Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Βηματάκια

Επίσκεψη Γ.Γ Υ.Πολιτισμού
Στην περιοχή της Θράκης θα βρίσκεται στα τέλη της εβδομάδας η Γενική γραμματέας Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, η οποία θα επισκεφτεί και την Μαρώνεια ώστε να αποκτήσει μια καλύτερη εικόνα του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής μας. Η κα Μενδώνη φαίνεται να τρέφει μια ιδιαίτερη αγάπη για την περιοχή μας, αφού την επισκέπτεται αρκετά συχνά. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η αγάπη θα σημάνει και μια νέα προσέγγιση στον πολιτισμό στην περιοχή.
Σε βάθος… απύθμενο…
Νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων κατήγγειλε ο πρώην βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γεώργιος Σούρλας, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα που ερευνά την υπόθεση από το 1999 και έχει κάνει πάνω από δέκα ερωτήσεις σχετικά με το θέμα στη Βουλή, οι πρωταγωνιστές του κυκλώματος «είναι ευεργέτες, χορηγοί φιλανθρωπικών σωματείων και κατασκευαστές ιδρυμάτων που έχουν και κοινωνική αποδοχή». Όπως ήταν φυσικό όλοι στην επιτροπή σοκαρίστηκαν και άκουσον άκουσον οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής ζήτησαν (και σε αυτή την περίπτωση) να διερευνηθεί το θέμα σε βάθος!!!!!
Θα αργήσει…
4-6 μήνες θα κάνει το δικαστήριο για να βγάλει την απόφαση του σχετικά με το θέμα των σιτηρών της ΕΑΣ Ροδόπης που εκδικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Είναι γνωστή η ταχύτητα με την οποία λειτουργεί η ελληνική δικαιοσύνη. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι η απόφαση θα είναι ευνοϊκή για τους αγρότες της περιοχής μας.
Στρος Καν Καν
Το σόου που στήθηκε με την σύλληψη και την προσαγωγή του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν είναι πραγματικά καταπληκτικό και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από υπερπαραγωγή του Χόλλυγουντ, με τον επικεφαλή του ΔΝΤ να παρελαύνει μπροστά από τις κάμερες των παγκόσμιων μέσων ενημέρωσης ως πρόβατο επί σφαγή।
Άλλοι πριν από εμάς έχουν σημειώσει το πόσο βολική είναι αυτή η καταγγελία μερικούς μήνες πριν από τις Γαλλικές Προεδρικές εκλογές, όπου ο κ. Στρος Καν ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος, αλλά εμείς θα θέλαμε να επικεντρωθούμε στο τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο από ότι φαίνεται πήγε περίπατο, γιατί ποιος αμφιβάλλει πλέον μετά από αυτές τις εικόνες ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος;
Πάντως μετά το πρώτο σοκ φαίνεται να υπάρχει μια μεταστροφή του κλίματος από κάποιες πλευρές, αφού οι γάλλοι Σοσιαλιστές υποστήριξαν την αθωότητα του κ. Στρος Καν.
Ίσως να ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε, ίσως να είναι πιστοί στην αθωότητα μέχρι αποδείξεως του εναντίου, αλλά ίσως και να βλέπουν ότι ακόμα και από τη φυλακή, ο Στρος Καν είναι πιο ισχυρός αντίπαλος για τον Σαρκοζί από όποιον άλλο Σοσιαλιστή και αν βάλουν.
Σήμερα οι φοιτητικές εκλογές
Oι τελευταίες αφίσες έχουν μπει σε όλες τις σχολες. Τα «τραπεζάκια» με το προεκλογικό υλικό είναι έτοιμα, όπως και οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων είναι στις θέσεις τους. Ωστόσο το κλίμα δεν είναι «ανεβασμένο»στις περισσότερες σχολές.
Η κυριότερη αφορμή, που θα έδινε το έναυσμα για συζητήσεις μέσα στα πανεπιστήμια, ο νόμος-πλαίσιο του υπουργείου Παιδείας, δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί και μόνον ορισμένα σημεία του είναι γνωστά, αλλά δεν επιτρέπουν στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να στηριχθούν σ’ αυτά για να «θερμάνουν» το κλίμα.
Το ζητούμενο σε αυτές τις εκλογές είναι η συμμετοχή. Γι’ άλλη μία χρονιά, ο μεγάλος φόβος δεν είναι «οι άλλοι», αλλά η προσέλευση των φοιτητών στις κάλπες, που άνοιξαν πρωί και υπό κανονικές συνθήκες θα κλείσουν με τη δύση του ηλίου σε όλες τις σχολές, εκτός και αν υπάρχουν πολλοί που περιμένουν να ψηφίσουν.
. «Το παλιό “πανηγύρι” των εκλογών και της δημοκρατίας, στα Πανεπιστήμια δεν υπάρχει πλέον, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό ενθουσιασμού και συμμετοχής». Και είναι πολλοί εκείνοι που επιρρίπτουν ευθύνες στις ίδιες τις φοιτητικές παρατάξεις, που υποστηρίζουν, ότι πρέπει να αλλάξουν τακτική, αν θέλουν να «επιβιώσουν», καθώς συναντούν ολοένα και περισσότερο την αδιαφορία της μεγάλης μάζας των φοιτητών.
Πάντως οι παρατάξεις έπραξαν κι αυτή τη χρονιά το «καθήκον» τους, καλώντας κομματικά στελέχη να μιλήσουν στους φοιτητές, κάνοντας εκδηλώσεις και προσπαθώντας να προβάλλουν τις απόψεις τους.
Οι κυριότερες παρατάξεις που κατεβαίνουν στις εκλογές πρόσκεινται στη Ν.Δ., στο ΠΑΣΟΚ, στο ΚΚΕ και στον Συνασπισμό. Πολλά είναι τα «σχήματα», ιδιαίτερα στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που ελπίζουν, εκμεταλλευόμενοι το γενικότερο κλίμα, να αυξήσουν τα ποσοστά τους. Ωστόσο οι περισσότεροι δεν «κατεβαίνουν» σε όλες τις σχολές .
Τα αποτελέσματα θα μεταδίδονται από τις φοιτητικές παρατάξεις μετά τα μεσάνυχτα, ενώ τα τελικά αναμένεται να ανακοινωθούν ως μεθαύριο το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: