Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Βηματάκια

Διαμαρτυρία ξανά…
Επειδή η πορεία της Τετάρτης δεν ήταν αρκετή, τα μέλη αριστερών οργανώσεων πραγματοποίησαν πορεία και την Πέμπτη στην Κομοτηνή, για να διαμαρτυρηθούν για τα φαινόμενα αστυνομική βίας στις διαδηλώσεις στην Αθήνα για την Απεργία της Τετάρτης. Αυτή τη φορά μπροστά από το αστυνομικό μέγαρο είχε παραταχθεί μικρή δύναμη της αστυνομίας με ασπίδες, και η διαδηλωτές αφού φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας αλλά και της αστυνομίας γενικότερα, ξεκίνησαν να αποχωρούν. Καθώς όμως αποχωρούσε η πορεία, κάποιοι πιο θερμόαιμοι αποφάσισαν να επιδείξουν πιο αγωνιστική δράση και εκτόξευσαν μερικές πέτρες και μπουκάλια προς τους αστυνομικούς, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια από καμία πλευρά.
Ο σεβασμός πρέπει να είναι αμφίδρομος
Λαλίστατος ήταν ο κ. Δαπέργολας για την αποικιοκρατική μπανανία, καταφερόμενος εναντίον των ξενικών ονομασιών τραπεζών και καταστημάτων, όταν ήρθε η ώρα όμως για να συζητηθούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αυτός απείχε από κάποιες. Δηλαδή ο ενημερωμένος και συνειδητοποιημένος δημοτικός σύμβουλος έχει λόγο για ποικίλης ύλης θέματα και τα εισάγει κιόλας εκτός ημερησίας διάταξης αλλά για απλές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Δήμου απέχει…;
Τα κατάφεραν…
Με κοινές παραδοχές ότι πρόκειται για ένα πρωτοφανές πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο, που χρίζει περαιτέρω διερεύνησης από Προανακριτική Επιτροπή, εμφανίστηκαν οι εισηγητές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, Σήφης Βαλυράκης και Γρηγόρης Αποστολάκος αντίστοιχα. Αλήθεια; Πραγματικά σοκαριζόμαστε από αυτό το γεγονός, ότι χρίζει περεταίρω διερεύνησης. Η επόμενη αποστολή των εισηγητών; Να διαπιστώσουν ότι ο ουρανός είναι γαλάζιος, και μετά θα αποδείξουν ότι τα μωρά δεν τα φέρνουν πελαργοί. Συγχαρητήρια…
«Ιστορίες για να ονειρεύεσαι... Παιχνίδια για να μεγαλώνεις...»
Μια πραγματικά πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΠΕΡΠΑΤΩ, όπου παρουσιάστηκε το βιβλίο για την εμψύχωση βιωματικών ομάδων προσωπικής ανάπτυξης «Ιστορίες για να ονειρεύεσαι... Παιχνίδια για να μεγαλώνεις...» των Πόλα Καραντάνα, Δάφνης Φιλίππου.
Το βιβλίο ασχολείται μ’ ένα πολύ παλιό θέμα –το παραμύθι– μ’ έναν πολύ καινούργιο τρόπο. Τα παραμύθια έχουν μηνύματα για τη ζωή μας και μας διδάσκουν ευχάριστα. Μας διευκολύνουν να επεξεργαστούμε δύσκολα ψυχικά βιώματα, μέσα από ταυτίσεις, προβολές και συμβολοποίηση της πραγματικότητας με απόσταση ασφαλείας. Τα θέματα και το δομημένο σενάριο των παραμυθιών, καθώς και οι βιωματικές τεχνικές και ασκήσεις που προτείνονται στο βιβλίο, μετατρέπουν τα παιδιά και τους ενήλικες από παθητικούς ακροατές σε ενεργητικούς συμμετέχοντες.
Η αίθουσα του ΠΕΡΠΑΤΩ δεν μπορούσε να χωρέσει το κοινό που προσήλθε για να παρακολουθήσει την εκδήλωση, κάτι που σημείωσε και ο πρόεδρος του ΠΕΡΠΑΤΩ Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, που δήλωσε «μακάρι ο σύλλογος να βρίσκεται πάντα σε αυτή τη δύσκολη θέση που είναι τώρα, δηλαδή να μην χωράει ο κόσμος που έρχεται στο κτίριο για τις δράσεις του» εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρχει πάντα αυτή η ανταπόκριση από τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: