Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Βηματάκια

Θα μας φαν τα κουνούπια
Μαύρες νύχτες φαίνεται πως θα περάσουν αυτό το καλοκαίρι οι κάτοικοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Προμηθευτείτε από τώρα με μπόλικο αουτάν ή σιτρονέλα, κρεμάστε δίχτυα πάνω από τα κρεβάτια σας και μη ξεχάσετε να πάρετε και κανένα κιβώτιο αμμωνία για μετά το προσωπικό τετ α τετ τους μικροσκοπικούς δαίμονες. Σας εφιστούμε την προσοχή αγαπητοί αναγνώστες διότι οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών που έχει αναλάβει να κάνει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα αργήσουν….
Και όχι μόνο θα αργήσουν αλλά δεν θα έχουν και τα αναμενόμενα αποτελέσματα αφού η προνυμφοκτονία που είναι και η πιο αποτελεσματική μέθοδος έπρεπε να αρχίσει από τον προηγούμενο μήνα… Γι’ αυτό όπως λεν και οι πρόσκοποι: «Έσω έτοιμος»!!!
Πάνω από όλα η Ισότητα
Πολυγραφότατη μας έχει βγει η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα» Σιμπέλ Μουσταφάογλου. Δυστυχώς όμως τα δελτία τύπου της, παρόλο που αφορούν τις τοποθετήσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, η κ. Μουσταφάογλου έχει αποφασίσει να τα διοχετεύει μόνο στο μειονοτικό τύπο στερώντας από τους υπόλοιπους πολίτες του Δήμου Κομοτηνής τη δυνατότητα να διαβάσουν τις σκέψεις και τις πολιτικές πεποιθήσεις της. Φαίνεται πως παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις η έννοια της «Ισότητας» μεταφράζεται διαφορετικά από την επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης.
Κανονικά η διάθεση φαρμάκων
Από την Τετάρτη 18/05 όλα τα φαρμακεία του νομού Ροδόπης χορηγούν κανονικά φάρμακα και στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ με πίστωση. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης αναφέρει πως η απόφαση αυτή ελήφθη διότι ξεκίνησαν οι πληρωμές των χρωστούμενων από τον ΟΠΑΔ και με τις διαβεβαιώσεις που πήραν οι φαρμακοποιοί από την Τοπική ΥΠΑΔ αυτές θα ολοκληρωθούν το πολύ εντός της επόμενης εβδομάδας.
«Ευχαριστούμε τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ για την πολύ μεγάλη κατανόηση και την συμπαράσταση τους κατά την διάρκεια εφαρμογής αυτής της διακοπής.
Ελπίζουμε επιτέλους η διοίκηση να σέβεται στο έξης τον πολίτη, είτε ασφαλισμένο, είτε επαγγελματία και να μη τον απαξιώνει» αναφέρει η ανακοίνωση.
Η αλήθεια είναι πως από τότε που διεκόπη η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους τους ΟΠΑΔ δεν είχαμε ούτε ένα έκτροπο, ούτε έναν αγανακτισμένο ασφαλισμένο να παραπονιέται για την ταλαιπωρία του. Εμ βέβαια για ασφαλισμένους του δημοσίου μιλάμε. Φαίνεται ότι αυτοί είναι οι τελευταίοι που έχουν χρήματα για να πληρώνουν τα φάρμακα και μετά τον χρόνο για να πηγαίνουν να τα ζητούν από τον ΟΠΑΔ…. Φαντάζεστε αυτό να γινόταν για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ….
Περί συναίνεσης…
Αυτή η διευκρίνιση είναι για να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη θέση τους. Δείτε τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ σαν επενδυτές και όχι σαν καλούς μας φίλους. Είναι λογικό να προσπαθούν να προστατέψουν την επένδυσή τους (ζητώντας συναίνεση) από τα δύο μεγάλα κόμματα, αφού τα μέτρα φαίνεται να ξεπερνούν το 2013, όταν και θα πρέπει θέλουμε δεν θέλουμε να κάνουμε εκλογές. Άρα ζητούν από όποιο εταίρο και να είναι στην εξουσία τη δέσμευσή του για αυτά. Βέβαια μόλις ζητήθηκε αυτό ο κ. Σαμαράς έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, δηλαδή να υποχωρεί πίσω από αόριστα λόγια και μεταφορές ώστε να μην δεσμευτεί χωρίς να φαίνεται ότι δεν θέλει να δεσμευτεί, οπότε τζίφος η υπόθεση της συναίνεσης. Θα έπρεπε κάποιος να πει στους αγαπητούς επενδυτές ότι τα δύο κόμματα δεν μπορούν καν να συμφωνήσουν σε τι διαφωνούν, ώστε να μην ζητούν παράλογα πράγματα…
Ακύρωση λόγω βροχής
Ακυρώθηκαν την Πέμπτη οι εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των ποντίων, αφού η έκθεση φωτογραφίας που είχε προγραμματιστεί να γίνει το πρωί στην πλατεία της Κομοτηνής δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της ισχυρής βροχής που έπεφτε όλο το πρωί, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε και η προγραμματισμένη για το μεσημέρι πορεία προς το Τουρκικό προξενείο δεν πραγματοποιήθηκε, μάλλον πάλι λόγω της βροχής. Πάντως η πορεία σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, μετά την επίσημη κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης.
Δελτίο παρουσίας
Τελικά από αλλού το περιμέναμε και από αλλού μας ήρθε. Τα πάνω κάτω έχουν έρθει στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, αφού ο Δήμαρχος κ. Βαγγέλης Λαμπάκης έστειλε επιστολή στους υπαλλήλους του Δήμου ζητώντας να αναγράφουν σε ατομικά δελτάρια, σε καθημερινή βάση, τις εργασίες που επιτελούν στα πλαίσια των καθηκόντων τους. Μάλιστα για να είναι καλυμμένος πλήρως, αναφέρει στην επιστολή και τις νομικές διατάξεις που του επιτρέπουν να ζητά κάτι τέτοιο, και το όλο σκεπτικό της απόφασής του. Η προθεσμία που είχε θέσει ο Δήμαρχος για την παράδοση των εν λόγω δελταρίων παρήλθε στις 17 Μαΐου, και τώρα αναμένεται η συνέχεια. Βέβαια ο κ. Λαμπάκης δεν είναι ξένος σε αυτού του είδους τις δράσεις, αφού παλιότερα είχε μαζέψει τις καρτέλες των υπαλλήλων που αργούσαν να έρθουν στην εργασία τους, αλλά τώρα έφτασε σε νέο επίπεδο, και μάλλον θα έχουμε συγκρούσεις στο Δημαρχιακό μέγαρο. Αν έχουν προβλήματα οι δημοτικοί υπάλληλοι της Αλεξανδρούπολης, ας ζητήσουν μετάθεση στο δικό μας το Δημαρχείο, όπου ο καιρός περνάει ήρεμα και ειρηνικά, χωρίς σκοτούρες και άγχη. Ούτε δελτάρια ούτε τίποτα. Βέβαια αν συνεχίσει η οικονομική δυσπραγία στο Δήμο και η έλλειψη πόρων από την κεντρική διοίκηση, ίσως σε λίγο να βγάλουν τα προσευχητάρια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: