Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Βηματάκια

Παντού υπάρχει ένας Γιαννακίδης
Ο Περιφερειάρχης κ. Άρης Γιαννακίδης, κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου τη Δευτέρα, δεν παρέμεινε κολλημένος στην καρέκλα του, αλλά κατά τα ύστερα στάδια της συνεδρίασης κυκλοφορούσε μέσα στην αίθουσα, συνομιλώντας με τους περιφερειακούς συμβούλους. Όταν χρειάστηκε να κάνει λοιπόν μια τοποθέτηση, ενώ ήταν καθισμένος στην πλευρά της αντιπολίτευσης, δεν δίστασε και την έκανε από εκεί. Το έλεγε ο κ. Περιφερειάρχης ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν υπάρχουν παρατάξεις και γίνεται προσπάθεια να υπάρξει ένας κοινός βηματισμός, αλλά κάποιοι άπιστοι Θωμάδες δεν τον πίστευαν. Ορίστε, έκανε τα λόγια του πράξη.
Πασχαλιάτικο Bazaar
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιείται σήμερα το Πασχαλιάτικο Bazaar του συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα Ν. Ροδόπης και Φίλων «Περπατώ». Το Bazaar γίνεται για όγδοη συνεχή χρονιά στο εντευκτήριο του συλλόγου στο Πολυλειτουργικό Κτίριο του Δήμου Κομοτηνής και περιλαμβάνει ποικιλία πασχαλινών ειδών τα οποία έφτιαξαν εθελοντές. Αντί λοιπόν να πάτε να ξοδεύετε περιουσίες στα πασχαλιάτικα δώρα γιατί δεν περνάτε μία βόλτα και από εκεί. Ακόμα και αν τα παιδιά σας βαρεθούν το παιχνίδι που θα τους πάρετε μέσα σε ένα μήνα τουλάχιστον τα λεφτά σας θα έχουν πιάσει τόπο!
1 εκατομμύριο λόγοι σιωπής
Ο κ. Γιώργος Τριανταφυλλίδης, εδώ και χρόνια αντιτίθεται στην κατασκευή ορυχείων τόσο στην Μακεδονία όσο και τη Θράκη. Κατά την εισήγησή του στο περιφερειακό συμβούλιο για το θέμα έγκρισης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εγκατάσταση ορυχείου στο Krumovgrad της Βουλγαρίας, μίλησε για έξαρση της προπαγάνδας των εταιριών χρυσού στην περιοχή, αναφέροντας πως οδήγησαν «στην εκδήλωση ενεργειών γνωστών στο διεθνές μεταλλευτικό κίνημα ως strategic lawsuit against public participation (SLAPP), που σημαίνει στρατηγική νομική αγωγή κατά της συμμετοχής του κοινού» αναφέροντας το παράδειγμα του κ. Γιάννη Μίχου, οικονομολόγου, που έδωσε στη δημοσιότητα οικονομικά τους στοιχεία, με τα οποία ισχυρίζεται ότι η εταιρία χρυσού δηλώνει ζημίες, μην αποδίδοντας τίποτα στο Ελληνικό Δημόσιο. Η εταιρία έκανε αγωγή σε αυτόν για 1 Εκατομμύριο Ευρώ αποζημίωση, κάνοντας τον κ. Τριανταφυλλίδη να τονίσει ότι «το καμπανάκι χτυπάει σε όλους όσους λειτουργήσανε ως ανεξάρτητοι κριτές σε αυτή τη διαδικασία.» Δεν γνωρίζουμε, χωρίς περισσότερα στοιχεία, κατά πόσο ισχύει αυτό που λέει ο κ. Τριανταφυλλίδης, αλλά πραγματικά ήταν σημαντική κατηγορία αυτή που διατύπωσε.
Παραιτήθηκε ο Γ. Πιλιλίτσης
Συνεδρίαζε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας – Σαπών και ενώ όλοι περίμεναν η συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2011 να προκαλέσει τις όποιες αντιδράσεις και εκπλήξεις τελικά λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και επί χρόνια δήμαρχος Σαπών κ. Γιώργος Πιλιλίτσης ανακοίνωσε πως παραιτείται από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου για προσωπικούς λόγους. «Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο για την πόλη μου τα χρόνια που ήμουν δήμαρχος. Τώρα θέλω να δώσω τόπο στα νιάτα» είπε ο μέσα στη συνεδρίαση ο κ. Πιλιλίτσης ενώ αναφέρθηκε και σε άτομα που τον πλήγωσαν και προέρχονταν από τη δική του παράταξη. Έκκληση να αλλάξει γνώμη απηύθυνε ο Δήμαρχος Μαρώνειας Ηλίας Ιωννάκης λέγοντας πως ακόμα και αν λέχθηκαν κάποιες κουβέντες παραπάνω ήταν της στιγμής αναγνωρίζοντας την πολυετή προσφορά του στην αυτοδιοίκηση. Μάταια όμως αφού ο κ. Πιλιλίτσης ευχαρίστησε το Δήμαρχο, σηκώθηκε από τη θέση του και αποχώρησε.
Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ
Διχασμένοι παρουσιάστηκαν οι Περιφερειακοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης κατά την συζήτηση του περιφερειακού συμβουλίου για τον χρυσό, αφού η διαδικασία όλη φαινόταν να πηγαίνει προς καταψήφιση, με τον εισηγητή να είναι πολέμιος των εταιριών χρυσού. Το πρόβλημα τους ήταν πώς θα κατάφερναν να κριτικάρουν όσο το δυνατόν περισσότερο την πλειοψηφία, χωρίς να αφήσουν όμως την εντύπωση ότι είναι υπέρ της εξόρυξης. Έτσι επέλεξαν να επιτεθούν στη διαδικασία, στον Περιφερειάρχη επειδή ασκεί το (νόμιμο) δικαίωμα του να τοποθετείται τελευταίος, και λίγο στον εισηγητή. Όλα τους έφταιγαν, στο τέλος όμως το καταψήφισαν. Ο κ. Παυλίδης, σε προηγούμενη συζήτηση για το μεταναστευτικό, είχε αποχωρήσει για την λεπτομέρεια του τόπου διεξαγωγής της συνεδρίασης, μην θέλοντας να νομιμοποιήσει την παράνομη διαδικασία. Όταν λοιπόν χαρακτήρισε την όλη διαδικασία απαράδεκτη, δεν θα έπρεπε να έχει αποχωρήσει διαμαρτυρόμενος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: