Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Βηματάκια

Συνεργαστείτε γιατί χανόμαστε
Τη συνεργασία των δήμων για την τουριστική ανάδειξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού - Πολιτισμού της Περιφέρειας κ. Κώστας Παπακοσμάς, ο οποίος τόνισε ότι κάθε δήμος, μέσω των Τουριστικών και Πολιτιστικών επιτροπών του μπορεί να προβάλλει τις δικές της αναπτυξιακές δυνατότητες στον Τουρισμό και τον Πολιτισμό με τη συνέργεια και τη συνεργασία της Περιφέρειας.
«Ζητώ δημόσια και από τους δημάρχους και από τους υπευθύνους του τουρισμού και του πολιτισμού, ακόμα και σε καθημερινή βάση μπορούμε να συνεργαζόμαστε να συνδιοργανώνουμε να συνδιαμορφώνουμε μια κοινή πρόταση ενός προϊόντος της περιοχής μας. Άλλωστε ένας πολίτης από οποιαδήποτε περιοχή της χώρας όταν θα έρθει στην Καβάλα, πολύ εύκολα έρχεται στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, την Δράμα και την Αλεξανδρούπολη.» σημείωσε, επισημαίνοντας ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα είναι η Εγνατία, η οποία φέρνει τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης πιο κοντά και ενδοπεριφερειακά και για τις διαπεριφερειακές συνεργασίες.
Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει πραγματικά συνεργασία μεταξύ δήμων για την ανάδειξη τους, γιατί από την άποψη προβολής και αξιοποίησης οι δήμοι της Ροδόπης έχουν ακόμα πολλά να κάνουν για να προλάβουν τους δήμους της υπόλοιπης περιφέρειας, οι οποίοι αξιοποίησα τα δικά τους πλεονεκτήματα όσο μπόρεσαν, ενώ εμείς έχουμε μια τάση να τα απαξιώνουμε…
Ας αρχίσουν οι χοροί
Τη δημιουργία ενός νοσοκομειακού συγκροτήματος με ενιαία διοίκηση, καθώς και επτά νοσοκομειακών κύκλων στα οποία θα ενταχθούν 29 νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, προβλέπεται στο επιχειρησιακό σχέδιο αναδιάρθρωσης των νοσοκομείων της χώρας, το οποίο εκπόνησε και παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λυκούργος Λιαρόπουλος. Μέσα σε αυτή την πρόταση δημιουργείται ο κύκλος Θράκης - Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης όπου θα ενταχθούν τα νοσοκομεία Ξάνθης, Κομοτηνής και Διδυμοτείχου.
Ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής επισήμανε ότι πρόκειται για πρόταση, και δεν περιλαμβάνει την κατάργηση νοσοκομείων. Παρόλο που δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα υιοθετηθεί ή τι τελική μορφή θα έχει αυτή η πρόταση, το σχέδιο φαίνεται να υποδηλώνει την τοποθέτηση ενός υπερδιοικητή, ο οποίος θα έχει την διαχείριση όλου του κύκλου, με υποδιοικητές σε κάθε νοσοκομείο.
Πάντως ο διάλογος για την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου, με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται την επόμενη ημέρα, αλλά μέχρι τότε θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά, αφού η αβεβαιότητα τρέφει τον φόβο, και ο φόβος τις φήμες.
Πάρτε κεριά
Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ που συνεδρίασε το βράδυ της Πέμπτης αποφάσισε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την ερχόμενη Τετάρτη. Την επομένη ημέρα (Πέμπτη) είναι πιθανό η ΓΕΝΟΠ να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, κάτι όμως που θα εξαρτηθεί από το χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και τις προβλέψεις του για περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ΓΕΝΟΠ επιδιώκει να ξεκινήσει την απεργία μια εβδομάδα πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου. Δεν μας έφτανα όλα μας τα προβλήματα, τώρα θα έχουμε και αυτό.
Η ΓΕΝΟΠ δεν ξεκαθάρισε αν θα έχουμε διακοπές και πότε από την απεργία, αυτό μάλλον θα εξαρτηθεί και από τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτές. Πάντως ίσως να μην είναι και τόσο κακό να μην έχουμε ρεύμα για λίγο καιρό, θα κάνουμε και οικονομία…
Απεργία Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών
Νωρίτερα έπρεπε να πάρουν τα παιδιά τους οι γονείς από τους βρεφονηπιακούς δημοτικούς σταθμούς, λόγω της τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 4 το απόγευμα.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί 48ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς δημοτικούς σταθμούς, ενώ θα παραμείνουν κλειστοί και την Τετάρτη, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.
Οι άδικες πράξεις τιμωρούνται
Πολύ μελάνι χύνεται τον τελευταίο καιρό ένθεν και ένθεν για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τα ελληνικά δικαστήρια στις δύο μειονοτικές εφημερίδες για όσα δημοσίευσαν για τη πρώην δασκάλα του Δερείου.
Όλοι συμφωνούμε ότι τα πρόστιμα είναι πολύ μεγάλα και ειδικά για μία επαρχιακή εφημερίδα είναι δυσθεώρητα.
Όμως αυτό που επιδεικτικά επιλέγουν να αγνοούν είναι ότι οι εν λόγω εφημερίδες δημοσίευσαν ψέματα για ένα συμπολίτη μας και αρνήθηκαν να τα διαψεύσουν. Άρα και οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων αυτών δεν επετέλεσαν σωστά το λειτούργημα τους και κανείς από τους συναδέλφους τους δε τους επικρίνει γι’ αυτό.
Επειδή όλοι τους είναι ενήλικες γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι οι άδικες πράξεις τιμωρούνται και όσο σκληρός και αν είναι ο νόμος κανείς τους δεν μπορεί να δηλώσει άγνοια. Η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί με πολιτικά κριτήρια ούτε βγάζει αποφάσεις με αυτά. Είναι ανεξάρτητη εξουσία.
Και ναι είναι αδιανόητο δημοσιογράφος να γράφει ψέματα εν γνώσι του και όλοι να σφυρίζουν αδιάφορα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: