κάναμε περιφερειακές ενότητες και σπαταλάμε περισσότερο μελάνι για το γράφουμε το …νέο όνομα.

Γιατί να μη παράγουμε καπνό σε σακούλα…

Κλιμάκιο πολιτικού σχηματισμού, κόμματος κοινοβουλευτικού, συναντήθηκε με καπνοπαραγωγούς και φυσικά η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις επιδοτήσεις. Πάντα, όποιο κόμμα και αν είναι, για της επιδοτήσεις γίνεται λόγος. Μόνο όταν είχε έρθει ο Αλαβάνος στη Ροδόπη, είχε επιτέλους κατατεθεί μια πρόταση. Να παράγουμε τοπικά καπνό σε σακούλα. Να προσθέσουμε ότι εύκολα θα γινόταν και η παραγωγή και ενός σιγαρίλου, αλλά και ενός πούρου. Δηλαδή να δημιουργούσαν οι παραγωγοί πρόσθετο ΑΕΠ τοπικά. Και για σκεφτείτε με την σημερινή κρίση και με την αύξηση των τιμών στα προϊόντα καπνού, τι θραύση θα έκαναν ο τοπικός καπνός και τα τοπικά πούρα. Έχουμε και χιλιάδες φοιτητές στην περιοχή, οι οποίοι θα τα προτιμούσαν και θα τα διέδιδαν και στους τόπους καταγωγής τους. Αλλά, ο λόγος για τις επιδοτήσεις, τις οποίες μας τις δίνουν για να προσαρμόσουμε στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις τις καλλιέργειες μας και εμείς τις κατευθύνουμε στην κατανάλωση.

Χρεοκοπήσαμε ή αντέχουμε;

Σύμφωνα με την τελευταία προειδοποίηση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, σήμερα είμαστε και επισήμως μια χρεοκοπημένη χώρα. Πριν ψηφιστούν μεσοπρόθεσμο και προϋπολογισμός, διαμήνυσαν ότι, αν μέχρι τις 16 Νοεμβρίου δεν ψηφιστούν τα μέτρα και η Ελλάδα δεν λάβει τη δόση, θα χρεοκοπήσει, δεν θα μπορεί να εισάγει φάρμακα, τρόφιμα και οι ξένοι δανειστές θα κατάσχουν τα ελληνικά πλοία στα λιμάνια του εξωτερικού. Να προσθέσουμε εμείς, όποιος έχει δυο παιδιά πρέπει να πουλήσει το ένα για να πληρώσει τα χρέη και τους γέρους χωρίς σύνταξη θα τους ρίξουμε στον Καιάδα. Να δείτε που τα ίδια θα μας λεν όταν σε δυο-τρεις μήνες θα χρειαστούν νέα μέτρα γιατί αυτά του μεσοπρόθεσμου δεν θα έχουν αποδώσει.

Θα καθαρίσουν και τα παρμπρίζ

Από χθες τέθηκε σε λειτουργία η εφαρμογή του ΤaxisNet για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 και με το νέο σύστημα καταργείται το ειδικό αυτοκόλλητο, το οποίο προφανώς κόστιζε πολύ. Και αφού καταργείται θα επιστρέψουμε στη νομιμότητα αφού ο ΚΟΚ λέει πως δεν πρέπει να κολλάμε αυτοκόλλητα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Οι καλύτεροι ήταν αυτοί που είχαν κολλημένη την ασφάλεια, καμιά 5-6 αυτοκόλλητα τελών κυκλοφορίας και ένα επαγγελματικό. Είχαν μειώσει την ορατότητα κατά 30%, αλλά παρατήρηση δεν τους γινόταν ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: