Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Βηματάκια

Αναβολή εκδήλωσης
Αναβάλλεται λόγω έκτακτης σύγκλησης της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου
με το τέλος της σχετικής διαβούλευσης για το μέλλον της ΚΓΠ η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011 ημερίδα με θέμα «Η ΚΓΠ μετά το 2013 – ευκαιρίες και προοπτικές» που διοργάνωνε ο Σύλλογος Γεωπόνων Ροδόπης.
Αυτό συνέβη διότι οι καλεσμένοι ομιλητές ήταν οι Ευρωβουλευτές Σπύρος Δανέλλης και Γιώργος Παπαστάμκος όμως οι διοργανωτές απέσπασαν τη διαβεβαίωση των Ευρωβουλευτών ότι ημερίδα αναβάλλεται προσωρινά και θα πραγματοποιηθεί εντός του Μαρτίου εμπλουτισμένη με όλα τα νέα στοιχεία αναβάλλεται που θα προκύψουν από την έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου.
Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί έγκαιρα από το Σύλλογο Γεωπόνων Ροδόπης.
Νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης
Με απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Μεταθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετήθηκε και ανέλαβε καθήκοντα την Κυριακή ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Πολυζωίδης. Ο νέος διευθυντής μας έρχεται από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης όπου υπηρετούσε επίσης ως διευθυντής. Γεννήθηκε το 1964 στις Σέρρες και είναι έγγαμος με ένα τέκνο ενώ κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ. Του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και ελπίζουμε να καταφέρει να κρατήσει τις «λεπτές» ισορροπίες στην ενημέρωση.
Τέλος με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Ελευθερίου Οικονόμου τοποθετήθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Σύρρος Αθανάσιος στη Σχολή Αστυφυλάκων, ως Διοικητής, ο οποίος υπηρετούσε επί τριετία στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, σε αντικατάσταση του Ταξιάρχου Λιάκου Ηλία που αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Υποστρατήγου.
Καλύπτουν καθημερινές ανάγκες
Συνεχίζεται η εκροή χρημάτων από τις ελληνικές τράπεζες, αλλά ο προορισμός των χρημάτων δεν είναι το εξωτερικό, αλλά η κάλυψη καθημερινών αναγκών. Μόνο τον Ιανουάριο του 2011 «σηκώθηκαν» από τις τράπεζες καταθέσεις ύψους 3-4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όπως επισημαίνουν στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα δεν έφυγαν στο εξωτερικό, αλλά χρησιμοποιήθηκαν για να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες των νοικοκυριών. Το Φεβρουάριο η εκροή ήταν μικρότερη, αλλά δεν σταμάτησε. Το ανησυχητικό είναι ότι το φαινόμενο της εκροής δεν ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο, όπως πιστευόταν μέχρι τώρα, αλλά συνεχίστηκε. Όπως φαίνεται, πρόκειται για ένα φαινόμενο με βαθύτερες ρίζες. Αν μάλιστα ισχύει ο κανόνας «2/3 για κατανάλωση» και «1/3 προς το εξωτερικό», τότε όλα δείχνουν ότι θα έχει συνέχεια και μάλιστα ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και πολυσχιδή. Κι αυτό γιατί πρώτα από όλα θα επηρεάσει τις τράπεζες, οι οποίες στηρίζουν ένα μεγάλο κομμάτι της ρευστότητάς τους στις καταθέσεις
Περιμένοντας την ενημέρωση
Να βρίσκονται σε εγρήγορση, καλεί το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, τις κατά τόπους ενώσεις της ΕΛΜΕ, με αφορμή το ζήτημα των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων. Σε σχετική ανακοίνωση της ζητά να συνεχίσουν να αντιδρούν στις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις, σε συνεργασία με τους γονείς. Η ΟΛΜΕ υποστηρίζει ότι η πολιτική που ακολουθεί το υπουργείο Παιδείας στο θέμα των συγχωνεύσεων, υπακούει στην λογική της “μυστικής διπλωματίας”, αφού οκτώ μέρες μετά την συνάντηση της με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αυτό δεν έχει ενημερώσει ακόμη σχετικά με το θέμα των συγχωνεύσεων τους καθηγητές. Δεν πειράζει, θα το καταλάβουν όταν μια μέρα φτάσουν στο σχολείο για να διδάξουν και ανακαλύψουν λουκέτα στις πόρτες, ενώ οι μαθητές τους έχουν μεταφερθεί σε κάποια τάξη καμιά εικοσαριά χιλιόμετρα πιο μακριά.
Διαμαρτυρήθηκαν
«Φασιστική Χώρα» χαρακτήρισε την Τουρκία, η οποία δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων μουσουλμάνων στη Θράκη ο κ। Νεκτάριος Δαπέργολας, ο οποίος βρισκόταν έξω από την περιφέρεια ΑΜΘ μαζί με άλλους πολίτες αλλά και Κύπριους φοιτητές διαμαρτυρόμενος για την επίσκεψη Νταβούτογλου στην περιοχή μας. Επιπλέον μίλησε για ένα ταξίδι γεμάτο νεοοθωμανικούς συμβολισμούς το οποίο θα έχει και προσκυνήματα εθνικού χαρακτήρα, όπως αυτό στο σπίτι του Κεμαλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη.«Δεν έχει καμιά δουλειά εδώ ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ούτε εμείς ως κυρίαρχη πολιτεία να του δίνουμε βήμα, την ώρα που η Τουρκία υπονομεύει συνεχώς την εθνική ασφάλεια στη Θράκη, στο Αιγαίο και κατέχει στρατιωτικά τη μισή Κύπρο.» επισήμανε, χαρακτηρίζοντας «παραμύθι» ελληνοτουρκική φιλία και συνύπαρξη όσο το παιχνίδι παίζεται με αυτούς τους όρους.
«Είμαστε υπέρ της φιλίας από τη στιγμή που θα αποδειχτεί ότι η θέληση της Τουρκίας είναι αυτή, κάτι που δεν έχει συμβεί.» ανέφερε ο κ. Δαπέργολας, επισημαίνοντας ότι οι συγκεντρωμένοι επίσης διαμαρτύρονται για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, των Κούρδων αλλά και των προοδευτικών και αριστερών στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: