Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Βηματάκια

Αλλαγή νοοτροπίας
Αλλάζει φιλοσοφία ο Πανθρακικός, σύμφωνα με τις δηλώσεις του νέου προπονητή κ. Σάββα Παντελίδη, και από εδώ και μπρός δεν θα παίζει για το θέαμα, αλλά για το αποτέλεσμα. Συγγνώμη που πρέπει να σας το πούμε κ. Παντελίδη, αλλά εδώ και αρκετούς μήνες όχι μόνο μπάλα δεν είδαμε, αλλά πόνεσαν τα μάτια μας. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον από εδώ και πέρα να παίρνουμε τα αποτελέσματα….
Ακριβότερα δάνεια για τους καταναλωτές
Η αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα οδηγήσει υψηλότερα το κόστος δανεισμού για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, αφού η ΕΚΤ θα αυξήσει το βασικό της επιτόκιο την Πέμπτη κατά 0,25% σε 1,25%, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι μέχρι το τέλος του έτους το επιτόκιο στη ζώνη του Ευρώ θα διαμορφωθεί σε 1,75% με 2%. Αλίμονο σε εμάς, αφού τώρα τα δάνεια που δεν παίρνουμε θα είναι πιο ακριβά. Τι να κάνουμε, θα το αντέξουμε και αυτό.
Απολύσεις τελωνειακών
Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς, ο οποίος επισκέφτηκε τον συνοριακό σταθμό των Κήπων Έβρου, το τελωνείο των Υψάλων, στην Τουρκία, και προήδρευσε σε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων στην Αλεξανδρούπολη, όπου ζήτησε από τους προϊσταμένους των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, των τελωνείων και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, ένταση ελέγχων σε όλα τα επίπεδα αξιοποιώντας τα νέα όπλα που δίνει το φορολογικό νομοσχέδιο.
Σε δηλώσεις του δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους επίορκους τελωνειακούς και εφοριακούς, σημειώνοντας πως υπάρχει η δυνατότητα απόλυσης υπαλλήλου για υπεξαίρεση από ένα ευρώ και πάνω. Ήδη έγιναν 16 απολύσεις, ενώ περισσότερες από 70 υποθέσεις παραπέμφθηκαν σχετικά, κατέληξε ο υφυπουργός οικονομικών. Δεκαέξι απολύσεις είναι αρκετές, και είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι κάποιος επιτέλους τιμωρείται σε αυτή τη χώρα, αλλά με δεδομένο ότι οι τελωνιακοί σταθμοί είναι ήδη υποστελεχωμένοι, και ο τρόπος λειτουργίας του τελωνειακού σώματος (και το μνημόνιο) δεν επιτρέπει την εύκολη προώθηση στις κενές θέσεις νέων τελωνειακών, μήπως το σύστημα τελικά νικήσει τον υφυπουργό;
Ι.Κ.Α.
Τι να πει κανείς για το ΙΚΑ… αυτό το μοναδικό ασφαλιστικό φορέα της χώρας μας. Πραγματικά δεν υπάρχουν λέξεις για να τον περιγράψεις. Σας μεταφέρουμε ένα πρόσφατο περιστατικό το οποίο επιβεβαιώνει πως όλα σε αυτή τη χώρα έχουν τους δικούς τους ρυθμούς… οι οποίοι είναι πιο αργοί και από του σαλιγκαριού.
Ασφαλισμένος παίρνει προχθές τηλέφωνο στο 184 για να κλείσει ραντεβού.
-Ναι καλησπέρα, θα ήθελα να κλείσω ένα ραντεβού στο ΙΚΑ Κομοτηνής.
- Τι ειδικότητα θέλετε;
-Οφθαλμίατρο.
-Τον αριθμό μητρώου ασφαλισμένου παρακαλώ.
- 15615666
- Περιμένετε παρακαλώ… Το Ραντεβού σας είναι 5:15μ.μ. στις 25 Μαΐου.
- Μαΐου είπατε; Άκουσα καλά; Τόσο σύντομα;
(ρωτάει ο ασφαλισμένος με αρκετή δόση ειρωνείας για να πάρει την παρακάτω αποστομωτική απάντηση)
- Μάλιστα. Μπορεί να γίνεται καλά μέχρι τότε και να μη χρειαστεί να πάτε…
Απεργία
Απεργούν από σήμερα οι δημοσιογράφοι ανά την Ελλάδα γι’ αυτό η εφημερίδα μας δεν θα εκδοθεί τις δύο επόμενες μέρες. Τα αιτήματα είναι «η υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ, η διασφάλιση των θεσμικών κατακτήσεων και των θέσεων εργασίας και να σταματήσουν οι περικοπές στις αποδοχές». Οι απεργίες ξεκινούν σήμερα στις 6 το πρωί και λήγουν το πρωί της Δευτέρας 11 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: