Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Βηματάκια

Ουκ αν λάβεις…
Χάνουν το δικαίωμα της περαίωσης και ενδέχεται να ελεγχθούν από την εφορία, όσοι άρχισαν μεν να πληρώνουν τις δόσεις τους για την περαίωση, αλλά δεν εξόφλησαν δύο συνεχόμενες ληξιπρόθεσμες δόσεις.
Αυτό προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, που έχει κοινοποιηθεί στις Εφορίες. Το ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα ακόμα δε το έχουν καταλάβει οι υπουργοί μας.
Φυσικά και δεν δίνουμε δίκιο σε αυτούς που έχουν και δεν είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει (οι οποίοι είναι ελάχιστοι) αλλά στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο 80% του πληθυσμού που δεινοπαθεί, σε αυτούς που δεν έχουν φράγκο.
Και δε φτάνει που οι υπουργοί μας δεν καταλαβαίνουν σε τι οικτρή κατάσταση έχουν περιέλθει οι Έλληνες εκφοβίζουν κιόλας (πρακτική κοινή σε τοκογλύφους) λέγοντας πως αν δεν είναι συνεπείς με τις πληρωμές θα τους στείλουν την εφορία.
Βρε τι ομορφιές σοσιαλιστικές είναι αυτές. Φτου σας να μη σας ματιάξουμε! Από το «Τσοβόλα δώστα όλα» κάναμε στροφή 180 μοιρών και φτάσαμε στο «αν δεν έχεις μία έρχεται η εφορία!»
Οικολογικό Βάψιμο
Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και η παράδοση λέει πως βάφουμε αβγά. Σε διάφορα χρώματα, με σχέδια φέρνου χαρά στα πρόσωπα των μικρών παιδιών πόσο μάλλον όταν αυτά συμμετέχουν στη διαδικασία. Μπορούμε να βάψουμε αβγά χρησιμοποιώντας οικολογικά προϊόντα και όχι τα χημικά του εμπορίου. Παντζάρια, κρεμμύδια, μαϊντανός, άχυρο, πάπρικα είναι κάποια από τα φυσικά υλικά βαφής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βρίσκονται παντού. Το λόγια περί οικολογικής συνείδησης είναι φτώχια. Οι πράξεις είναι που μετράν και γιατί να μην ξεκινήσετε με κάτι μικρό, όπως το βάψιμο το αβγών, μαθαίνοντας συγχρόνως και στα παιδιά σας, τη νέα γενιά, τι θα πει οικολογική συμπεριφορά.
Πιστός στα λόγια του
Τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Πανθρακικός από τότε που ανέλαβε την ομάδα ο Σάββας Παντελίδης, ενώ παραμένει αήττητος με αυτόν στον πάγκο του. Βέβαια δεν μεταμορφώθηκε η ομάδα από τη μία μέρα στην άλλη (ποιοτικά τουλάχιστον το θέαμα ήταν χαμηλό) αλλά όπως είχε πει και ο προπονητής θα υπάρξει αλλαγή φιλοσοφίας. «Μας ενδιαφέρουν μόνο τα αποτελέσματα» είχε πει στη συνέντευξη τύπου που είχε δώσει και τα λεγόμενα του επαληθεύονται μέχρι στιγμής. Αργότερα θα έρθει και η ποιότητα…. Μη τα θέλουμε και όλα δικά μας!
Λεφτά με ουρά
Το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για τη χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ εκδόθηκε σήμερα, και έχει προκαλέσει αναταραχή στη ΓΕΝΟΠ αφού πρωτίστως κρίνει παράνομες όλες τις ενισχύσεις που κατέβαλε η ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ οι οποίες στο διάστημα 1999 - 2010 που φτάνουν τα 31,2 εκατ. Ευρώ, με πολλές από αυτές να δίνονται χωρίς να υπάρχει αιτιολογία, ενώ πολλές φορές αναφέρονται και δαπάνες οι οποίες φτάνουν στην κατάχρηση. Το γεγονός ότι το πόρισμα αποστάλθηκε στον εισαγγελέα γιατί προκύπτουν ποινικές ευθύνες. Πάντως θα πρέπει να τονίσουμε ότι η αντίδραση της ΓΕΝΟΠ ήταν άμεση, αφού αμέσως εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτέθηκε στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, θεωρώντας ότι χρησιμοποιεί τη θέση του κατά τέτοιο τρόπο που εκθέτει ανεπανόρθωτα το θεσμό που υπηρετεί, αφού το πόρισμα παρουσιάζεται σε «ύποπτο χρόνο», μια ημέρα αφού αυτή προανήγγειλε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Η χρονική στιγμή μάλλον επιλέχτηκε, και σε αυτό το κομμάτι έχουν δίκιο οι συνδικαλιστές, αλλά δεν είπαν τίποτα για την ταμπακιέρα. Δηλαδή αν υπήρξε κατάχρηση (στην Ελλάδα ζούμε, θα ήταν περίεργο αν δεν υπήρχε καθόλου κατάχρηση) και αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Το θέμα είναι ότι η όλη κατάσταση αντικατοπτρίζει την εικόνα και την παθολογία της Ελλάδας του Δημόσιου τομέα όλα αυτά τα χρόνια. Τεράστια ποσά, χωρίς αιτιολογία, δίνονται και λαμβάνονται, χωρίς να υπάρχει έλεγχος, χωρίς να υπάρχουν ευθύνες. Πολλές φορές η ΔΕΗ φαίνεται να πετάει απλά λεφτά στη ΓΕΝΟΠ χωρίς η ίδια να τα αιτείται. Αφού τους τα έδιναν, όχι θα έλεγαν οι άνθρωποι;
Ζήτω ο εθελοντισμός
Μόνιμη επωδός έχει γίνει πια για τους υπαλλήλους των Δήμων το οικονομικό, αφού κατά την σύσκεψη για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών ουκ ολίγες φορές ακούστηκε το παράπονο ότι δεν υπάρχουν χρήματα για περιπολίες, για καθαρισμούς και άλλα. Ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της ΑΔΜΘ κ. Κοκολάκης τόνισε ότι θα διατεθούν χρήματα για την πυροπροστασία, αλλά ακόμα και για αυτά θα πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση. Πολλές φορές βέβαια ακούστηκε και το θέμα των εθελοντών, οι οποίοι μάλλον σιγά σιγά σε αυτές τις οικονομικές συνθήκες θα πρέπει να συνηθίζουν στην ανάθεση ακόμα περισσότερων αρμοδιοτήτων στους ώμους τους. Σε λίγο να δείτε ότι θα έχουμε εθελοντές παντού, και στην καθαριότητα των Δήμων, και στην αστυνόμευση, όπου και όπως θέλετε. Άλλωστε αν συνεχίσει η κρίση λίγο ακόμα, όλοι εθελοντές θα γίνουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: