Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Βηματάκια

Αποχή από τις Δημοπρασίες
Σε αποχή από τις Δημοπρασίες προχώρησαν χθες οι εργολήπτες Δημοσίων έργων στην Κομοτηνή διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση πληρωμών από πλευράς Δημοσίου που δεν έχει προηγούμενο. Αποτέλεσμα της αποχής ήταν να μην πραγματοποιηθούν έξι προγραμματισμένες δημοπρασίες αγροτικής οδοποιίας που είχαν συνολικό προϋπολογισμό αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Πάντως τέτοιου είδους μορφές διαμαρτυρίας περισσότερο ανακούφιση φέρνουν στη Διοίκηση του Δήμου παρά ανησυχία αφού όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει πει επανειλημμένα η οικονομική κατάσταση του είναι επιεικώς «τραγική», άρα η προοπτική δημιουργίας νέων χρεών μόνο να δυσχεράνει μπορεί την υφιστάμενη κατάσταση. Βέβαια αν ακούσει κανείς την Κυβέρνηση, και συγκεκριμένα τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης και τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, πρόβλημα δεν υφίσταται, αφού όπως ανακοίνωσαν χθες σε κοινή συνέντευξή τους από τα στοιχεία που οι ίδιοι οι δήμαρχοι προσκόμισαν δεν παρατηρείται πρόβλημα υποχρηματοδότησης των δήμων, απαιτείται ωστόσο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ακολουθήσει την πορεία στην οποία έχει ήδη εισέλθει το κεντρικό κράτος. Βέβαια αμέσως μετά ο κ. Ραγκούσης πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να διακοπεί η χρηματοδότηση των ΟΤΑ από την κυβέρνηση και ότι το Δημόσιο θα βοηθήσει τους υπερχρεωμένους Δήμους βελτιώνοντας τους όρους των δανείων που λαμβάνουν και αξιοποιώντας την ακίνητη περιουσία τους, οπότε ας αποφασίσουν. Υπάρχει πρόβλημα ή δεν υπάρχει;
Λήξη συναγερμού για τη γρίπη στη χώρα μας
Λήξη συναγερμού και με… τη βούλα για τη γρίπη στη χώρα μας. Σε ανακοίνωσή του το κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων αναφέρει ότι ουσιαστικά βρισκόμαστε "εκτός εποχής γρίπης" καθώς από τις 4 Απριλίου του 2011 δεν έχει δηλωθεί εισαγωγή ασθενούς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Για έκτη συνεχή εβδομάδα η εμφάνιση της γρίπης βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, επισημαίνουν οι επιστήμονες, καθώς τη Μεγάλη Εβδομάδα δεν ανιχνεύτηκε κανένα θετικό δείγμα γρίπης. Πάντως καλό είναι να μη εφησυχάζετε διότι οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στην ΠΑΜ-Θ (που πιθανόν να μεταφέρουν τον Ιό του Δυτικού Νείλου) μάλλον θα αργήσουν….
Μετανοήστε
Ο εφοριακός ο οποίος καταχράστηκε τα δύο εκατομμύρια ευρώ, δηλώνει τώρα μετά την δίωξή του μετανιωμένος για την πράξη του, ενώ λέει ότι θα επιστρέψει τόσο τα χρήματα (όσα έχουν απομείνει) αλλά και τα οικόπεδα που αγόρασε, ακόμα και το αυτοκίνητο! Επιτέλους φαίνεται ότι η συνείδησή του, η οποία τόσο όταν έπαιρνε τα χρήματα όσο και όταν τα έτρωγε βρισκόταν σε χειμερία νάρκη, ξύπνησε τώρα που τον πιάσανε. Δεν πειράζει, κάλλιο αργά παρά ποτέ που λέει και ο λαός. Άλλωστε αν ήταν πολιτικός και είχε καταχραστεί αυτά τα χρήματα, εκτός από το ότι θα τον λέγανε ψιλικατζή, δεν θα τον συλλαμβάνανε καν. Αλλά ακόμα και να τον έπιαναν (που λέει ο λόγος) θα διατράνωνε την αθωότητα του σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης…
Να μην σώσουν
Δεν πήρε την αδειοδότηση για την συμμετοχή του την επόμενη χρονιά ο Πανθρακικός, και ξαφνικά καρδιοχτυπήσαμε. Βέβαια μόλις μάθαμε ότι η μη απόδοση άδειας οφειλόταν σε κάποιους τυπικούς λόγους, η καρδιά μας πήγε πάλι πίσω στην θέση της. Πάντως προβλήματα με την αδειοδότηση έχουν πάρα πολλές ομάδες τόσο της Superleague όσο και της Football League αυτή τη στιγμή, και οι περισσότερες από αυτές δεν πρέπει να δώσουν ένα δύο πιστοποιητικά που ξέχασαν να βάλουν, αλλά έχουν τρύπες στις αιτήσεις τους από τις οποίες μπορούν να περάσουν φορτηγά. Ας μην ξεχνάμε ότι από το καθεστώς της αδειοδότησης εξαρτάται και το αν ο Πανθρακικός θα παίξει στα πλεϊοφ για την κορυφαία διοργάνωση της Ελλάδας ή θα πρέπει να περιμένει ακόμα ένα χρόνο για να προσπαθήσει ξανά. Οπότε καλή τύχη στον Πανθρακικό για την έφεσή του και στις υπόλοιπες ομάδες, αν και κανονικά δεν είμαστε τέτοιοι άνθρωποι, να ευχηθούμε να μην πάρουν αδειοδότηση ούτε σε εκατό χρόνια.
Υποβρύχιες κόντρες
Για την υπόθεση των υποβρυχίων, μπορεί τελικά να μην έχουμε κανένα αποτέλεσμα, και ποτέ αν μην αποδοθούν ευθύνες, αλλά τουλάχιστον έχει σόου. Μετά την Τραγωδία του Άκη, που ως άλλος Φιλοκτήτης καταριόνταν όλους αυτούς που τον αδίκησαν, τον ξεγέλασαν και τον ‘άφησαν μόνο του στην πιο δύσκολη στιγμή του, ήρθε η σειρά του Ευ. Μεϊμαράκη να παρουσιάσει την πιο… Αριστοφανική μεριά του, αφού το να βλέπεις το αποτέλεσμα που είχαν οι ύβρεις που εξαπέλυσε προς τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Ι. Κοραντή φτάνουν στην Κωμωδία. Η Βουλή πάντως όλο αρχίζει να μοιάζει περισσότερο με γήπεδο, αφού οι διάφορες συγκρούσεις ακολουθούν την τρέχουσα ποδοσφαιρική νοοτροπία. Γίνεται ένα κάζο, και μετά όλες οι πλευρές αρχίζουν να ανταλλάσουν ανακοινώσεις γεμάτες υπονοούμενα που τα καταλαβαίνουν μόνο αυτοί και κάνα δύο φίλοι τους, μέχρι να βαρεθούν όλοι και να βρουν κάτι άλλο να ασχοληθούν. Και όλα αυτά γίνονται για το καλό της χώρας, του λαού και της Δημοκρατίας (και της Οικονομίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: