Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Βηματάκια

Με τη σειρά
Ψήφο εμπιστοσύνης στις τοπικές ποικιλίες δώσανε παιδιά από 15 σχολεία της Ροδόπης στην γιορτή των τοπικών ποικιλιών, δίνοντας με τον δικό τους τρόπο την απάντηση στην ομοιογένεια που διέπει τα προϊόντα σήμερα. Βέβαια η εκδήλωση φέτος αναγκάστηκε να μετακομίσει στο 9ο Δημοτικό, ώστε να υπάρξει πιο ορθολογική κατανομή των φυτών στους παριστάμενους, αφού όταν γινόταν η κατανομή στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής στις προηγούμενες χρονιές, οι παρευρισκόμενοι πέφτανε σαν ακρίδες στα φυτά των παιδιών, καταστρέφοντας μάλιστα αρκετά από αυτά. Φυτά μάλιστα που τα παιδιά με αγάπη μεγάλωσαν για να εκθέσουν. Τελικά μάλλον πρέπει να προστατεύουμε τους Έλληνες από τους εαυτούς τους.
Ζάππειο 2
«Αλλαγή των όρων του Μνημονίου με προτεραιότητα την Ανάκαμψη και με στόχο την Ανάπτυξη! Αυτό θα αποδείξουμε και με το Ζάππειο-ΙΙ στις αρχές Μαΐου!» τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην Κομοτηνή. Ωραία ιδέα, να επικαιροποιείς τις προτάσεις σου, όταν μάλιστα δεν έχει εκδοθεί πρόγραμμα του κόμματος στον ενάμιση χρόνο ηγεσίας, και καλός ο τίτλος, πιασάρικος και κάπως κινηματογραφικός, παρόλο που χρειάζεται λίγη δουλειά ακόμα. Αν επιτρέπεται εμείς προτείνουμε το Ζάππειο-ΙΙ: Η επιστροφή, που δίνει μια νότα κινδύνου στο όλο εγχείρημα.
Ένα καφεδάκι
Για βόλτα στην αγορά βγήκε το πρωί του Σαββάτου ο κ. Σαμαράς, μετά την επίσκεψή του στον Μουφτή Κομοτηνής. Πέρασε από καταστήματα, χαιρέτησε τον κόσμο (παρόλο που ήρθε μέχρι εδώ και δεν ενίσχυσε την τοπική οικονομία αγοράζοντας είτε σουτζούκ λουκούμ είτε στραγάλια) και μπήκε σε ένα καφενείο για να πιεί έναν παραδοσιακό καφέ. Βέβαια μπορεί στο τραπέζι να κάθισε αυτός, ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο κ. Γιώργος Παυλίδης και άλλα μέλη της συνοδείας του, αλλά καφέ φέρανε μόνο στον πρόεδρο. Τελικά μερικά πράγματα είναι μόνο για τους αρχηγούς…
Προσοχή στα κουνούπια
«Ένα ψεκασμό μπροστά» θα είναι η Κομοτηνή σε σχέση με τις άλλες Περιφερειακές ενότητες χάρη στο υπόλοιπο που μας άφησε η προγραμματική σύμβαση που είχε συνάψει η Αίγειρος για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Πάντως αξίζει να αναφερθεί η επισήμανση του προέδρου της Αναπτυξιακής Ροδόπης και πρώην Δημάρχου Αιγείρου κ. Βαγγέλη Λίτσου για την ύπαρξη οροθετικών περιστεριών στον Ιό του Δυτικού Νείλου εξαιτίας των οποίων αναμένονται κρούσματα του Ιού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αυτό το καλοκαίρι. Αν και ακούγεται λίγο σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας η πραγματικότητα είναι σκληρή αφού την περασμένη χρονιά 16 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον Ιό στην Κεντρική Μακεδονία. Για να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο κ. Λίτσος κάτι παραπάνω θα ξέρει οπότε λίγη προσοχή και εκ μέρους των πολιτών δε βλάπτει.
Έχει ενδιαφέρον
Πράγματι τέτοιου είδους πολιτικές φιέστες, όπως αυτή της Παρασκευής, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσους παρακολουθούν έστω και στοιχειωδώς τα της πολιτικής ζωής στην πόλη μας. Όχι τόσο για τις παλιές φυσιογνωμίες που συναντάς, για τους οποίους εκπλήσσεσαι ευχάριστα που είναι ακόμα ζωντανοί, αλλά κυρίως λόγω των εκπλήξεων που ενέχουν. Όπως λόγου χάρη την παρουσία του Ντορικού πρώην Δημάρχου μας και την απόλυτη προσήλωσή του στα λόγια του αρχηγού ή αγανακτισμένων συνδικαλιστών άλλων ιδεολογιών που είδαν και απόειδαν και αποφάσισαν να συνομιλήσουν ξανά με την άλλη πλευρά μήπως και μετά από 4 χρόνια έχουν κάτι νέο να προτείνουν. Εκεί βρίσκεις πάντα και παλιούς γνώριμους που είχαν περάσει ένα φεγγάρι από την περιοχή και μετά επέστρεψαν στην έδρα τους, όπως ο πρώην περιφερειάρχης ΑΜ-Θ και νυν δεξί χέρι του Αντώνη Σαμάρα κ. Δημήτρης Σταμάτης. Γενικά είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εξασκήσει κανείς την παρατηρητικότητα του και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τι γίνεται στο κομματικό στρατόπεδο της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: