Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Bηματάκια

Αξιοκρατία…..
Εισοδηματικό κριτήριο 50 χιλιάδες ευρώ στις μετεγγραφές φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ έθεσε το υπουργείο Παιδείας. Μα καλά σε ποιο κόσμο ζουν οι υπουργοί μας και οι σύμβουλοι τους; Δηλαδή μια οικογένεια με εισόδημα 48 χιλιάδες ευρώ δεν μπορεί να σπουδάσει τα παιδιά της; Έτσι θα πατάξετε τα ρουσφέτια; Αν η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει μία τομή στην Παιδεία ας την κάνει ίσια και όχι ζιγκ ζαγκ κατά πως τους βολεύει! Και τι σημαίνει «σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της επιλογής τους». Δηλαδή ο κόπος των υπολοίπων παιδιών που ξημεροβραδιάζονται στο διάβασμα και οι γονείς τους πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλα τους σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα δε σημαίνει τίποτα; Αυτή είναι η αξιοκρατία που προωθεί η κυβέρνηση; Μάλλον έχουν μπερδέψει τις έννοιες…
Πανίκας εν καμίνω
Έχουμε γράψει επανειλημμένα για το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ ότι επικράτησε ένταση για κάποιο θέμα, ότι ανταλλάχτηκαν κουβέντες και αντεγκλήσεις, αλλά μάλλον δεν έχουμε δει τίποτα, αφού στο Περιφερειακό της Κεντρικής Μακεδονίας έγινε ο κακός χαμός.
Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο εκπρόσωπος της «Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς-Ανταρσία σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, Καλλικράτη», Γιάννης Κούτρας, δήλωσε ότι η παράταξη Ψωμιάδη είναι βουτηγμένη στα σκάνδαλα και τη διαφθορά. Η φράση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο περιφερειακό συμβούλιο. Η πρόεδρος, Αθηνά Αηδονά, ζήτησε από τον κ. Κούτρα να ανακαλέσει, κάτι όμως που ο σύμβουλος δεν έκανε. Μερίδα περιφερειακών συμβούλων κινήθηκε προς το μέρος του όσο ακόμη βρισκόταν στο βήμα και η πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση, η οποία συνεχίστηκε αργότερα.
Η πρόεδρος αργότερα δήλωσε ότι η παράταξη Ψωμιάδη θα προσφύγει για το θέμα στη δικαιοσύνη, αλλά μάλλον θα πρέπει να περιμένουν μετά τον επικεφαλή της Οικολογίας - Αλληλεγγύης, Μιχάλη Τρεμόπουλο, που ανέφερε μάλιστα πως θα καταθέσει εναντίον του περιφερειάρχη κ. Ψωμιάδη μήνυση για πλαστογράφηση των απόψεών του στο ζήτημα των Σκοπίων. Δύο μηνύσεις σε ένα περιφερειακό συμβούλιο, ενώ στο δικό μας σε πάνω από δέκα συνεδριάσεις δεν έχει υποβληθεί ούτε μία; Απαράδεκτο.
Και όσοι οι περιφερειακοί μας σύμβουλοι παραπονιούνται για το χώρο; Πολύ άνετα είναι. Δέστε στην Κ. Μακεδονία πως είναι:
Ναι στο τσιπάρισμα από τους Κυνηγούς
Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» μεταξύ των άλλων αλλαγών περιλαμβάνει και μια που αφορά τους κυνηγούς, αφού αν ψηφιστεί δεν θα χορηγείται άδεια για κυνήγι σε κυνηγό που δεν έχει σημάνει τον κυνηγετικό σκύλο του. Ερωτηθείς ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κυριάκος Ταξιλδάρης για την αλλαγή αυτή, τόνισε ότι ήδη αυτοί ζητούν από τους κυνηγούς να περνάνε μικροτσίπ στα σκυλιά τους, και αν γίνει από το νόμο υποχρεωτικό, θα το υποστηρίξουν, γιατί το βρίσκουν σωστό και θεμιτό «δεν είναι δυνατό να θέλουμε να πάμε προς τα πίσω, προς τα μπροστά θέλουμε να πάμε.»
Μειώσεις για κάποιους
Τη μείωση της τιμής όλων των διοδίων κατά 25% - 30% για τρία χρόνια, αλλά και τη μείωση στα υπό κατασκευή τμήματα κατά 50%, προτείνει το υπουργείο Υποδομών στις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε αυτοκινητοδρόμων. Το υπουργείο εμφανίζεται αισιόδοξο ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία με τις εμπλεκόμενες πλευρές. Καλή η ιδέα του υπουργείου, και μάλλον πρόκειται για σολομώντεια λύση, αλλά δεν σκέφτηκαν το γεγονός ότι δεν επηρεάζει κάποιον που ανήκει στο κίνημα «δεν πληρώνω», αφού το 30% από το τίποτα είναι πάλι τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: