Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Βηματάκια

Μόνος του
Το πάθημα έγινε μάθημα για τον πρόεδρο του ΟΕΒΕΣ κ. Μιχάλη Βεζυριαννίδη, ο οποίος μιλώντας για το πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας που έχει αναλάβει η Ομοσπονδία να υλοποιήσει στην περιοχή, τόνισε ότι αν δεν υπάρξει συνεννόηση με τους υπόλοιπους φορείς, η Ομοσπονδία θα θέσει μόνη της τις θέσεις της στο υπουργείου. «Σχεδιάζουμε ήδη μια συνάντηση φορέων όμως αν δούμε και πάλι αδιαφορία θα προστρέξουμε μόνοι μας στο υπουργείο για να δηλώσουμε τη δική μας θέση και προτάσεις και ας είναι αυτά που θα αξιολογηθούν και θα δώσουν το μπούσουλα της Ροδόπης». Φαίνεται ότι η έλλειψη συνεννόησης που συνάντησε ο κ. Βεζυριαννίδης την προηγούμενη φορά που οι φορείς της Ροδόπης προσπάθησαν να δημιουργήσουν ανάλογο πρόγραμμα, το Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Στήριξης Απασχόλησης όπου και οι λίγες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, τον έχουν κάνει αποφασισμένο να προχωρήσει ακόμα και μόνος του για να πιεστεί το υπουργείο ώστε να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του για την περιοχή.
Κακές γλώσσες
Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα του Πανθρακικού, δείχνοντας στοιχεία ωριμότητας και προόδου στο παιχνίδι της, σπάζοντας την παράδοση και κερδίζοντας τον Λεβαδειακό με 3-1, έχοντας και την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Μερικοί κακεντρεχείς όμως, από αυτούς που πάντα βλέπουν τα πράγματα αρνητικά και υπό το πρίσμα των χρημάτων, επισήμαιναν ότι ο Λεβαδειακός ήταν βαθμολογικά αδιάφορος, ενώ και το παιχνίδι σε κάποιες από τις ιστοσελίδες στις οποίες οι γνώστες ποντάρουν στους αγώνες, η νίκη του Πανθρακικού είχε «κλειδώσει» από νωρίς μην επιτρέποντας σε αυτούς που θέλανε να ποντάρουν στη νίκη της ομάδας της Κομοτηνής, κάτι που σύμφωνα με αυτούς τους άπιστους Θωμάδες σημαίνει ότι το παιχνίδι δεν ήταν εντελώς καθαρό. Ντροπή τους!
Φιλανθρωπία μέχρι θανάτου
Δύο γυναίκες-μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης στους μετανάστες του Μεγάρου Υπατία, οι οποίοι βρίσκονται στην 43η ημέρα απεργίας πείνας, συνελήφθησαν μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους γιατρός του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός». Σύμφωνα με τη μήνυση, ορισμένοι από τους 20 περίπου μετανάστες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, άκουσον άκουσον θέλησαν να φάνε!
Οι δυο κατηγορούμενες, μαζί με άλλα άτομα της ίδιας επιτροπής, αντέδρασαν έντονα, «εμποδίζοντας τους γιατρούς να ασκήσουν το λειτούργημα τους», όπως αναφέρει ο μηνυτής, διευθυντής της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου.
Την ίδια στιγμή κάποιοι από τους άλλους μετανάστες φοβήθηκαν και έβγαλαν τους ορούς με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναστάτωση.
Όπως ήταν φυσικό ο γιατρός υπέβαλε μήνυση σε βάρος των δυο γυναικών, οι οποίες συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.
Αυτές οι φασιστικές και εκφοβιστικές συμπεριφορές (και είναι επιεικής ο χαρακτηρισμός) που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ούτε κατά διάνοια συνάδουν με μία επιτροπή που έχει παντιέρα της την «αλληλεγγύη» σε μετανάστες. Αυτό και μόνο δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το ρόλο που επιθυμούν να παίξουν οι «καλοί» αυτοί Σαμαρείτες…. Αλήθεια τι προσπαθούν να πετύχουν σε μία τέτοια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα;
Ο Νταβούτογλου στη Θράκη
Στη Θράκη φτάνει σήμερα για ιδιωτική επίσκεψη ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά την επίσημη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες το πρόγραμμα του Τούρκου ΥΠΕΞ έχει ως εξής:
Στις 12: 00 αεροπορικώς φθάνει στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί οδικώς έρχεται στην Κομοτηνή για να συναντήσει στις 12:45 τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη. Μετά τη λήξη της συνάντησης με τον Περιφερειάρχη θα παραβρεθεί σε γεύμα στο Arcadia από τη Συμβουλευτική Επιτροπή όπου θα έχει ιδιαίτερες συναντήσεις με τα μέλη της. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος τον οποίο ο ΥΠΕΞ θα αξιοποιήσει με επισκέψεις στο Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή και στο κτίριο που στεγάζει τη Νεολαία. Στις 4:30 αναχωρεί οδικώς για την Ξάνθη όπου εκεί θα έχει συνάντηση με την «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης και από εκεί αναχωρεί οδικώς στις 8 για πού αλλού, για τον Εχίνο. Στις 9:30 το βράδυ αποχαιρετά τη Θράκη και μεταβαίνει οδικώς από τον Εχίνο στην Καβάλα όπου θα επισκεφθεί και θα διαμείνει στο Ιμαρέτ. Την Πέμπτη το πρωί θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου θα επισκεφθεί το Τουρκικό Προξενείο και το Σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ και από εκεί θα επιστρέψει με το ιδιωτικό του τζετ στην Τουρκία. Τα αποτελέσματα της επίσκεψης αυτής θα φανούν εν ευθέτω χρόνο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: