Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Βηματάκια

Διαμαρτυρία Παυλίδη για την αναβολή του Περιφερειακού Συμβουλίου
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των παρατάξεων του Περιφερειακού συμβουλίου για την αναβολή του από την Πέμπτη 30 Ιουνίου στην Τετάρτη 6 Ιουλίου, μετά τη προηγούμενη παρέμβαση του κ. Χαρίτου.
Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε η Περιφερειακή Αναγέννηση, η οποία χαρακτηρίζει αντιδημοκρατική και αυθαίρετη την αναβολή, σημειώνοντας ότι «το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο αναβάλλουν συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου».
Μάλιστα στην ανακοίνωση της η παράταξη ειρωνεύεται τον κ. Γιαννακίδη, αφού σημειώνει ότι «Αυτοί που ως πρώτη έκφραση τους χρησιμοποιούν το «συναποφασίζουν», αποφάσισαν και διέταξαν - κατά πρωτοφανή τρόπο- την αυθαίρετη αναβολή του Περιφερειακού Συμβουλίου χωρίς κανέναν απολύτως λόγο».
Αφού κατηγορεί την διοίκηση της περιφέρειας ότι ανησύχησε ή φοβήθηκε τις αντιδράσεις της κοινωνίας κατά του μνημονίου και των «συνοδοιπόρων» του, σημειώνει ότι η διοίκηση του κ. Γιαννακίδη γενικώς «καινοτομεί», και πως ως παράταξη περιμένουν πολλές «εκπλήξεις», μέσα στο γενικό κατήφορο.
Η παράταξη του κ. Παυλίδη κλείνει σημειώνοντας ότι οι θεσμοί και τα όργανα τους δεν καταξιώνονται με τέτοιες πρακτικές, δημιουργώντας το εύλογο ερώτημα. Καταξιώνονται με αποχωρήσεις;
Γύρω γύρω όλοι… στη μέση τα δακρυγόνα
Έχουμε συνηθίσει στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, να εισέρχονται από τις παρατάξεις της μειοψηφίας ψηφίσματα για την καταδίκη διαφόρων γεγονότων. Τα επεισόδια της πλατείας Συντάγματος την Τετάρτη, είχαν το αποτέλεσμα αυτή η πρακτική να εφαρμοστεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κομοτηνής. Η κα Νεστοράκη, δημοτική σύμβουλος εκλεγμένη με τον κ. Κοτσάκη, ζήτησε από το Συμβούλιο να συζητήσει εκτός ημερησίας διάταξης την έγκριση ψηφίσματος ώστε «να καταδικαστεί η ωμή βία με την οποία έδρασαν τόσο τα ΜΑΤ όσο και το παρακράτος». Αμέσως πήρε το λόγο ο Δήμαρχος, ο οποίος σημείωσε ότι κανείς δεν συμφωνεί με αυτά τα φαινόμενα, αλλά αυτά τα γεγονότα συμβαίνουν τόσο συχνά, που δεν υπάρχει λόγος να σταθεί το Συμβούλιο σε αυτά. Αμέσως άρχισε ένα γαϊτανάκι δηλώσεων, με τον κ. Ναλμπάντη να δηλώνει ότι «για άλλες καταστάσεις έχετε άποψη αμέσως» και να κατηγορεί το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη ότι δεν είχε σχέδιο, τον κ. Φακιρίδη να συμφωνεί(!) με τον δήμαρχο για τους μηχανισμούς του παρακράτους, σημειώνοντας όμως ότι έχουν υποθαλφθεί και από τις δύο κυβερνήσεις, αντιτασσόμενος στην άμεση συζήτηση του ζητήματος. Μετά το λόγο πήρε ο κ. Μαρούδας, ο οποίος αναφέρθηκε σε «απίθανους τύπους» που έβγαλαν την χώρα στο σφυρί, ενώ είπε ότι «πρέπει να πετάξουμε τις μάσκες, να πετάξουμε τα φύλλα συκής και να κάνουμε μια συζήτηση για αυτό», μην αναφερόμενος καθόλου στη βία. Από εκεί πήρε το λόγο ο Δήμαρχος, ο οποίος παρατήρησε τον κ. Ναλμπάντη, ζητώντας να μην συζητηθεί το θέμα άμεσα, «όχι για να κρύψουμε κάτι ή να αποτελέσουμε δεκανίκια της κυβέρνησης, αλλά γιατί είναι ένα σοβαρό θέμα το οποίο δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο, ή να αφήνεται η υπόνοια ότι μπορεί να γίνεται αντικείμενο συγκυριακής αξιοποίησης επειδή έγινε τώρα ή μπορεί να γίνει με μια άλλη κυβέρνηση αργότερα».
Αφού ακολούθησε ακόμα ένας κύκλος αντεγκλήσεων, με τον κ. Γραβάνη να σημειώνει ότι σε άλλες περιστάσεις η τωρινή διοίκηση επέμενε στη συζήτηση τέτοιων γεγονότων, τον κ. Μανανά να ενίσταται στη χρήση του όρου «απίθανοι τύποι» από τον κ. Μαρούδα, ακόμα λίγο χάος και στο τέλος η πρόταση για τη συζήτηση του θέματος να καταψηφίζεται από την συμπολίτευση, την παράταξη της κας Μουσταφάογλου και τον κ. Φακιρίδη.
Νωρίς το θυμήθηκαν…
Παράνομη έκρινε την Πέμπτη το Μονομελές Πρωτοδικείο την απεργιακή κινητοποίηση -που έληξε την Τετάρτη- της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κατά της οποίας είχε στραφεί η Διοίκηση της επιχείρησης. Ευτυχώς δηλαδή που τελείωσε η απεργία και δεν τα ξεβολέψαμε τα παιδιά. Πάντως το Πρωτοδικείο απαγόρευσε την επανάληψη της απεργίας στο μέλλον, γεγονός που σύμφωνα με τον εργατολόγο κ. Δημ. Περπατάρη, εκπρόσωπο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, είναι «πρωτόγνωρο». Ο κ. Περπατάρης προανήγγειλε την κατάθεση έφεσης κατά της απόφασης, αλλά να μην ανησυχεί, αφού ακόμα και αν δεν κερδίσουν την έφεση, οι συνδικαλιστές μπορούν να βρουν άλλα αιτήματα για να κάνουν απεργία. Με την ταχύτητα που λειτουργεί το Πρωτοδικείο, θα απεργούν κάνα μήνα μέχρι να βγει η απόφαση…
Θα πέσουν κορμιά για τη στελέχωση των υπηρεσιών
Τα τύμπανα του πολέμου άρχισε να χτυπά ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, και αυτή τη φορά έστρεψε το βλέμμα του στους υπαλλήλους της Περιφέρειας, οι οποίοι στελέχωναν τις υπηρεσίες που περνάν στον έλεγχο του Δήμου από αυτή. Ο κ. Πετρίδης σημείωσε ότι παρόλο που έχει γνώση της υποστελέχωσης της περιφέρειας και τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει, θα διεκδικήσει την μεταφορά του προσωπικού που ασκούσε αυτές τις αρμοδιότητες στον Δήμο. Βέβαια η Περιφέρεια θα πει «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος» και θα πάει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ζητήσει υπαλλήλους, η οποία όπως επιμένει να κάνει εδώ και έξι μήνες θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα. Οπότε βλέπω τους αυτοδιοικητικούς τελικά να κάνουν και αυτοί πορεία στη Θεσσαλονίκη, για να τους δώσουν τους υπαλλήλους που τους χρωστάνε.
Μας «Διορθώσανε»
«Διόρθωση» παλαιότερων καταχρήσεων, παρά μια θεραπεία λιτότητας σημείωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ ότι κάνει η Ελλάδα αυτή τη χρονική στιγμή. Ναι αλλά από την πολύ διόρθωση, θα καταλήξουμε τελικά να «χαλάσουμε», και μετά θα μας πάνε στην ανακύκλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: