Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Φωτιά στα ΚΤΕΛ
Πυκνός καπνός άρχισε να βγαίνει γύρω στις 10 το πρωί από τις τουαλέτες των ΚΤΕΛ Ροδόπης, από άγνωστη αιτία. Η φωτιά ήταν περιορισμένη, και η άμεση και έγκαιρη παρέμβαση με πυροσβεστήρες από υπαλλήλους των ΚΤΕΛ αποσόβησε τα χειρότερα και δεν πήρε έκταση, παρόλο που ο χώρος παρέμεινε «καπνισμένος» για λίγη ακόμη ώρα.
Τιμούμε το παρελθόν, κοιτάζοντας το μέλλον
Χαμός έγινε στη συναυλία του Χρόνη Αηδονίδη, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, αφού το Θερινό θέατρο είχε γεμίσει ασφυκτικά και ακόμα ο κόσμος έρχονταν. Μάλιστα μιλώντας την επόμενη μέρα με άτομα που δεν γνώριζαν ότι γινόταν η συναυλία, εξέφραζαν την λύπη τους που δεν μπόρεσαν να πάνε και εκείνοι. Τελικά υπάρχουν ακόμα αυτοί που εκτιμούν την αξία της παράδοσης, όπως αυτή εκφράζεται από ανθρώπους σαν τον Χρόνη Αηδονίδη, που με την πορεία του και με την αφοσίωσή του σε αυτό το χώρο, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια Σχολή, αλλά περισσότερο μια νοοτροπία η οποία δεν αρκείται στη στείρα τήρηση των παραδόσεων και την άρνηση του καινούριου. Αντίθετα, μας θέλει με στερεά τα πόδια μας στην παράδοση, να υψώνουμε το βλέμμα μας στο μέλλον.
Αντρέα ζεις;
Πριν από λίγο καιρό, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, απέστειλε επιστολή σε όλες τις νομαρχιακές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας ότι φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, και κάλεσε τις επιτροπές να οργανώσουν εκδηλώσεις στη μνήμη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Πιάσαμε τις 24 Ιουνίου, και από την νομαρχιακή της Ροδόπης δεν έχει ακουστεί τίποτα. Βέβαια για να πούμε και του στραβού το δίκιο, ούτε οι υπόλοιπες επιτροπές ανά την Ελλάδα ακούγονται πολύ πολύ, οπότε μάλλον το πολιτικό κλίμα έφαγε τον Αντρέα. Δεν πειράζει, θα γιορτάσουν διπλά στην εικοσαετία…
Μέτρα… για φέρετρο
Ανακοινώθηκαν τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου, και ενώ όλοι λίγο πολύ τα ξέραμε και τα περιμέναμε, η τάση των ΜΜΕ για το δραματικό, το σοκ και τη δημιουργία φόβου εγγυάται την ύπαρξη πηχαίων τίτλων με τις λέξεις «Σοκ», «Δραματικά» αλλά σίγουρα θα δούμε και ιατρικούς όρους, όπως «Εμφραγμα», «Στην Εντατική» και άλλα. Πάντως από όποια πλευρά και να τα δούμε, τα νέα μέτρα, θα έρθουν να επιδεινώσουν την ήδη δύσκολη κατάσταση των Ελλήνων που έχει προκληθεί από την οικονομική κρίση και το μνημόνιο. Πάντως μάλλον ο κ. βενιζέλος προσπάθησε να μας χρυσώσει το χάπι, ανεβάζοντας στο 5% την έκτακτη εισφορά για «την συμπαθή κατηγορία των Βουλευτών, μετακλητών στελεχών και τα αιρετών στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης». Βέβαια ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε κοροϊδία το 5%, ζητώντας να υπάρξει περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 50%. Δίκιο έχει, αλλά ας το προτείνει στο Ελληνικό κοινοβούλιο και να δούμε πόσοι βουλευτές θα το ψηφίσουν. Ας μην ξεχνάμε τον πρώην πλέον υπουργό εξωτερικών κ. Δρούτσα, που είπε δύο κουβέντες παραπάνω για τους βουλευτές και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε το αντάρτικο. Και ερωτούμε. Πού είναι τώρα ο Δρούτσας;
Γενέθλια για τον Ροταριανό όμιλο ΡΟΔΟΠΗ
O Ροταριανός Όμιλος ΡΟΔΟΠΗ Κομοτηνής θα πραγματοποιήσει γενέθλια πανηγυρική συνεστίαση το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011, ώρα 21:00 στο ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ Κομοτηνής εορτάζοντας τον 1ο χρόνο ίδρυσης και λειτουργίας του.
Διπλή ταρίφα στην παιδεία
Θαμπωθήκαμε από τις επιδόσεις των μαθητών στις εξετάσεις της Γ Λυκείου, όπως φυσικά φρόντισαν να μας ενημερώσουν όλα τα φροντιστήρια των οποίων οι μαθητές κατόρθωσαν να έχουν ιδιαίτερη επιτυχία. Κοιτώντας αυτόν το μεγάλο αριθμό των μαθητών που πηγαίνουν σε αυτά για να μπορέσουν να επιτύχουν στην πολυπόθητη τους σχολή γεννάται η εύλογη απορία: γιατί πηγαίνουν τα παιδιά στο Δημόσιο σχολείο; Γιατί εμείς, ως φορολογούμενοι, πληρώνουμε μεταξύ των άλλων φόρους για να έχουμε δωρεάν σύστημα παιδείας. Το πρόβλημα είναι ότι πλέον, το σχολείο έχει απαξιωθεί τόσο πολύ, ιδίως μετά από τις απανωτές μεταρρυθμίσεις που το μόνο που έχουν κάνει είναι να ζαλίσουν μαθητές, γονείς και καθηγητές. Διαμαρτυρόμαστε για τον κεφαλικό φόρο που ετοιμάζεται να επιβάλλει η κυβέρνηση, αλλά δεν λέμε τίποτα που πρέπει να πληρώσουμε δύο φορές για την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: