Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Βηματάκια

Επεισόδια στην Ξάνθη
Επεισόδια είχαμε την Πέμπτη στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Ο λόγος ήταν η διέλευση μέσα από την πόλη 18 αυτοκινήτων-αντίκες του Συλλόγου Κλασσικών Αυτοκινήτων Κωνσταντινούπολης.
Η αυτοκινητοπομπή επέστρεφε από τη Θεσσαλονίκη, όπου είχε πάει για να τιμήσει την ημέρα μνήμης του Κεμάλ Ατατούρκ, που γιορτάζει η Τουρκία στις 19 Μαΐου,
Τα αυτοκίνητα της πομπής στάθμευσαν το απόγευμα γύρω από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης, συνοδευόμενοι από αστυνομική δύναμη.
Η παρουσία των αυτοκινήτων κέντρισε των ενδιαφέρον αρκετών Ξανθιωτών επειδή ήταν αντίκες όμως προκάλεσε και αντιδράσεις αφού η κίνηση αυτή θεωρήθηκε από κάποιους σοβαρή πρόκληση καθώς συμπίπτει με την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Μάλιστα μερικοί επιτέθηκαν σε τούρκους οδηγούς και επιχείρησαν να προκαλέσουν φθορές σε οχήματα αλλά απωθήθηκαν έγκαιρα από τους αστυνομικούς.
Η αυτοκινητοπομπή συνέχισε χθες το ταξίδι της επιστροφής, και μάλλον το πάθημα έγινε μάθημα, αφού δεν σταματήσανε στην πλατεία της Κομοτηνής. Πάντως δέστε το και από την καλή του πλευρά. Τώρα σίγουρα έχουνε μάθει για την γενοκτονία των Ποντίων, και δεν θα είναι τόσο άνετοι την επόμενη φορά που θα έρθουν…
Το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας στη ΘΡΑΚΗ 2011
Σε δράση μπαίνει ξανά το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης, το οποίο προσκαλεί τους κατοίκους της Ροδόπης αλλά και ολόκληρης της Θράκης να επισκεφτούν το Περίπτερο Νο 39 στην Έκθεση ΘΡΑΚΗ 2011 και να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των µελών του.
Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του, «Σε όλη τη διάρκεια της Έκθεσης θα προσφέρονται εξαιρετικά προϊόντα για δοκιμή και γνωριμία. Επισκεφτείτε το περίπτερο µας, γνωρίστε µας και κερδίστε πολλαπλά. Κερδίστε από την ποιότητα. Κερδίστε από τις τιμές. Κερδίστε από την ανάπτυξή του τόπου µας αφήνοντας τα χρήματα στην τοπική αγορά. Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί να αναπτύξουμε τον τόπο µας τόσο στην παραγωγή ανώτερης ποιότητας προϊόντων όσο και στην παροχή υπηρεσιών που θα μείνουν αξέχαστες. Πρέπει να φροντίσουμε το μέλλον του τόπου µας όχι µε ελεημοσύνες, αλλά γιατί το αξίζει.» Επιτέλους μετά από μερικούς μήνες το ΤΣΠ θα προσπαθήσει να δείξει τα πλεονεκτήματα των τοπικών προϊόντων της Ροδόπης και σε πιο ευρύ κοινό, ας ελπίσουμε ότι θα έχει την ανάλογη υποδοχή.
Κινέζικο παζλ
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης -Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής δέχθηκε Αντιπροσωπεία της Παγκινεζικής Ένωσης Δημοσιογράφων την Πέμπτη 19 Μαΐου στη Γ.Γ. Επικοινωνίας- Γ.Γ.Ενημέρωσης. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εστίασε στη διαχρονική πολιτιστική προσφορά τη Ελλάδας και Κίνας και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα επαφών και επισκέψεων της δημοσιογραφικής αποστολής. Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες, αλλά ελπίζουμε ότι οι κινέζοι δημοσιογράφοι δεν θα έδωσαν τίποτα ιδέες στον κ. Πεταλωτή για τα μέσα ενημέρωσης, αφού όλοι γνωρίζουμε πως αντιλαμβάνεται την ελευθερία του τύπου η Κινέζικη κυβέρνηση…
Καλή προετοιμασία χρειάζεται…
Τον Βόρειο Έβρο ετοιμάζεται να «οργώσει» ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης με συναντήσεις εργασίας και επισκέψεις σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο Περιφερειάρχης τη Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Μαΐου 2011 συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργία Νικολάου, τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Γιώργο Ούστογλου, περιφερειακούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες θα επισκεφθεί το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα,τις Καστανιές, τον Άρδα, τα Δίκαια και την περιοχή των Πετρωτών, ενώ θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στο Βόρειο Έβρο με επιτόπια επίσκεψη στον Κυπρίνο και στο δρόμο που τον συνδέει με το Ιβαΐλοβγκραντ της Βουλγαρίας.
Για την Δευτέρα το πρόγραμμα έχει 12 στάσεις και πάνω από 20 έχει την Τρίτη. Ευχόμαστε καλό κουράγιο σε όσους συνοδεύουν τον ακούραστο Περιφερειάρχη γιατί θα το χρειαστούν και τους συνιστούμε να πίνουν πολλά υγρά και να φάνε ελαφρά. Ο παλιός είναι αλλιώς γι’ αυτό οι νέοι καλό θα είναι να λάβουν τα μέτρα τους.
Με την πλάτη στον τοίχο
Σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε B+ από ΒΒ+ προχώρησε η Fitch, ενώ μας απειλεί και με νέα υποβάθμιση εάν δεν εξασφαλιστεί πλήρης στήριξη και χρηματοδότησή της από την τρόικα. Όπως εξηγεί, η υποβάθμιση κατά τρεις μονάδες οφείλεται στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και στο αυξημένο πολιτικό ρίσκο που εμπεριέχει η εφαρμογή περαιτέρω λιτότητας. Τέλος, ο οίκος τονίζει ότι θα εκλάμβανε ως χρεοκοπία πιθανή επιμήκυνση. Με λίγα λόγια «it’s my way or the high way…». Σε ελεύθερη μετάφραση ή θα κάνεις ότι σου πω ή από εδώ παν κι άλλοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: