Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Βηματάκια

Ανάσες…
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής ο οποίος παραβρέθηκε στη 10η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εποχικών Πυροσβεστών Αν. Μακεδονίας και Θράκης, μίλησε και για τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, όπου αποφασίστηκε η επιμήκυνση του δανείου και λήφθηκαν μέτρα για την προστασία του Ευρώ.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως «Το ζούμε πανελλήνια. Παίρνουμε μια πολύ μεγάλη ανάσα, μία πολύ μεγάλη ανακούφιση για το δανειακό πρόγραμμα της χώρας μας. Πήγαμε με μοναδικό όπλο την αξιοπιστία πλέον της χώρας εν αντιθέσει με αυτό που γινόταν πριν ένα χρόνο όπου η ΝΔ φρόντισε να μας καταστήσει την πλέον αναξιόπιστη χώρα της Ευρώπης. Πήραμε την επιμήκυνση, τη μείωση επιτοκίου, την αγορά ομολόγων από την πρωτογενή αγορά.
Που σημαίνει ότι παίρνουμε μία πολύ μεγάλη ανάσα. Πάμε πλέον στο 2021 για να αποπληρώσουμε τα δάνεια μας. Αυτό προϋποθέτει να τηρούμε απαρέγκλιτα τους στόχους μας, να έχουμε μία πολιτική η οποία είναι σοβαρή, συνεχίζει με σοβαρότητα και εξαντλούμε όλα τα περιθώρια βελτίωσης τα οποία είναι και πάρα πολλά καθότι υπάρχει ένα πεδίο στο οποίο επί χρόνια υπάρχουν πάρα πολλά κενά.»
Απόσυρση τώρα
Για τα μέσα και τον εξοπλισμό των πυροσβεστών μίλησε ο κ. Γιάννης Παπαναστασίου, πρόεδρος του σωματείου εποχικών πυροσβεστών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη Γενική Συνέλευση του σωματείου.
Ο κ. Παπαναστασίου τόνισε ότι σε επίπεδο ατομικού εξοπλισμού, μετά τα τραγικά συμβάντα του 2007 η κατάσταση βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, αλλά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα οχήματα που χρησιμοποιεί η υπηρεσία, τα οποία όπως τόνισε πρόκειται για οχήματα 30 και 40 χρόνων τα οποία χρήζουν άμεσης αποσυρσης,
«ήδη έχει αποσυρθεί ένας μικρός αριθμός, αλλά θα πρέπει αν κοιταχτεί και αυτό γιατί είναι και δύσκολα στη συντήρηση, αφού δεν υπάρχουν ανταλλακτικά,»
Αυτές οι δυσκολίες σύμφωνα με τον πρόεδρο, γίνονται ιδιαίτερα αισθητές κατά την αντιπυρική περίοδο, όταν είναι δύσκολο κάποιο όχημα να φτιαχτεί με αποτέλεσμα να βγαίνει εκτός υπηρεσίας και να υπάρχει υστέρηση στον αριθμό τους.
Κάνε και εσύ ραδιόφωνο μπορείς!
Βρίσκεις ότι κάτι λείπει από τη ζωή σου; Ανήκεις σε φορέα, σύλλογο, σχολείο, λαογραφικό σωματείο, επιστημονική ομάδα, ομάδα πολιτών και αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με ένα αδημονών κοινό το οποίο ανυπομονεί να μάθει για εσένα και την ομάδα σου; Τότε η ΕΡΑ είναι εδώ, αφού προσκάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν προτάσεις για να συμμετέχουν στη δράση «Κάνε την εκπομπή σου», όπου, σωστά το μαντέψατε, θα κάνετε την δική σας εκπομπή. Ως ιδέα δεν είναι τόσο κακή, αν φυσικά υπάρξει ένας εξορθολογισμός στο ποιοι πραγματοποιούν την εκπομπή, και δεν είναι απλώς μια ευκαιρία να «γεμίσει» κενός ραδιοφωνικός χρόνος. Βέβαια η ιδέα δεν είναι καινούρια, αφού τηλεοπτικός σταθμός της περιοχής ήδη την έχει ξεκινήσει, και με μεγάλη επιτυχία!
Και άλλες συγχωνεύσεις
Μετά τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου πριν δύο εβδομάδες προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων το δράμα φαίνεται πως θα συνεχιστεί και θα υπάρξει και νέο επεισόδιο.
Με ένα λακωνικό δελτίο τύπου το υπουργείου μας ενημέρωσε ότι συγχωνεύσεις θα υπάρξουν και στα μειονοτικά σχολεία. Αυτές αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των ημερών ενώ υπάρχει και υποσημείωση που λέει πως προηγήθηκε ουσιαστικός διάλογος ανάμεσα στους εμπλεκόμενους. Άντε να δούμε…
Less fakelaki
Συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, ιατρός-χειρούργος ο οποίος κατηγορείται για παθητική δωροδοκία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία συζύγου ασθενούς, ο ιατρός-χειρούργος, ο οποίος είναι Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, είχε ζητήσει το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ από την ίδια, προκειμένου να χειρουργήσει το σύζυγό της. Σήμερα, ημέρα εξόδου από το νοσοκομείο του ασθενούς, λίγες ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση, παρέδωσε η καταγγέλλουσα στο γιατρό - χειρούργο, σε προκαθορισμένο ραντεβού, τα χρήματα που της είχε ζητήσει. Αστυνομικοί, που είχαν προσημειώσει τα χρήματα ύστερα από την καταγγελία της συζύγου του ασθενούς, συνέλαβαν τον γιατρό - χειρούργο στο γραφείο του. Πως φαίνεται αγαπητοί αναγνώστες πως η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και τον ιατρικό κλάδο. Ολόκληρος διευθυντής κλινικής ζήτησε φακελάκι μόλις 500 ευρώ… Αν οι μεγαλοδιευθυντάδες παίρνουν τέτοια ψίχουλα οι υπόλοιποι δημόσιοι λειτουργοί στα χαμηλά κλιμάκια πώς θα ζήσουν… ; 500 ευρώ εκεί που έχει πάει το πετρέλαιο δεν ζεσταίνουν την πισίνα ούτε για μισό μήνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: