Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Βηματάκια

Νέα μελέτη για τον αγωγό
Νέα, αναθεωρημένη Μελέτη Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων υπέβαλε η Κοινοπραξία του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας, την περασμένη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις της βουλγαρικής πλευράς για την κατασκευή του αγωγού.
Φαίνεται πως οι εσκεμμένες καθυστερήσεις που προκαλεί η Βουλγαρία έχουν ενεργοποιήσει την Κοινοπραξία δυστυχώς όμως το τι μέλη γενέσθαι με τον αγωγό που έχει καταντήσει γεφύρι της Άρτας δε φαίνεται να ξεκαθαρίζει σύντομα. Μαθήματα πρέπει να παίρνουμε από τον τρόπο που χειρίζονται το θέμα οι γείτονες μας, προς όφελός τους φυσικά. Αντίθετα στην Ελλάδα όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιας σημασίας ζητήματα καταφεύγουμε στο Fast Track αγνοώντας επιδεικτικά την τοπική κοινωνία….
Εφραίμ
Ιδιαίτερα διαφωτιστικό ήταν δημοσίευμα κεντρικής εφημερίδας που φιλοξενούσε δηλώσεις του Μοναχού Εφραίμ τις οποίες φέρεται να εκστόμισε, όπως υποστηρίζει ο συντάκτης του άρθρου, από το Πόρτο Λάγος και τη λίμνη Βιστωνίδα.
O Εφραίμ επιτέθηκε και κατά του μητροπολίτη Ξάνθης γιατί δεν αποδέχθηκε τα σχέδιά του για τη Βιστωνίδα, τόνισε μάλιστα ότι του υποσχέθηκε το 10% των κερδών, ως «ευλογία».
«Οχι, μου είπε και αρνήθηκε. Θαρρείς και ήταν κακό να δουλεύουν στην περιοχή 500 άτομα στον οικοτουρισμό, ενώ τώρα είναι σε τέτοιο χάλι και δεν πρόκειται η πολιτεία να δει τη λίμνη και να την αξιοποιήσει. Αν θέλουν να θανατώσουν τον τόπο, είναι καπρίτσιο τους», τόνισε.
Ο ηγούμενος του Βατοπεδίου επιτέθηκε και στον πρώην νομάρχη Ξάνθης και νυν Περιφερειακό σύμβουλο, Γιώργο Παυλίδη, γιατί εναντιώθηκε λέει στα σχέδια του.
Στη συνέχεια ο πράος αυτός άνθρωπος του θεού παραδίδει και μαθήματα εθνικής πολιτικής ενώ επιτίθεται με απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά της κυβέρνησης, κινδυνολογώντας ότι σε λίγα χρόνια η Θράκη θα γίνει Κοσσυφοπέδιο.
Πραγματικά αυτοί οι άγιοι και σεμνοί άνθρωποι δε σταματούν να μας εκπλήσσουν με την ευγένεια της ψυχής τους και τα μειλίχια λόγια τους…..
Ομιλία Πλεύρη στην Κομοτηνή
Επίσκεψη στην Κομοτηνή πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Θάνος Πλεύρης την Παρασκευή 20 Μαΐου, ο πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Οι γενοκτονίες των Χριστιανικών λαών από τους Τούρκους», που διοργανώθηκε στα πλαίσια της Ημέρας Μνήμης (19 Μαΐου) της Ποντιακής Γενοκτονίας.
«Εμείς θέλουμε να θυμόμαστε τη γενοκτονία των Ποντίων από τον Κεμάλ Ατατούρκ και τους Τούρκους, και να θυμόμαστε πάντοτε ότι εμείς είμαστε ένα έθνος που έχει Ιστορία, ενώ η Τουρκία είναι ένα έθνος που έχει ποινικό μητρώο. Βιασμοί και εγκλήματα που είναι χαραγμένα στη μνήμη μας και δεν θα τα σβήσει καμία υποτιθέμενη ελληνοτουρκική φιλία.» δήλωσε ο κ. Πλεύρης.
Στα πλέι οφ ο Πανθρακικός.
Πόσο κοστίζει ένα εισιτήριο για τα πλέι οφ; 5000 ευρώ. Αυτό ήταν το πρόστιμο που επέβαλλε η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην ΠΑΕ Πανθρακικός για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών. Το ζουμί της υπόθεσης όμως είναι ότι άδεια δεν πήραν ούτε η ΠΑΕ ΟΦΗ ούτε τα Τρίκαλα, χάνοντας τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στα πλέι οφ για την άνοδο στη Superleague και έτσι ο Πανθρακικός και η Δόξα Δράμας θα διεκδικήσουν μαζί με Λεβαδειακό και Βέροια την άνοδο. Βγήκε επιτέλους η απόφαση, αν και μας έβγαλε την ψυχή μέχρι να εκδοθεί. Κανονικά θα έπρεπε να είχαμε απόφαση από την προηγούμενη Δευτέρα, αλλά μετά από τις συνεχής αναβολές πολλοί άρχισαν να υποψιάζονται ότι κάτι μαγειρεύεται. Ευτυχώς οι μαύρες προφητείες δεν βγήκαν αληθινές, και έτσι ο Πανθρακικός θα ριχτεί στην μάχη. Καλή μας τύχη, και άντε, παλι τρυπώσαμε!!!
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις: 1.Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Πανθρακικός. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 5.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.
2.Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Δόξα Δράμας. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 3.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.
3.Εκανε δεκτή τυπικά και απέρριψε κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΟΦΗ.
4.Εκανε δεκτή τυπικά και απέρριψε κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Τρίκαλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: