Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Βηματάκια

Κληρονομικό χάρισμα
Τις προβλέψεις του έδωσε ο κ. Προβόπουλος για την πορεία της οικονομίας το 2011, με την η ύφεση να αναμένεται να διαμορφωθεί στο 3% (ή σε κατά τι μεγαλύτερο ποσοστό, όπως είπε), ενώ η ανεργία θα εξακολουθήσει να αυξάνεται, ξεπερνώντας, ενδεχομένως, το «ταβάνι» του 15%. Μόνο 15% κύριε Προβόπουλε; Αν δεν περάσουμε το 20% θα είμαστε και ευχαριστημένοι. Βέβαια να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για τον ίδιο Προβόπουλο που μας έλεγε το 2009 ότι το έλλειμμα μάλλον θα φτάσει το 6%, για να αποδειχτεί ότι ήταν πιο κοντά στο 14%, οπότε μάλλον την ανεργία την βλέπω στο 25%...
Αναβαθμίστηκε
Άλλο ένα σκαλοπάτι στην κομματική ιεραρχία της ΝΔ ανέβηκε ο Κομοτηναίος πολιτευτής Κυριάκος Μπαμπασίδης με απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στα πλαίσια της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού συγκροτείται Επιτροπή Πολιτικής Ανάλυσης και Στρατηγικής που απαρτίζεται από σαράντα-ένα μέλη.
Ο έγκριτος εγκληματολόγος ορίστηκε Συντονιστής του Τομέα Στρατηγικής, μίας επιτροπής στην οποία μετέχουν πρώην βουλευτές, πολιτευτές, δήμαρχοι, μέλη επιμελητηρίων, επικοινωνιολόγοι, πολιτικοί αναλυτές και πανεπιστημιακοί καθηγητές. Η τοποθέτηση του Κυριάκου Μπαμπασίδη ως Συντονιστή στον Τομέα της Στρατηγικής θεωρείται σημαντική αναβάθμιση και αποδεικνύει πως σιγά σιγά αναγνωρίζεται η αξία του από το νέο αρχηγό και ανεβαίνει στην κομματική κλίμακα…
Παραπονιάρες γυναίκες
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής διημείφθη ο παρακάτω διάλογος μεταξύ παρευρισκόμενων τον οποίο κρίναμε πως αξίζει να τον μεταφέρουμε ως έχει προς τέρψιν των αναγνωστών της στήλης. Προηγουμένως διευκρινίζεται πρώτον πως ως επί το πλείστον τα θέματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων έρχονται στο Δημοτικό συμβούλιο κατόπιν σχετικών αιτήσεων που καταθέτουν οι δημότες και ότι οι πρωταγωνιστές του διαλόγου είναι και οι δύο άντρες.
-(ξεφυσάει) ένα σωρό παράπονα πάλι.
-Και ποιοι παραπονιούνται άκουσες; Μόνο γυναίκες!
-Δίκιο έχεις.
-Άκουσες κανένα άντρα να κάνει αίτηση;
-Όχι
-Από τα 26 θέματα οι 24 ήταν γυναίκες!
(Εκείνη τη στιγμή ανακοινώνονται οι δύο τελευταίες ρυθμίσεις που εισήχθησαν κατόπιν αιτήσεων συμπολιτών μας που έτυχε να είναι αρσενικού γένους).
-24-2 το σκορ.
Που καταντήσαμε λοχία…
Κατά την συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Κομοτηνής με το Νοσοκομείο για την παροχή τεχνικής βοήθειας στο πρόγραμμα ενεργειακής θωράκισής του, ο κ. Φακιρίδης διαμαρτυρήθηκε ισχυριζόμενος ότι ο Δήμος Κομοτηνής δίνει πολύ ελεύθερα τη βοήθειά του σε υπηρεσίες όπως το νοσοκομείο ή άλλους Δήμους. Ο Δήμαρχος πάντως τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην παροχή βοήθειας, αλλά δυστυχώς μόνο σε αυτό το επίπεδο.
«Ο δήμος Κομοτηνής είναι αυτός που εμπιστεύονται περισσότερο φαίνεται, για αυτό και μας ζητούν τη συνδρομή του, και όχι αδίκως αφού έχουμε αξιόλογα στελέχη. Λεφτά μόνο να μην μας ζητάνε.» τόνισε ο κ. Πετρίδης.
Βάψιμο και παρκινγκ
Την βελτίωση της κατάστασης στη Δημοτική Αγορά ζητάνε οι καταστηματάρχες της, με κυριότερα αιτήματα το βάψιμο και την επαναφορά της στάθμευσης για περιορισμένο διάστημα μπροστά σε αυτή για την εξυπηρέτηση των πελατών. Μάλιστα αναφέρουν ότι ο χώρος έχει εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια, και επιθυμούν την αναβάθμισή του ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης στην πόλη. Το παράδειγμα για αυτή την απαίτηση τους δεν είναι πολύ μακριά, αφού στην Ξάνθη, τονίζουν, η Δημοτική αγορά αποτελεί στολίδι της πόλης. Βέβαια μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κομοτηνής αυτό μπορεί να φαίνεται ήσσονος σημασίας, αλλά υπάρχει και σε κάποια στιγμή θα χτυπήσει και την πόρτα του. Θα γίνει κάτι, τουλάχιστον με την στάθμευση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: