Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012



Όλο και απομακρύνεται

Πολύ ωραία το έχουν βρει το κόλπο εκεί στο Προξενείο, αφού ο πίνακας ανακοινώσεων που βγάζουν όποτε έρχεται κάποιος να θυροκολλήσει ένα ψήφισμα, όλο και απομακρύνεται. Στην αρχή το είχαν κοντά στα κάγκελα του Προξενείου, αλλά στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας των Κυπρίων το είχαν τοποθετήσει πιο μακριά. Προφανώς θέλουν σιγά σιγά να το φτάσουν έξω από την Παλιά Νομική, για να μην κάνουν τον κόπο για την πορεία…

Χάσαμε το «καρούμπαλο»

Τι σου κάνει η εξέλιξη της τεχνολογίας… Πριν λίγα χρόνια στον δρόμο, έβλεπες «καρούμπαλο» και ήξερες ότι επρόκειτο για αυτοκίνητο της αστυνομίας, οπότε προσάρμοζες την ταχύτητα του αυτοκινήτου σου. Ελληνικά πράγματα, δηλαδή… Έλα όμως που η εξέλιξη μας δυσκολεύει… Στην αρχή έφυγε το «καρούμπαλο» και τώρα στην οροφή των περιπολικών υπάρχει μια νέα γενιά οργάνου, το οποίο δύσκολα  το ξεχωρίζεις. Οπότε, δύσκολα γλυτώνεις την κλήση. Μένει μόνο η αλληλεγγύη των παρανομούντων οδηγών. Ξέρεται αυτοί που αναβοσβήνουν τα φώτα στους απέναντι, προειδοποιώντας τους για την παρουσία περιπολικού.

Ακόμη είναι παιδική χαρά…

Τρία σχεδόν χρόνια τώρα, χάνουμε εισόδημα, χάνουμε την δουλειά μας, χάνουμε την ζωή μας. Και όμως, αν και η δυστυχία είναι μεγάλη, έκτροπα δεν είχαμε. Χθες, με αφορμή την ενδεχόμενη απόλυση 2000 υπαλλήλων του δημοσίου και ξύλο έπεσε και προπηλακισμοί. Είναι δεν είναι αυτή η Ελλάδα που θέλουμε, σε αυτή την Ελλάδα κατάφεραν να μας κάνουν να ζούμε. Και όταν ο τσαμπουκάς και η δυστυχία ξεσπάσουν, όσα είδαμε χθες θα είναι παιδική χαρά. Αν δεν υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των ελλήνων, πολιτών και πολιτικών, ζούγκλα θα γίνουμε.  Ούτε οι τσαμπουκάδες ούτε οι κλάψες θα γλυτώσουν τον δημόσιο τομέα, ο οποίος θα έχει την τύχη του ιδιωτικού. Καθένας μόνος του και όλοι εναντίον όλων…

Αναπτυξιακό αμόκ

Το είπε προχθές σχολιαστής σε τηλεοπτικό κανάλι, ότι δηλαδή δεν μπορούν να δουλέψουν τα μεταλλεία στη βόρεια Ελλάδα. Προφανώς εννοούσε τους χρυσοθήρες στην Χαλκιδική και στην Θράκη. Όλα ωραία είναι όταν κάθεσαι σε δερμάτινη καρέκλα και έχεις τα προς το ζειν για τα επόμενα (πολλά) χρόνια. Για τους επτά χιλιάδες τόνους κυανίου που θα πέσουν στη γη για την επεξεργασία του μεταλλεύματος στο Πέραμα του Έβρου, ούτε λόγος. Στον ξένο ποπό εκατό ξυλιές… Τώρα τους έκοψε κρύος ιδρώτας για την ανάπτυξη και προσπαθούν να την διατάξουν να πάρει μπρος. Αν ο χρυσός ήταν στα 700 δολάρια η ουγγιά, όπως πριν χρόνια, κανείς δεν θα μιλούσε για επενδύσεις χρυσού.

Απελθέτω από εμού, λένε όλοι

Συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, με μοναδικό του θέμα την λήψη απόφασης για την εφαρμογή του νόμου περί αποστολής στοιχείων υπαλλήλων και απολύσεων συγκεκριμένων κατηγοριών. Οι δήμοι δεν θέλουν να δώσουν στοιχεία, τα οποία έχει η κεντρική διοίκηση αφού έχει απογράψει όλους τους δημόσιους υπάλληλους. Κανείς ωστόσο δεν θέλει να πάρει πάνω του το πολιτικό κόστος. Να δούμε ποιο τέλος θα έχει αυτή η ιστορία, καθώς φέτος μιλάμε για 2000 αλλά του χρόνου το σχέδιο λέει για 25 χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο.

Μήπως βγαίνουν «λάδι»;

Στην Ορεστιάδα συνελήφθησαν δύο γυναίκες, ηλικίας 45 και 43 ετών, διαχειρίστρια και διευθύνουσα σύμβουλος αντίστοιχα, πρώην εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους από 1.132.193,41 ευρώ η καθεμιά, καθώς και ο 73χρονος, μέτοχος της παραπάνω εταιρείας, για χρέη 1.131.857,41 ευρώ. Το γράψαμε και χθες. Τι γίνεται με αυτή την ιστορία; Έχει αποτέλεσμα ή απλώς με τις συλλήψεις και την διαδικασία που ακολουθεί όλοι βγαίνουν «λάδι»;

Του έχουμε εμπιστοσύνη

Τους μητροπολίτες τους εκλέγει η ιεραρχία δια της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος, στο οποίο έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Όπως και την δικαιοσύνη, το αφήνουμε να κάνει την δουλειά του.

Ιστορία με άσχημο τέλος

Στον χώρο του Κ.Ε.Π. Σαπών, ξεκίνησε την προσωρινή λειτουργία του το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Σαπών, το ΚΕΦ. Με λίγα λόγια, μας είπε η τρόικα να μειώσουμε τις εφορίες και εμείς τις αλλάξαμε όνομα. Μας είπε να απολύσουμε δημόσιους υπάλληλους και εμείς την μια τους βγάζουμε σε …εφεδρεία και την άλλη τους κάνουμε κινητικούς. Μας είπε να πιάσουμε την φοροδιαφυγή στα καύσιμα και εμείς αυξήσαμε το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ο κατάλογος τελειωμό δεν έχει και για αυτό η ιστορία αυτή θα έχει άσχημο τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: