Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Βηματάκια

Τα καθαρά χέρια αργούν…
Ο νέος Εφέτης Κομοτηνής κ. Γιώργος Ευστρατιάδης, μιλώντας κατά την αποχή των Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών τόνισε ότι το κλίμα που βρήκε στην Κομοτηνή είναι πολύ καλό, και χαίρεται να έρχεται στην Κομοτηνή, τονίζοντας παράλληλα ότι οι υποθέσεις στο εφετείο Κομοτηνής, πολλές από τις οποίες είναι ποινικές, είναι πάρα πολλές, και πως η στελέχωση με δικαστές είναι απολύτως απαραίτητη για να μην βαλτώσουν. Δυστυχώς είναι γεγονός ότι ένα από τα πολλά προβλήματα της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν οι δικαστές στον φόρτο εργασίας, με αποτέλεσμα και να καθυστερούν υποθέσεις, να παρέρχονται ημερομηνίες και να παραγράφονται (μερικές φορές) αδικήματα. Δυστυχώς ο τρίτος πυλώνας της Δημοκρατίας, η Δικαιοσύνη, έχει αποδυναμωθεί πάρα πολύ, κάτι για το οποίο μπορεί εν μέρει να έχουν ευθύνη οι δικαστές, αλλά πολύ περισσότερο οι πολιτικοί και αυτοί που τους στηρίζουν, οι οποίοι παρόλο που φαίνονται να δυσκολεύονται να βρουν λύσεις στα προβλήματα της χώρας, ακόμα και αν αυτά είναι μικρά, επιδεικνύουν αφάνταστη εφευρετικότητα όταν πρόκειται να αποφύγουν τη δίωξη.
Η επέκταση άργησε μια μέρα
Μια μελέτη που έχει πραγματοποιηθεί το 2005 για επέκταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, αφού το σχολείο είναι αρκετά παλιό και χρειάζεται επέκταση και εκσυγχρονισμό. Η μελέτη έγινε, αλλά λόγω της ασυνεννοησίας των εργολάβων, το έργο δεν προχώρησε ποτέ, και όπως τόνισε και ο διευθυντής του σχολείου, μάλλον δεν θα προχωρήσει. Είναι κρίμα πάντως, γιατί ένα κτίριο στο οποίο στεγάζεται το παλιότερο σχολείο της Κομοτηνής, θα έπρεπε να είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα. Δεν είναι δυνατόν μαθητές που έχουν να περάσουν από τους διαδρόμους του πάνω από εικοσαετία να βλέπουν σχεδόν την ίδια εικόνα που έβλεπαν τότε.
Πάρε κόσμε!
Μεγάλη αγάπη την έχει την Θράκη η Υπουργός Εργασίας κα Λούκα Κατσέλη, η οποία επισκέπτεται για δύο μέρες.
Η Υπουργός Εργασίας, που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης στις έξι το απόγευμα της Πέμπτης, είχε κατά τη διάρκεια της ημέρας συναντήσεις εργασίας με όλους τους τοπικούς φορείς, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τις πρωτοβουλίες των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων και της Κοινωνικής Εργασίας, οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Σήμερα θα επισκεφτεί την Ξάνθη, όπου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης θα υπογραφεί το πρώτο Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στα πλαίσια των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων.
Το Υπουργείο Εργασίας θα συνάψει πρωτόκολλα συνεργασίας με τις 13 Περιφέρειες της χώρας με τα οποία θα εκχωρεί στις Ενδιάμεσες Διαχειριστικές Αρχές της Περιφέρειας την ευθύνη της υλοποίησης του προγράμματος. Τα προγράμματα αυτά είναι συνολικού κόστους 190 εκ. Ευρώ και απευθύνονται σε 37.000 ωφελούμενους και στοχεύουν σε απόκτηση εργασιακής και επαγγελματικής εμπειρίας και στο σχεδιασμό νέων ανταγωνιστικών προγραμμάτων με έμφαση στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της αυτοαπασχόλησης .
Συνεχίζει να μοιράζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί προγράμματα εργασίας η κ. Κατσέλη, αφού όποιος διάβασε το φύλλο του ΕΒ της Τετάρτης γνωρίζει ότι είχε περιγράψει αυτό ακριβώς το πρόγραμμα στους φορείς της Ροδόπης κατά την συνάντηση που είχε μαζί τους την ημέρα που έχει επισκεφτεί την Κομοτηνή συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, ενώ κάθε φορά που έχει επισκεφτεί την Κομοτηνή έχει ανακοινώσει κάποιο πρόγραμμα εργασίας.
Η εμπειρία με τα προγράμματα της κας Κατσέλη δεν είναι καλή, αλλά όσο ζούμε ελπίζουμε…
Εργαλείο
Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ο υπερσύγχρονος και με κοινωνικές ευαισθησίες ασφαλιστικός φορέας της χώρας μας, που άμα πέσεις στην ανάγκη του καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή που ασφαλίστηκες εκεί, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τους ασφαλισμένους έθεσε σε εφαρμογή ένα νέο ηλεκτρονικό εργαλείο. Ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, έχει πλέον τη δυνατότητα να ενημερωθεί μέσω της ιστοσελίδας του ΙΚΑ και του εν λόγω «εργαλείου», για το πότε θεμελιώνεται το συνταξιοδοτικό δικαίωμα ως και για το ύψος του ποσού της σύνταξής του. Αφού λοιπόν ο χρήστης συμπληρώσει τις απαιτούμενες πληροφορίες εάν το συνταξιοδοτικό δικαίωμα έχει ήδη θεμελιωθεί, η πληροφορία εμφανίζεται με πράσινο χρώμα και με κίτρινο χρώμα εμφανίζεται η πλησιέστερη στο όριο ηλικίας διάταξη, που θεμελιώνεται το συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων που θα χρησιμοποιήσουν το εργαλείο είτε είναι πολύ μεγάλοι και δε θα τα καταφέρουν είτε είναι πολύ μικροί οπότε δε θα δουν «πράσινο» για πολλά χρόνια. Οπότε ευχαριστούμε ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και τα λέμε σε 30 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: