Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Bηματάκια

Αναβολή χωρίς λόγο…
Αναβλήθηκε χωρίς αιτιολογία το προγραμματισμένο για σήμερα Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες η Περιφέρεια.
Μπορεί η ΠΑΜ-Θ να μη θεώρησε απαραίτητο να συμπεριλάβει στο δελτίο το λόγο για τον οποίο αναβάλλεται η συνεδρίαση, το κενό όμως έσπευσε να καλύψει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αριστερή Οικολογική Συνεργασία» κ. Δημήτρης Χαρίτου, ο οποίος υποστηρίζει απερίφραστα πως η απόφαση ελήφθη για «προληπτικούς λόγους».
Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας, που νοιώθουν τη ζωή τους να ισοπεδώνεται, που βλέπουν το δημόσιο πλούτο να εκποιείται. Το αντίθετο μάλιστα, όφειλε να συνταχθεί μαζί τους, τη στιγμή που και η αυτοδιοίκηση, δηλαδή οι πολίτες, και η περιφερειακή ανάπτυξη είναι «θύμα» των περικοπών του μνημονίου και του «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος». Ως εκ τούτου η απόφαση του κ. Περιφερειάρχη να αναβάλλει την προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για προληπτικούς λόγους – μήπως τυχόν συναντηθεί με τη λαϊκή δυσαρέσκεια – είναι πολιτικά λαθεμένη. Καταγράφεται ανεξάρτητα από προθέσεις ως έκφραση ενοχής για αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές που θα έχουν οδυνηρές συνέπειες για τη ζωή των εργαζομένων και την πορεία της χώρας. Δυστυχώς μετατρέπεται ένας νέος θεσμός ως μέρος του προβλήματος ενός πολιτικού συστήματος, που καταρρέει στα μάτια της κοινωνίας».
Τι θέλει να πει ο ποιητής;
Ακόμα δεν ήρθε, πήρε το καπελάκι του και έφυγε από την Δημοκρατική Συμμαχία ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κιλτίδης, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του Μεσοπρόθεσμου -στην οποία, όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές της ΔΗΣΥ, είχε δηλώσει «παρών». «Η σύσταση της ευρείας κεντροδεξιάς παράταξης που είχαμε οραματιστεί δεν φαίνεται να κατέστη δυνατή» ανέφερε ο βουλευτής, κερδίζοντας το βραβείο «Αποχώρηση χωρίς να δώσει κανένα συγκεκριμένο λόγο 2011». Πάντως αν αληθεύουν οι πληροφορίες που λένε ότι «φλερτάρει» με το ΛΑΟΣ, θα έχει καταφέρει σε διάστημα της θητείας μιας Βουλής να κάνει τρίλιζα.
Oύτε κοινωνικό ούτε παντοπωλείο
Το κοινωνικό παντοπωλείο της εγκαινίασε η Αλεξανδρούπολη την Τετάρτη 29 Ιουνίου, παρουσία αρχών και πολιτών. Μάλιστα ο δήμαρχος κ. Ευάγγελος Λαμπάκης δήλωσε ότι «Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στέκεται δίπλα στους φτωχούς και άπορους του Δήμου Αλεξανδρούπολης, λειτουργώντας σύμφωνα με τις αρχές του ανθρωπισμού και του εθελοντισμού». Στο μεταξύ, στον δήμο Κομοτηνής, το κοινωνικό παντοπωλείο είναι στο πουθενά, αφού δεν υπήρξαν πόροι για να λειτουργήσει πέρα της προεκλογικής περιόδου. Πάντως αυτό δεν εμπόδισε τους εκπροσώπους των «Αγανακτισμένων» να ζητήσουν από τον Δήμαρχο κατά την «κατάληψη» η οποία δεν ήταν κατάληψη του Δημαρχείου την Τρίτη την επαναλειτουργία του. Ο κ. Πετρίδης σημείωσε ότι είναι αδύνατον να λειτουργήσει, αφού ήταν μια προεκλογική φούσκα και ενώ οι δικαιούχοι θα έπρεπε να ήταν μόνο 500, οι τότε δημοτική αρχή είχε επιτρέψει να ξεπεράσουν τους χίλιους, ενώ συνέχιζε να δέχεται αιτήσεις. Ε τι να κάνουμε δήμαρχε, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πήρε 8 Εκατομμύρια δάνειο και τώρα τα μοιράζει. Εμείς στο Δήμο ούτε 8 ευρώ να δανειστούμε από τον περιπτερά μπορούμε…
Κάτι ξέρει από αποτυχία…
Για ακόμα μια φορά επιτέθηκε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Κυβέρνηση, στηλιτεύοντας την για την οικονομική της πολιτική, την στάση της την μη αποφασιστικότητά της, την ανευθυνότητά της σημειώνοντας ότι έχει απογοητεύσει την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον Κόσμο και το Σύμπαν γενικότερα.
Αντίθετα σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία μίλησε υπεύθυνα, μίλησε καθαρά, μίλησε εθνικά από την αρχή αυτής της περιδίνησης. Προσπερνώντας την έκφραση μίλησε εθνικά, που είναι ένα σχόλιο από μόνη της, βρίσκουμε αξιοπερίεργο το γεγονός ότι αυτή η καθαρότητα και η υπευθυνότητα της ΝΔ ξεκίνησε μια μέρα αφού ηττήθηκε στις εκλογές του 2009, και όχι νωρίτερα. Ίσως αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ήταν κυβέρνηση είχε επιδείξει έστω και μία από τις αρετές τις οποίες κατηγορεί την σημερινή κυβέρνηση ότι δεν έχει, ίσως και να μην ήμασταν στην άθλια κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, και ίσως και οι ίδιοι να ήταν ακόμα κυβέρνηση. Τι να κάνουμε αυτά έχει η αντιπολίτευση, τα ξέρεις όλα και όταν γίνεσαι κυβέρνηση ξαφνικά τα ξεχνάς.
Μαγική εικόνα
Κατάληψη πραγματοποίησαν το πρωί της Tετάρτης οι αναρχικοί στην περιφέρεια ΑΜΘ, αφού πήγαν πρωί πρωί και την κατέλαβαν, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Την προηγούμενη ημέρα, παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, έγιναν φασαρίες, έπεσαν δακρυγόνα και οβίδες κρότου και τα λοιπά. Τελικά μάλλον για την τιμή των όπλων έγιναν λοιπόν οι φασαρίες, αφού πραγματικά από ότι φάνηκε και από την «επίσκεψη» των διαδηλωτών την Τρίτη στη Δημαρχία, όλα κύλησαν ομαλά. Πάντως δεν πειράζει, οι υπάλληλοι της περιφέρειας δεν φάνηκαν να ενοχλούνται, αφού πήγαν απέναντι για καφέ περιμένοντας να λήξει η όλη υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: