Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Βηματάκια

2012… και βλέπουμε
Από το 2012 θα δούμε ρυθμούς ανάπτυξης στην Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου κ. Γιώργου Πεταλωτή. Βέβαια πριν από λίγο καιρό κυβερνητικοί παράγοντες τόνιζαν δεξιά και αριστερά ότι η χώρα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης από το δεύτερο εξάμηνο του 2011, αλλά τι να κάνουμε, λίγο η υστέρηση στα έσοδα, λίγο η απογοητευτική κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας, ο στόχος μάλλον μετακινήθηκε. Να δούμε κατά τον Οκτώβριο του 2011, αν ο στόχος θα παραμένει το 2012, ή θα μετακινηθεί πάλι στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 και ούτω καθεξής. Δεν λέμε 3012 για να είμαστε μέσα;
Μας βαράν από παντού αλλά εμείς αντιστεκόμαστε…
Και πάνω που είχαμε αρχίσει να συνηθίζουμε με τη Moody’s ακόμα μια εταιρία αξιολόγησης αποφάσισε να μπει στο χορό, η S&P υποβαθμίζοντας και άλλο την χώρα και απειλώντας με περαιτέρω υποβαθμίσεις. Τελικά μάλλον ως χώρα έχουμε αποφασίσει να αλλάξουμε τον κόσμο μόνοι μας, γιατί αλλιώς αυτό το πράγμα δεν εξηγείται. Όταν πρωτοξεκίνησε ο μηχανισμός διάσωσης, όλοι λέγανε ότι η Ευρώπη δεν θα τολμήσει να τον εφαρμόσει, και τους υποχρεώσαμε και το έκανε. Μετά όλοι λέγανε ότι οι ευρωπαίοι αποκλείεται να συμφωνήσουν σε επιμήκυνση του χρέους, και τελικά έγινε και αυτό. Αν κοιτάξει αυτή τη στιγμή κάποιος την εικόνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα δει ότι πρόκειται για έναν πολύ διαφορετικό οργανισμό από αυτό που ήταν πριν από ενάμιση χρόνο. Τώρα αναλάβαμε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο με τους οίκους αξιολόγησης, αφού ήδη η Ευρώπη μιλάει για αυστηρότερη εποπτεία του τομέα. Τελικά μπορεί να μην μείνει κανένας έλληνας, αλλά θα έχουμε την ευχαρίστηση να γνωρίζουμε ότι χαθήκαμε για καλό σκοπό….
Ένα… και να καίει
Συνεδριάζει την Πέμπτη 31 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, με ένα και μοναδικό θέμα: την Ψήφιση του προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων του Δήμου οικονομικού έτους 2011. Τώρα αν θα είναι απλή ψήφιση προϋπολογισμού ή ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πετρίδης θα αναφερθεί στην πλήρη οικονομική κατάσταση του Δήμου, δεν γνωρίζουμε, αλλά ανυπομονούμε να μάθουμε.
Πνιγόμαστε στη δουλειά
«Παντελώς ανυπόστατα», είναι σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Λ. Κατσέλη, τα σενάρια που κάνουν λόγο για προβλήματα στην υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωνικής Εργασίας, ύψους 280 εκατ. ευρώ, στο οποίο θα απασχοληθούν 55.000 άνεργοι σε όλη τη χώρα σε δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα. Ως γνωστόν μέρος του προγράμματος θα εφαρμοστεί και στην Περιφέρεια μας. Στο εγγύς μέλλον όμως… Μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργηθεί ούτε μία θέση για δείγμα ούτε στην Περιφέρεια ούτε στη Ροδόπη… αφού το επιχειρησιακό σχέδιο της «Αναπτυξιακής Σύμπραξης στη Ροδόπη» είναι υπό σύσταση. Σημειωτέον πως μέσα προσχέδιο αναφέρεται πως το κονδύλι για το πρόγραμμα Κοινωνική Εργασίας στη Θράκη είναι 30 εκ. ευρώ. Από την άλλη το υπουργείο εργασίας με χθεσινή του ανακοίνωση τονίζει πως στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες πρόσληψης 8.000 ανέργων, συνολικού προϋπολογισμού 26 εκατ. ευρώ (δηλώσεις Κατσέλη). Με τόσες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται δε θα μείνει ούτε ένας άνεργος στη Ροδόπη. Χαρά σε μας….
Διευκρίνιση
Στο υπ' αρ. 7574/25-3-2011 φύλλο εφημερίδας μας, στο άρθρο σχετικά με τη συνεδρίαση του Δ.Σ. ΟΕΒΕΣ εσφαλμένα έγινε αναφορά στο κ. Σταύρο Αμαραντίδη με την ιδιότητα του Προέδρου ΟΑΕΕ αντί της ορθής , Προϊσταμένου Διεύθυνσης ΟΑΕΕ Αν. Μακεδονίας & Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: