Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Βηματάκια

Πρόοδος για θεραπευτική μονάδα του ΟΚΑΝΑ στην Κομοτηνή
Σε καλό δρόμο βρίσκεται η θεραπευτική μονάδα του ΟΚΑΝΑ, την δημιουργία της οποίας είχε προαναγγείλει η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κα Μένη Μαλιώρη σε επίσκεψή της στην Κομοτηνή το περασμένο καλοκαίρι.
Το νοσοκομείο έχει εδώ και καιρό παραχωρήσει χώρο προκειμένου ο ΟΚΑΝΑ να στήσει ένα προκατασκευασμένο κτίριο 200 τετραγωνικών με την απαραίτητη περίφραξη, και σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Κέντρου Πρόληψης «ΟΡΦΕΑΣ» του ΟΚΑΝΑ κ. Γκάρο Εσαγιάν αναμένεται σύντομα η εκταμίευση του ειδικού κονδυλίου μέσω ΟΚΑΝΑ, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του.
«Το ζήτημα θα λυθεί από στιγμή σε στιγμή, η πρόθεση της προέδρου είναι δηλωμένη, και του υπουργού υγείας που δεσμεύτηκε και μπορώ να πω ότι αυτή η μονάδα είναι η απόρροια μιας συνεχούς παρουσίας των τοπικών αρχών και των τοπικών αρχόντων για την ανάγκη λειτουργίας αυτής της μονάδας που προσοχή, δεν θα λύσει όλο το πρόβλημα αλλά θα ανταποκριθεί σε μια μερίδα εξαρτημένων ατόμων που έχουν ανάγκη από τα υποκατάστατα.» τόνισε ο κ. Εσαγιάν.
Η υποδοχή του νέου Ταξίαρχου
Τον Ταξίαρχο Θεόδωρο Πανά, ο οποίος θα τον αντικαταστήσει ως διοικητή της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας υποδέχτηκε ο Ταξίαρχος Δημήτριος Χασάπης στο κτίριο της Ταξιαρχίας στην Κομοτηνή το πρωί της Δευτέρας. Παρόλο που η επίσημη παράδοση παραλαβή θα γίνει την Τετάρτη, οι δύο άνδρες ξεκίνησαν ήδη τις επαφές ώστε η μετάβαση της διοίκησης να γίνει ομαλά και χωρίς προβλήματα.
Απορία Βουλευτού…
Κατά την ομιλία του στους φορείς της πόλης κατά τα εγκαίνια του Στρατιωτικού μουσείου Κομοτηνής ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης μίλησε για ένα νέο έναυσμα και μια εκκίνηση στην προσέγγιση της τοπικής ιστορίας από τους νέους, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, πολιτικούς και εκπαιδευτικούς. Φυσικά δεν μπορούσε να μην αναφέρει την δουλειά που έκανε η ταξιαρχία και τα μέλη της, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το πολύ χαμηλό κόστος του έργου, χωρίς να παραλείψει όμως στην πορεία να αναφερθεί στην «αθώα» απορία ενός τοπικού πολιτευτή «με ρώτησε ο κ. Στυλιανίδης πόσο κόστισαν αυτά τα έργα. Σας διαβεβαιώνω ότι όλα τα έργα είναι πολύ κάτω από τις 100 χιλιάδες ευρώ, όταν το κόστος συντηρήσεως των διατηρητέων κτιρίων είχε υπολογιστεί στα τρία εκατομμύρια». Είδες αυτές οι απορίες; Μερικές φορές τις απαντάνε…
Αναβολή στην αναβολή
Ακόμα μια αναβολή για να μάθουμε αν ο Πανθρακικός θα συμμετέχει στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, αφού οι αδειοδοτήσεις των ομάδων για τη συμμετοχή τους στη Σούπερ Λιγκ, οι καταγγελίες των Αστέρα Τρίπολης, Καλλιθέας, Καρδίτσας, η επικύρωση της βαθμολογίας και άλλοι λόγοι έκαναν την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής να αναβάλει τη διεξαγωγή των πλέι οφ και των πλέι άουτ, που ήταν προγραμματισμένα για την Κυριακή 22 Μαΐου, με πιθανότερη ημερομηνία την Κυριακή 29 Μαΐου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Πανθρακικό έχει η εκδίκαση των εφέσεων του ιδίου καθώς και του ΟΦΗ, των Τρικάλων, της Δόξας Δράμας και του Διαγόρα ενώπιον της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ, αφού οι υποθέσεις συζητήθηκαν τη Δευτέρα, αλλά οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο Τετάρτη. Πάντως πολύ το μαγειρεύουν αυτό το θέμα με τις αδειοδοτήσεις, πολύ πίσω πάμε και δεν ξέρουμε αν θα συμμετάσχουμε οπότε ή θα μείνουμε νηστικοί, ή βλέπω τον Παντελίδη να μαζεύει τους ποδοσφαιριστές από την παραλία…
Μηδέν εις το πηλίκο
Δεν υπάρχει ουδεμία πρόοδος ως προς το σχέδιο του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Σεργκέι Σματκό. Ερωτηθείς πώς προχωρά το σχέδιο ο κ. Σματκό είπε επί λέξει: "Με κανέναν τρόπο, προς το παρόν τίποτα, συνεδρίασε η Διακυβερνητική Επιτροπή, αλλά δεν υπάρχουν αποτελέσματα".
Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο οι μέτοχοι της Διεθνούς Εταιρίας του έργου Trans-Balkan -Pipeline-B.V συμφώνησαν ότι η Βουλγαρία θα έπρεπε να πληρώσει έως τις 20 Μαρτίου τα χρέη της, κάτι όμως που δεν συνέβη στο συμφωνημένο διάστημα.
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ από τη μία διατυμπανίζει τις γνωστές απόψεις του σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας του σε μεγάλα ενεργειακά σχέδια, διεθνούς χαρακτήρα, όπως ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και από την άλλη φέρεται να λέει "η κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη δεν πρόκειται να γίνει, εξαιτίας της σχετικής δέσμευσης, που έχει αναλάβει ο κ. Μπορίσοφ απέναντι στους κατοίκους της περιοχής του Μπουργκάς".
Τελικά η πολιτική και οι πολιτικοί έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά είτε είναι στην Ελλάδα είτε στη Βουλγαρία.
Αλλαγή πλεύσης
Δικαστικά θα κινηθούν από εδώ και στο εξής οι εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν και στην οποία αναφέρουν πως στην τελευταία τους συνάντηση με τους αρμόδιους (τραπεζικούς και λοιπούς κυβερνητικούς), που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, οι απαντήσεις που πήραν δεν ήταν ικανοποιητικές αλλά μετουσίωναν την θεωρία του αθλήματος του «πινγκ – πονγκ» στην πράξη. Εις αύριον τα νεώτερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: