Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Βηματάκια

Όραμα …συμφωνίας
Καταπληκτικά πράγματα συνέβησαν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, αφού έπνεε διαπαραταξιακός άνεμος συμφωνίας κατά τη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου. Όλες οι παρατάξεις υπερψήφισαν το πρόγραμμα του Δήμου, παρόλο που όλοι ανεξαιρέτως (και η Δημοτική Αρχή) παραδέχτηκαν ότι είναι φτωχό και του λείπει όραμα. Θα πρέπει τα πράγματα να έχουν φτάσει σε πολύ άσχημο σημείο, αν όλοι συμφωνούν για αυτό το θέμα…
Μαρώνεια δεν είναι μόνο το Θέατρο
Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ήταν τα αποτελέσματα της ανοιχτής συζήτησης για το θέμα της αξιοποίησης του Αρχαίου Θεάτρου της Μαρώνειας. Αυτό που θα πρέπει να τονιστεί είναι ότι φαίνεται να αποφασίστηκε να υπάρξει φεστιβάλ στο οποίο προσωρινά θα είναι καλλιτεχνικός διευθυντής ο διευθυντής του φεστιβάλ Φίλιππων-Θάσου κ. Γκόνης, μέχρι να βρεθεί καλλιτεχνικός διευθυντής ο οποίος θα αναλάβει να προσδώσει στο φεστιβάλ το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα. Βέβαια είναι πολύ θετικό που θα αξιοποιηθεί το αρχαίο Θέατρο, αλλά δεν θα έπρεπε μαζί με την αξιοποίηση του Θεάτρου να υπάρξει αξιοποίηση και όλης της περιοχής της Μαρώνειας, η οποία αποτελεί αρχαιολογικό διαμάντι της περιοχής, αν και λίγο ακατέργαστο.
Πυρηνικό σούσι
Έγγραφο με το οποίο ζητεί την έναρξη προληπτικών ελέγχων στην εισαγωγή φυτικών και ζωικών προϊόντων από την Ιαπωνία, απέστειλε ο ΕΦΕΤ σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, με στόχο την πρόληψη και προάσπιση της δημόσιας υγείας, μετά το ατύχημα στους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Ιαπωνίας.
Στο μεταξύ στην απαγόρευση της εισαγωγής προϊόντων τροφίμων από την Ιαπωνία εν μέσω ανησυχιών ότι μπορεί να έχουν μολυνθεί από ραδιενέργεια προχώρησε η Ιταλία. Δυστυχώς λοιπόν κόβονται σιγά σιγά τα προϊόντα από την Ιαπωνία, αν και μάλλον θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα αν σταματήσουν να έρχονται και συσκευές από εκεί.
Ηπιότητα
Ξαφνικά η Γερμανία φαίνεται από λιοντάρι ότι έγινα γατούλα, αφού στις συζητήσεις για τη λήψη μέτρων κατά της Λιβύης αυτοί μείνανε σταθερά ουδέτεροι, ενώ δηλώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν σε τυχόν επέμβαση. Περίεργο, αλλά δεν τους θυμόμαστε να είναι τόσο ήπιοι όταν συζητούνταν τα οικονομικά μέτρα κατά της Ελλάδας, όπου ήταν αμέσως πρόθυμοι να προσφέρουν την σκληρή γν’ώμη τους. Φαίνεται ότι όταν αφορά τα συμφέροντά τους, ακόμα και οι ζωές των ανθρώπων έχουν μικρή αξία για αυτούς…
Είναι παρών
Ανακοινώθηκαν από τον Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας τα ονόματα των υπευθύνων των Επιτροπών του Τομέα. Υπεύθυνος Διαπολιτισμικής και Μειονοτικής Εκπαίδευσης ορίζεται ο Κομοτηναίος εγκληματολόγος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, νέμεσις του Ευρ. Στυλιανίδη κ. Κυριάκος Μπαμπασίδης. Ήδη το σώμα των υπευθύνων συνεδρίασε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Συγγρού, υπό την προεδρεία του Υπεύθυνου Τομέα Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλου και του Αν. Υπεύθυνου Σπύρου Ταλιαδούρου, όπου συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η παραγωγή προτάσεων και πολιτικών θέσεων για κάθε Επιτροπή.
Αλλαγή διαδρομής
Την Κυριακή 20 Μαρτίου θα συγκεντρωθούν στο Ηρώο της Κομοτηνής μαθητές και καθηγητές με τα ποδήλατά τους για να αναχωρήσουν για την προγραμματισμένη ποδηλατική διαδρομή στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας «Νέοι και Ποδήλατο». Ο προορισμός ήταν οι εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ όπου τα παιδιά θα ξεναγούνταν από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα Ελένη Δούδα και τους συνεργάτες της. Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών η ποδηλατική διαδρομή αυτή συρρικνώθηκε (δεν θα πάνε μέχρι τις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ) και η ξενάγηση αναβλήθηκε. Όμως όπως μας διαβεβαίωσε ο Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας Δ.Δ.Ε Ροδόπης κ. Κλεόβουλος Ηλιάδης η ξενάγηση στα ΤΕΦΑΑ θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία, κατά πάσα πιθανότητα στις 10 Απριλίου, οπότε και θα βοηθάει περισσότερο κι ο καιρός. Πάντως το ραντεβού για ποδήλατο ισχύει οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε.
Συνεχίζουν το βιολί τους…
Για άλλη μια φορά η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων και συνέχισε την γνωστή στάση λειτουργίας της ως προς τον τρόπο ενημέρωσης. Μία ενημέρωση μονομερής και ποιος ξέρει τι άλλο…. που αποτελεί πάγια τακτική και όσες φορές και να το έχουμε επισημάνει είτε μέσα από τη στήλη είτε στους ίδιους τους υπεύθυνους βαθμοφόρους της διεύθυνσης αυτό συνεχίζεται… Από τότε δε που βγήκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο λέει ο ελληνικός λαός. Αλλά εμείς δεν επιθυμούμε τη συγνώμη της αστυνομικής διεύθυνσης Ροδόπης, το μόνο που ζητάμε είναι να κάνει σωστά τη δουλειά της και να παρέχει ενημέρωση προς όλα τα ΜΜΕ της Ροδόπης ανεξαιρέτως. Άλλωστε αυτό πράττουν οι γειτονικές αστυνομικές διευθύνσεις οπότε αν η δικιά μας δυσκολεύεται ας ζητήσει οδηγίες…!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: