Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Βηματάκια

Έ, ε, έρχεται
Στην Θράκη θα περιοδεύσει την Παρασκευή και το Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς. Η πολυαναμενόμενη επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κλείσει (για Τρίτη φορά). Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες το πρωί της Παρασκευής θα επισκεφθεί την Ξάνθη και χωριά των Πομάκων, το βράδυ της Παρασκευής θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Κομοτηνή και το Σάββατο θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λοιπόν περιμένουμε την άφιξη του κ. Σαμαρά για να δούμε πρώτον ποιοι θα τον συνοδεύουν και δεύτερον ποιοι θα δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση…
Έτσι λέει ο Παν.Ψωμιάδης
«Πολιτική δίωξη» εις βάρος του κατήγγειλε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης μετά την απόφαση του Εφετείου που τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός χρόνου, με τριετή αναστολή, επειδή ως νομάρχης Θεσσαλονίκης είχε μειώσει πρόστιμο που είχε επιβληθεί σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων.
Δεν εννοεί το επίσημο ΠΑΣΟΚ, ούτε τον Αντώνη Σαμαρά και την επίσημη Ν.Δ., αλλά μεμονωμένα πρόσωπα από τον πολιτικό, αυτοδιοικητικό και δημοσιογραφικό χώρο, είπε ο ίδιος ο Π. Ψωμιάδης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό για «βρωμοσκούληκα» και «ποντικούς» που θέλουν να φιμώσουν τη φωνή του για τη Μακεδονία, αλλά μένει όρθιος. «Δεν καταχράστηκα ούτε μια δραχμή, άλλοι κατασπατάλησαν και καταλήστευσαν τον ελληνικό λαό. Δεν είμαι από αυτούς που πεθαίνουν εύκολα. Είμαι πολύ σκληρός για να πεθάνω πολιτικά. Αυτή η τιμωρία πολιτικά με απογειώνει», επισήμανε ο Π. Ψωμιάδης, που δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο για να δικαιωθεί. Ούτε μια δραχμή κ. Ψωμιάδη; Από Ευρώ πως πάμε;
Ένα μήλο την ημέρα…
Αναστάτωση στο κυβερνητικό στρατόπεδο, την περασμένη Πέμπτη προκλήθηκε, όταν ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, δέχθηκε τα πυρά των «πράσινων» βουλευτών, που συμμετέχουν στο ΚΤΕ Οικονομικών, σχετικά με το νομοσχέδιο για τα «τυχερά παιχνίδια». Οι βουλευτές ζήτησαν ομόφωνα από τον κ. Παπακωνσταντίνου να αποσύρει το νομοσχέδιο, χρησιμοποιώντας ακόμα και βαριές εκφράσεις του τύπου «ας νομιμοποιήσουμε τα ναρκωτικά και την πορνεία για να γεμίσουμε τα ταμεία». Βέβαια η πλήρης απελευθέρωση των τυχερών παιχνιδιών ίσως να μην είναι η πιο ενδεδειγμένη κίνηση, και έχουν δίκιο που αντιδρούν οι βουλευτές αν δούμε τι επιπτώσεις θα υπάρξουν στον κοινωνικό ιστό, αλλά ίσως το θέμα αυτό να προκαλεί ιδιαίτερα έντονα συναισθήματα.
Τιμή στους ήρωες;
Ιδιαίτερα μικρή ήταν η προσέλευση το Σάββατο στο μνημόσυνο, κατάθεση στεφανιών στο ηρώο-μνημείο και προσκλητήριο Πεσόντων για τους 29 Ξυλαγανιώτες που εκτελέστηκαν κατά τη Βουλγαρική Κατοχή. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι ήρωες πια στην εποχή μας έχουν ξεχαστεί, όμως αν δούμε την προσέλευση στο Οχυρό της Νυμφαίας την επόμενη μέρα μάλλον θα βγούμε ψεύτες. Γιατί λοιπόν αυτή η απαξίωση από τους Ξυλαγανιώτες ?
Κάθε μέρα απεργία Υπουργέ μου
Την ευκαιρία της απεργίας των δημοσιογράφων άδραξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την απουσία δημοσιογράφων και πήρε σβάρνα εκδηλώσεις και συναντήσεις εργασίας. Έτσι πρόλαβε να απευθύνει χαιρετισμό στην Ημερίδα του συλλόγου Γεωπόνων Νομού Ροδόπης, να προεδρεύσει σε συναντήσεις εργασίας για σημαντικά ζητήματα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αλλά και να εμφανιστεί στον εορτασμό της 70ης επετείου της «Μάχης των Οχυρών» στο Οχυρό της Νυμφαίας. Αν είναι έτσι, τότε να κάνουν συχνότερα απεργίες οι δημοσιογράφοι, για να τον βλέπουμε και εμείς περισσότερο, αφού έχει γίνει κάπως ακριβοθώρητος.
14 οικονομικοί επιθεωρητές διώκονται για κακούργημα
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος πρώην και νυν οικονομικών επιθεωρητών ασκήθηκε από το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας, για την υπόθεση των επανελέγχων που φέρονται να προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο.
Η αρμόδια εισαγγελέας του Οικονομικού Τμήματος άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, από κοινού και κατά μόνας και ηθικής αυτουργίας στην πράξη αυτή, αδικήματα που είναι σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, κατά 14 από τους 18 κληθέντες ως υπόπτους οικονομικούς επιθεωρητές.
Η υπόθεση αφορά την περίοδο 2003-2008 κατά την οποία, σύμφωνα με καταγγελίες, οι εμπλεκόμενοι φέρονται να διενεργούσαν επανελέγχους σε φορείς και επιχειρήσεις που είχαν βεβαιωμένα πρόστιμα, με αποτέλεσμα είτε να μείωνονται τα ποσά είτε να εξαλείφονται.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των 14 επιθεωρητών διαβιβάζεται για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης σε τακτικό ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: