Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Βηματάκια

Η ανάρτηση άργησε μια μέρα
Από την Τρίτη 15 Μαρτίου, οι νέοι Καλλικρατικοί Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να αναρτούν τις αποφάσεις τους στο διαδίκτυο, στο «Διαύγεια». Μια έρευνα θα δείξει ότι οι διάφοροι δήμοι εκλάβανε διαφορετικά την ανάρτηση, αφού ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει αναρτήσει 37 αποφάσεις, ο δήμος Ορεστιάδας 28, ο Δήμος Ξάνθης μόνο 6. Όσο για τους δήμους της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης, πρωταθλητής αναδεικνύεται ο Δήμος Αρριανών με… 4, ακολουθεί ο δήμος Ιάσμου με 2, και ισόπαλοι αναδεικνύονται οι δήμοι Κομοτηνής και Μαρωνείας-Σαπών, με 0. Βέβαια είναι ακόμα νωρίς, και αυτή τη στιγμή οι δήμοι δεν χρειάζονται αποφάσεις αλλά χρήματα. Σίγουρα όταν έρθουν αυτά, θα βγουν και οι αποφάσεις…
Ακόμα ένα τσιγαράκι
Άρχισε να κουτσουρεύει η δημοτική αστυνομία (βέβαια το έχουμε ξαναγράψει αυτό) και να μοιράζει πρόστιμα στους καταστηματάρχες που δεν συμμορφώνονται με την απαγόρευση του καπνίσματος. Φαίνεται ότι πολλοί επαγγελματίες προτιμάνε να ρισκάρουν το πρόστιμο, παρά να χάσουν την πελατεία τους επειδή δεν επιτρέπουν το κάπνισμα. Βέβαια μην ανησυχείτε, έρχεται το καλοκαίρι και σιγά σιγά θα βγει ο κόσμος στους έξω χώρους, και η τελική αναμέτρηση καταστηματαρχών και αντικαπνιστικού νόμου θα μετατεθεί ξανά για τον Οκτώβριο. Μέχρι τότε; Υπομονή.
Καντάφι Οδύσσεια
Συνεχίζεται η κρίση στη Λιβύη, με τις επιθέσεις των συμμάχων να πλήττουν πλέον την «καρδιά» του καθεστώτος στην Τρίπολη, με βρετανικά μαχητικά να χτυπούν τη νύχτα «κέντρο διοίκησης» στο σύμπλεγμα κατοικιών του Μουαμάρ Καντάφι. Την ίδια ώρα σε διπλωματικό επίπεδο, συνεχίζονται οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων στο ΝΑΤΟ, ενώ συνεδριάζουν και οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πάντως το όνομα της επιχείρησης δείχνει τις προθέσεις των συμμάχων για την εμπλοκή τους στη Λιβύη, αφού την ονόμασαν «Αυγή της Οδύσσειας», και όλοι ξέρουμε ότι η Οδύσσεια κράτησε δέκα χρόνια.
Χαμένες ώρες
Τις προτάσεις των καθηγητών και των δασκάλων περιμένει να ακούσει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ώστε να βρεθεί τρόπος να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες στα σχολεία. Με επιστολή της στην ΟΛΜΕ η υπουργός τονίζει πως αν και σέβεται τους αγώνες του κλάδου σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει τα παιδιά να «πληρώσουν» τις συνδικαλιστικές δραστηριότητες των δασκάλων τους. Τα παιδιά έχουν χάσει πολλές ώρες από απεργίες, στάσεις εργασίας και καταλήψεις με αποτέλεσμα οι χαμένες ώρες να προκαλούν πονοκέφαλο στο υπουργείο και τους γονείς. Για την ώρα οι μόνοι που δεν χρειάζονται παυσίπονα είναι οι δάσκαλοι… Τυχαίο;
Μεγαλώνει η λίστα
Όλο και προστίθενται Έλληνες αθλητές στίβου στην λίστα των «ατιμασμένων» της IAAF. Μετά τον Κεντέρη, τη Θάνου, τη Χαλκιά και τη Τσουμελέκα ήρθε η σειρά να κατεβεί από τη βάθρο της και η Θρακιώτισσα Πηγή Δεβετζή. Η Πηγή Δεβετζή τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 2 ετών από την Παγκόσμια Ομοσπονδία επειδή αρνήθηκε να δώσει δείγμα σε αιφνιδιαστικό έλεγχο ντόπινγκ τον Μάιο του 2009 στην Ουκρανία. Σύμφωνα με μαρτυρία δημοσιογράφου η οποία βρισκόταν στο στάδιο της Γιάλτας όταν συνέβη το... μοιραίο, ο ελεγκτής έφυγε άπρακτος μολονότι ζήτησε αυτοπροσώπως δείγμα από τη Δεβετζή. Η αθλήτρια συζήτησε για λίγο με τον σύζυγό της Γιώργο Πούλο και έφυγε μαζί του, δίχως να περάσει από έλεγχο. Ο ελεγκτής περίμενε μία ώρα στο στάδιο και έφυγε μόλις εξέπνευσε το χρονικό περιθώριο που προβλέπεται από κανονισμούς. Στην επίσημη αναφορά που ακολούθησε, η Δεβετζή απάντησε ότι δεν βρισκόταν στην Ουκρανία εκείνη τη μέρα. Ωστόσο, τα στοιχεία που ζητήθηκαν από το αεροδρόμιο του Κιέβου απέδειξαν ότι η Πηγή βρισκόταν όντως στη χώρα στις 23 Μαΐου 2009. Ο ΣΕΓΑΣ φαίνεται πως αποσιώπησε το θέμα μετά τη διακριτική αποχώρηση της Δεβετζή από τα αγωνιστικά δρώμενα. Κακές γλώσσες λένε πως το αίτημα της Δεβετζή να ενταχθεί στον σχεδιασμό για την αγωνιστική σεζόν του 2011 πυροδότησε αλυσιδωτή αντίδραση και το αποτέλεσμα ήταν 2ετές αποκλεισμός που αμαυρώνει σήμερα τη λαμπρή καριέρα της με τη ρετσινιά του ντόπινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: