Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Βηματάκια

Δυστυχώς κάποια πράγματα δεν αλλάζουν
Φαίνεται πως η ανανέωση στο Δήμο Κομοτηνής δεν συνοδεύεται και από αλλαγή κακών συνηθειών όπως π.χ. να χρησιμοποιούν κάποιοι τη θέση που τους έδωσε ο λαός για να εξυπηρετούν μεμονωμένα συμφέροντα.
Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις Δημοτικό Σύμβουλο να παρεμβαίνει στο έργο αρμόδιων υπηρεσιών που απλά καλούνται να κάνουν τη δουλειά τους και να ελέγχουν αν τηρείται το γράμμα του νόμου.
Δεν θα επεκταθούμε παραπάνω το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι περιμέναμε περισσότερα και όχι τα ίδια…
Συνδικαλισμός και μικρόφωνο
«Εμείς οι εργαζόμενοι μαζί με τα συνδικάτα πρέπει να πιάσουμε το νήμα από την αρχή. Εμείς οι άνεργοι δεν χρωστάμε σε κανένα. Το δικό μας χρέος είναι ένα και μοναδικό ο αγώνας για την ανατροπή όλων αυτών που μας επιβάλουν η τρόικα και η κυβέρνηση» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ροδόπης κατά την ομιλία του με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Εντάξει το «εμείς οι εργαζόμενοι» το καταλαβαίνουμε αλλά όταν έλεγε «εμείς οι άνεργοι» σε ποιους αναφερόταν ο πρόεδρος αφού στη συγκέντρωση βρίσκονταν μόνο συνδικαλιστές, αυτοδιοικητικοί και κάποιοι φοιτητές;
Και αυτό δεν αφορά μόνο τον κ. Μαγαλιό αλλά και όλους τους συνδικαλιστές που δίνουν το παρόν σε αυτές τις εκδηλώσεις και εκφωνούν ομιλίες με ακροατήριο δέκα – είκοσι νοματαίους που είναι επίσης συνδικαλιστές η αυτοδιοικητικοί και μερικοί δημοσιογράφοι και ασφαλίτες….
Λες και δε τα λεν μέρα νύχτα μεταξύ τους, πρέπει να τα πουν και στο μικρόφωνο…
Τι μας λες…
Την έκανε πάλι την ανακάλυψη της η Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια…. συγνώμη λάθος… η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία εκτίμησε πως η υπόθεση των υποβρυχίων θα οδηγηθεί σε μία ακόμα συγκάλυψη αφήνοντας άφωνους τους έλληνες πολίτες που σε καμία περίπτωση δεν είχαν σκεφθεί ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Γιατί ως γνωστόν οι Έλληνες πολίτες έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και κυρίως στους πολιτικούς που τους εκπροσωπούν οι οποίοι κάθε μέρα τους βγάζουν ασπροπρόσωπους.
Θα γίνει μια άλλη μέρα…
Το σύστημα εισροών εκροών, εδώ και καιρό προγραμματίζεται να τοποθετηθεί στα πρατήρια υγρών καυσίμων προωθώντας ένα μέτρο που αναμένεται να βοηθήσει στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων. Το σύστημα συνδέει την δεξαμενή του πρατηρίου με την αντλία και λειτουργεί ηλεκτρονικά, παρέχοντας πληροφορίες για την ποσότητα που εισήλθε ή εξήλθε σε πραγματικό χρόνο. Το σύστημα αυτό είναι εδώ και καιρό απαίτηση και των σωματείων βενζινοπωλών, όπως μάλιστα τόνισε και ο πρόεδρος του τοπικού μας σωματείου κ. Τάκης Εμμανουήλ. Η εγκατάσταση του συστήματος έχει κολλήσει σε ένα πρόβλημα όμως, ότι το σύστημα αυτό κοστίζει περίπου στα 15 χιλιάδες ευρώ, ένα ποσό το οποίο πολλοί βενζινοπώλες δηλώνουν αδύνατο να καλύψουν μόνοι τους. Σύμφωνα με τον κ. πρόεδρο υπήρξε μια σκέψη να ενταχθεί η συγκεκριμένη δράση στο ΕΣΠΑ, η οποία όμως εγκαταλείφθηκε. «το σύστημα εισροών εκροών θα ήταν ένα μεγάλο ατού, θα είχαμε πλήρη διαφάνεια από την αρχή μέχρι το τέλος της διακίνησης, αλλά η δαπάνη είναι πολύ μεγάλη».
Το θέμα είναι ότι ακούμε για αυτό το σύστημα από πέρυσι τον Οκτώβριο, αλλά το Υπουργείο φαίνεται ότι δεν μπορεί να βρει μια φόρμουλα η οποία να μπορεί να ικανοποιήσει και την ανάγκη για την τοποθέτηση του συστήματος, και την αδυναμία των βενζινοπωλών να πληρώσουν, για αυτό και η υπόθεση έχει κολλήσει. Το ίδιο φαίνεται να κάνει και με το πετρέλαιο θέρμανσης, στο οποίο όλο θέλει να εντάξει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και όλο κάνει πίσω. Μήπως η περίφημη πλέον φράση «ας’ το για αργότερα» έχει αφήσει κατάλοιπα στο Υπουργείο Οικονομίας;
Κανονικά η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ
Σήμερα έληγε η προθεσμία που είχε δώσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης για την πληρωμή των οφειλών του ΟΠΑΔ του Αύγουστου, το Σεπτέμβριου και του Οκτώβριου του 2010, που είχε υποσχεθεί ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Από σήμερα λοιπόν υποτίθεται ότι η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ θα σταματούσε, αλλά ο Φαρμακευτικός σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο την Κυριακή αποφάσισε να παρατείνει την παράταση για μια ακόμα εβδομάδα, μιας και υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι τα χρήματα έχουν εκταμιευτεί αλλά ακόμα δεν έχουν καταβληθεί. Έτσι θα υπάρξει ακόμα μια εβδομάδα αναμονή για την τελική απόφαση…
Συμμετοχή μηδέν
Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν στην Κομοτηνή οι πανελλήνιοι αγώνες πάλης κατηγορίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων. Μάλιστα ο αθλητής Γρεγκόρ Γκρεγκοριάν από την Κομοτηνή κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του. Παρόλα αυτά οι Κομοτηναίοι δεν φάνηκαν να αγκαλιάζουν το άθλημα, και επέλεξαν να μην προσέλθουν σχεδόν καθόλου. Δυστυχώς φαίνεται ότι είμαστε μόνο στα λόγια λάτρεις του αθλητισμού, και όταν πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια των αθλητών είμαστε πάντα απόντες. Ας ελπίσουμε ότι σε μελλοντικές διοργανώσεις, οποιουδήποτε αθλήματος που ο Δήμος φαίνεται πρόθυμος να διοργανώσει, θα είμαστε λίγο πιο ενθουσιώδεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια: