Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Βηματάκια

Ένα τσιγάρο Δημοτικό…
Ένα τέταρτο μόνο κράτησε το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης, με τους δημοτικούς συμβούλους να ξεπετάνε σε χρόνο μηδέν πέντε θέματα. Μάλιστα οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν προνοήσει για το σύντομο της διαδικασίας, αφού ζήτησαν από τον επικεφαλής και μοναδικό δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Νικόλαο Φακιρίδη, ο οποίος δεν φημίζεται για την συντομία των λόγων του, να είναι σύντομος και περιεκτικός. Ο κ. Φακιρίδης το δέχτηκε, και μάλιστα ανακοίνωσε μέσα στην αίθουσα ότι σέβεται το αίτημα τους. Άραγε αν τον πιάνουν σε κάθε συνεδρία θα είναι σύντομος ο κ. Φακιρίδης, ή αυτή ήταν η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα; Ας το δοκιμάσουν πάντως, ποτέ δε ξέρεις!
700.000 ευρώ και το κλειδί στο χέρι
Πρόστιμο 350.000 ευρώ επιβλήθηκε για παράνομη ανακατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στην έδρα του Δήμου Μύκης, Σμίνθη, το οποίο όμως με τις προσαυξήσεις και το πρόστιμο διατήρησης έφτασε σήμερα τις 700.000 ευρώ. Η υπόθεση ξεκίνησε το 2007 όταν οι κάτοικοι του οικισμού άρχισαν να κάνουν επισκευές μικρής κλίμακας στο μουσουλμανικό τέμενος της περιοχής αλλά στη συνέχεια προχώρησαν σε πλήρη ανακατασκευή (κρατώντας μόνο το μιναρέ) χωρίς ωστόσο να λάβουν ανάλογη άδεια από την Πολεοδομία. Η Διεύθυνση Πολεοδομίας της τότε Νομαρχίας Ξάνθης αρχικά επέβαλε πρόστιμο 350.000 ευρώ το οποίο όμως με τις προσαυξήσεις και το πρόστιμο διατήρησης έφτασε σήμερα τις 700.000 ευρώ. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο, και θα έπρεπε να υπάρχει κατανόηση, αλλά εδώ εγείρονται δύο θέματα. Το ένα έχει να κάνει με τον παραλογισμό του Ελληνικού δημοσίου, που επέβαλε εάν πρόστιμο πού όχι ο οικισμός, αλλά ούτε ο δήμος δεν μπορεί να το πληρώσει. Από την άλλη πλευρά, αντε και δεν το πληρώνουν. Τι θα κάνει το κράτος, θα κατασχέσει το Τέμενος; Θα το γκρεμίσει; Εκτός και αν αποφασίσουν να πληρώσει ο Δήμος τα έξοδα σε 1000 άτοκες δόσεις των 700 ευρώ, ώστε να είναι όλα τακτοποιημένα.
Δεν πάει…
53 θέσεις εργασίας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου κυρίως για τη διεύθυνση καθαριότητας προκήρυξε προ ημερών ο Δήμος Κομοτηνής. Αναφορικά με την προκήρυξη αυτή ο Δήμαρχος Κομοτηνής, στο περιθώριο του Δημοτικού Συμβουλίου, θέλησε να στείλει το παρακάτω μήνυμα στους ενδιαφερόμενους: «Η πρόσληψη των ανθρώπων αυτών θα γίνει με κριτήρια ΑΣΕΠ. Να μη πιστέψει κανείς από όσους ψάχνουν για δουλειά κανέναν ο οποίος θα τους υποσχεθεί βοήθεια σε αυτή την ιστορία ή δήθεν μεσολάβηση. Είναι καθαρά διαφανείς διαδικασίες ΑΣΕΠ».
Εμ, βέβαια καθαριότητα και αδιαφανείς διαδικασίες δεν πάει… πάει;
Στις 12 Μαΐου οι Πανελλήνιες
Στις 12 Μαΐου θα ξεκινήσουν φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις όπως ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Παιδείας. Αντίθετα στα Επαγγελματικά Λύκεια οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν επτά ημέρες αργότερα, στις 19 του μήνα με την νεοελληνική γλώσσα και θα λήξουν την 1η Ιουνίου.
Οι απολυτήριες εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 27-5-2011 και θα γίνουν με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά. Στα Επαγγελματικά Λύκεια, οι ενδοσχολικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 2-6-2011. Όπως κάθε χρονιά ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.
Ο γιατρός συνιστά ψυχραιμία σε γονείς και κουράγιο στους μαθητές, να τρώτε φρούτα, λαχανικά και να πίνετε πολλά υγρά. Επίσης μία μπάρα σοκολάτα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και δίνει πάντα έξτρα ενέργεια όταν όλα φαίνονται μάταια…
Οι βαθμολογίες των εξεταζόμενων θα ανακοινωθούν τέλη Ιουνίου και οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: