Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Βηματάκια

Νέος πρόεδρος εργαζομένων στην ΕΑΣ
Αλλαγή έχουμε στην προεδρία του συλλόγου εργαζομένων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης, αφού τη θέση του κ. Κυριάκου Καφαλή, ο οποίος αποχώρησε, παίρνει προσωρινά ο κ. Γιάννης Κατσαρός, μέχρι τις εκλογές των εργαζομένων σε περίπου δύο μήνες. Πάντως εξελίξεις στην Ένωση δεν έχουμε προς το παρόν, παρόλο που φήμες μετά την πώληση ενός κομματιού της περιουσίας της για την κάλυψη αναγκών μισθοδοσίας και δανεισμού, αναφέρουν ότι το κλίμα μέσα στην ΕΑΣ δεν είναι πολύ καλό. Τώρα τι είναι αλήθεια, τι ψέματα και τι θα γίνει θα το δούμε στο άμεσο μέλλον.
Τον κάρφωσε…
Λάβρος κατά πάντων ήταν κατά την χθεσινή του ομιλία για την απεργία ο πρόεδρος του εργατοϋπαλληλικού κέντρου επιτιθέμενος κατά όλων όσων έχουν φέρει την Ελλάδα στην σημερινή κατάσταση. Αφού απαρίθμησε τις επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους, αλλά οι ίδιοι δεν κατεβαίνουν στους δρόμους, δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του και προς τον εργαζόμενο της ΣΕΛΜΑΝ που στην προηγούμενη συγκέντρωση της 15 Ιουνίου είχε καταγγείλει το συνδικαλιστικό κίνημα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι άνθρωποι αυτοί, οι συνάδελφοί μας, έπρεπε να είναι εδώ γιατί έχουν τεράστιο πρόβλημα, και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και στην προηγούμενη συγκέντρωση στις 15 του μηνός βγήκε ο συνάδελφος από τη Σέλμαν Τ.Χ. και κατήγγειλε το συνδικαλιστικό κίνημα ότι ευθύνεται γι’ αυτή την κατάσταση. Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει τις δικές του ευθύνες αλλά ο Τ.Χ είναι σήμερα στη δουλειά και δουλεύει. Αυτοί που τον στείλαν ας τον χαίρονται…».
Απεργούν τα φαρμακεία
Κλειστά θα είναι σήμερα τα φαρμακεία της Ροδόπης, αφού ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης συμμετέχει στην Πανελλαδική κινητοποίηση την Τετάρτη 29 Ιουνίου κατά του μνημονίου και της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ακολουθώντας την σχετική προκήρυξη του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου .
Οι Φαρμακοποιοί δηλώνουν ότι συμπαραστέκονται στους συμπολίτες τους της Ροδόπης και της Ελλάδας ολόκληρης, θεωρώντας υποχρέωση τους να αγωνιστούν όλοι μαζί ενάντια στα σχέδια που προετοιμάζουν ένα ζοφερό μέλλον όχι μόνο για εμάς και τα παιδιά μας αλλά και για τα εγγόνια μας και τα δισέγγονα μας.
Ειδικότερα σαν φαρμακοποιοί διαμαρτυρόνται για την υποβάθμιση της υγείας, για τον αποκλεισμό του πολίτη στην ελεύθερη πρόσβαση του σε όλα τα φάρμακα μέσω των ασφαλιστικών ταμείων και για τη μεθοδευμένη επίθεση στο ελληνικό φαρμακείο με σκοπό να το οδηγήσουν στα μεγάλα οικονομικά μονοπώλια που θα έχει σαν συνέπεια την ανεργία 12.500 φαρμακοποιών και 26.000 εργαζομένων στο χώρο του φαρμακείου. Όπως πάντα, το κοινό για τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετηθεί από τα διημερεύοντα – διανυκτερεύοντα φαρμακεία (ανά δίωρο ένα για την Κομοτηνή και ανοικτά μόνο από 10-12μ για τα χωριά). Ας ελπίσουμε ότι την συμπαράσταση αυτή θα τη θυμούνται οι υπόλοιποι εργαζόμενοι όταν θα βρίζουν τους φαρμακοποιούς που κάνουν απεργίες.
Σπασμένο τηλέφωνο
Τρία δελτία τύπου έστειλε ο ΓΑΣ Κομοτηνή την ίδια μέρα, το ένα διορθώνοντας το άλλο. Το τελικό ανακοίνωνε ότι το ΔΣ του συλλόγου θα γίνει την Δευτέρα 27 Ιουνίου, και σε περίπτωση μη απαρτίας θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα 4 Ιουλίου. Φαίνεται όμως ότι τελικά όλοι αποφάσισαν πως θα γίνει το ΔΣ την επόμενη Δευτέρα κατευθείαν, αφού δεν είχαν ενημερώσει καν για τη συνέλευση τους υπαλλήλους του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής, που στις 8, την ώρα της συνέλευσης, κλείδωναν το κτίριο για το βράδυ. Φυσικά δεν εμφανίστηκε κανείς από τον ΓΑΣ, που σημαίνει ότι μάλλον υπήρξε συνεννόηση εκ των προτέρων μεταξύ τους. Δυστυχώς δεν σκέφτηκε να ενημερώσει και τους δημοσιογράφους που βρέθηκαν εκεί για να «καλύψουν» τη Γ.Σ. Δεν πειράζει, δεν είναι δα πως έχουμε και δουλειές…
Στη δική τους ώρα…
Τελικά στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών λειτουργούν σε διαφορετική ζώνη ώρας από την υπόλοιπη Ροδόπη, αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι ενημερώνουν για το Δημοτικό Συμβούλιό τους μερικές ώρες πριν αυτό λάβει χώρα. Εκτός πια και αν έχουν απογοητευτεί τόσο από την μη προσέλευση του τύπου, που αποφάσισαν ότι πια δεν αξίζει τον κόπο να προσπαθούν. Έτσι όπως πάει όμως, θα μας ενημερώνουν ότι γίνεται το Δημοτικό… μια μέρα αφού έχει γίνει.
Παρκινγκ πατέντα
Το παρκινγκ στην πόλη της Κομοτηνής έχει γίνει πλέον πολύτιμο αγαθό, και είναι φυσικό να προσπαθούν πολλοί να κρατήσουν μια θέση για αυτούς. Τουλάχιστον πλέον, έχουν βρει ευφάνταστους τρόπους για να μην αφήνουν άλλους να χώνονται, εγκαταλείποντας την παραδοσική λύση της καρέκλας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: