Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Βηματάκια

12 κι ούτ’ ένα τηλεφώνημα
Συνάντηση με θέμα την επιδότηση του κόστους εργασίας 12% των επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο επιμελητήριο Ξάνθης με τη συμμετοχή προέδρων και αντιπροσώπων από όλα τα επιμελητήρια της Θράκης. Παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη, του βουλευτή κ. Κοντού και άλλων πολιτικών εκπροσώπων, εκφράστηκε η ανησυχία για την καθυστέρηση της καταβολής 5 εξαμήνων της επιδότησης με πολλές επιχειρήσεις να βρίσκονται στο όριο.
Κατά την συνάντηση αποφασίστηκε η αποστολή κοινού υπομνήματος που παρουσιάζει την ανάγκη άμεσης καταβολής, να υποστηριχτούν οι συνδικαλιστικές πιέσεις προς τα υπουργεία και να υπάρξει πίεση και από τα ίδια τα επιμελητήρια προς την πολιτική ηγεσία, να ζητηθεί συμψηφισμός του 12% με οφειλές των επιχειρήσεων προς το δημόσιο αλλά έμεινε και ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων. Όλα αυτά για το 12% που υποτίθεται ότι θα είχε δοθεί στις επιχειρήσεις μέχρι τα τέλη του Μαρτίου, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση. Δεν πειράζει, θα μείνουμε με την ελπίδα. Τουλάχιστον μπορούμε να παρηγορηθούμε με το γεγονός ότι ενέταξαν και την Καβάλα και τη Δράμα στο 12%, οπότε σε λίγο καιρό θα μεγαλώσει η παρέα που θα ζητάει την καταβολή του 12%. Όπως λένε και οι Άγγλοι, η μιζέρια θέλει συντροφιά.
Κάποιοι θυμούνται ακόμα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης των Ηρώων του πολέμου 1940 και των θυμάτων της κατοχής 1940-1944 στην Αγία Ειρήνη Ασκητών, από το Σύλλογο Καππαδοκών και Μικρασιατών Ν. Ροδόπης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» και το Σύλλογο Γυναικών Ασκητών, την Κυριακή 08/05/2011. Η Θεία Λειτουργία έγινε στο παρεκκλήσιο της Αγίας Ειρήνης Ασκητών, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων, στον αύλιο χώρο του παρεκκλησίου.
Ακολούθησε προσφορά παραδοσιακού γεύματος (πλιγούρι με κρέας, αριάνι, ψωμί, πασχαλινό αυγό) και λαϊκό γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τους ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ και τοπικούς καλλιτέχνες. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως μαζεύτηκε αρκετός κόσμος για τις εκδηλώσεις μνήμης των ηρώων, γιατί στην Κομοτηνή, στην εκδήλωση για την εθνική αντίσταση κατά του φασισμού και του ναζισμού ήμασταν πάλι εμείς και εμείς…
Ο βυθός καλεί
Εκδήλωση Αναγνώρισης Υποθαλασσίου βυθού πραγματοποιήθηκε στο κλειστό κολυμβητήριο των ΤΕΦΑΑ το Σαββατοκύριακο, όπου τα παιδιά της Κομοτηνής είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν πρακτική εξάσκηση στην αυτόνομη κατάδυση των συμμετεχόντων. Μάλιστα είχαν την χαρά να φιλοξενούν εδώ και εφτά παιδιά από την εθνική ομάδα κολύμβησης αθλητών με αναπηρία, για ένα προπονητικό camp που πραγματοποιούνταν στο κλειστό για μικρές ηλικίες, μέχρι δεκαπέντε χρονών. Έτσι τα παιδιά άδραξαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν να πραγματοποιήσουν και αυτοί μια διαδρομή με τις φιάλες κατάδυσης.
Συνεχίζεται η απεργία
Συνεχίζουν και σήμερα την απεργία οι υπάλληλοι των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών που διαμαρτύρονται για την επιμήκυνση του ωραρίου τους σε 40 ώρες. Αναμένεται να ανοίξουν ξανά την Πέμπτη, μετά την γενική απεργία της Τετάρτης.
Φήμες;
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα Πειραιώς, θεωρώντας τους αγρότες μετόχους της ΕΑΣ Ροδόπης, κάνει κράτηση της επιστροφής του ΦΠΑ τους για να συμψηφίσει τα χρέη της Ένωσης. Αλήθεια; Ψέματα; Ο χρόνος θα δείξει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: