Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Βηματάκια

Αδιάβαστος
Αρκετά προετοιμασμένος θεωρούσε πως ήταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παυλίδης στο περιφερειακό συμβούλιο, αφού όπως τόνισε ήταν η δική του παράταξη η οποία πίεσε για να τεθεί το θέμα.
Ο εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ όμως Δρ. Μάνος Κουτράκης φάνηκε να τον πιάνει αδιάβαστο. Ο κ. τόνισε ότι ο αριθμός των στρεμμάτων προστατευόμενων περιοχών που ανέφερε ο κ. Παυλίδης στην εισήγησή του (6,5 εκατομμύρια) ήταν λάθος αφού άθροιζε τα στρέμματα περιοχών τόπων κοινοτικής σημασίας και ΖΕΠ, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις αλληλεπικαλύπτονται, άρα το νούμερο είναι αρκετά μικρότερο, στα 4,5 εκατομμύρια.
Επιπλέον στον ισχυρισμό του κ. Παυλίδη ότι το νομοσχέδιο απαγορεύει την ερασιτεχνική αλιεία παντού, φέρνοντας το παράδειγμα του Πόρτο Λάγους, ο κ. Κουτράκης του επισήμανε ότι η ερασιτεχνική αλιεία επιτρέπεται σε όλες τις θαλάσσιες εκτάσεις, και περιορισμοί υπάρχουν στις λιμνοθάλασσες.
Πάντως αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι πιάστηκαν στην φάκα του κ. Κουτράκη που διόρθωσε αρκετές λάθος αντιλήψεις για το νομοσχέδιο.
Από την όλη διαδικασία πάντως αποδείχτηκε ότι η παρουσία ειδικών στο συμβούλιο μπορεί να είναι θετική, αλλά ίσως θα έπρεπε αντί για εισηγήσεις μέσα στο συμβούλιο οι εισηγήσεις αυτές να αποστέλλονταν στους συμβούλους αρκετό χρόνο πριν τις συνεδριάσεις, και οι ειδικοί να παρίστανται ώστε να παρέχουν διευκρινήσεις και εξηγήσεις. ‘έτσι και τα περιφερειακά συμβούλια θα κυλάνε πιο εύκολα, και οι σύμβουλοι θα μπορούν να έχουν μια εικόνα των προβλημάτων πριν το συμβούλιο ώστε να μην μετατίθενται για μετά.
Την κοπάνησαν
Ερήμωσε σε κάποια στιγμή η πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης κατά το περιφερειακό συμβούλιο, αφού ενώ οι περισσότεροι βρίσκονταν εκεί όταν αυτό ξεκίνησε, είτε δεν άντεξαν είτε ήθελαν να προλάβουν τον αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, και η πλευρά σε κάποια στιγμή έμοιαζε κάπως έτσι. Ο κ. Παυλίδης είναι αλήθεια επέστρεψε, αλλά μόνο αυτός.
Ένα αστέρι γεννιέται
Ακόμα ένα αστέρι απέκτησε ο τηλεοπτικός γαλαξίας της περιοχής μας, αφού ο πρώην πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Κώστας Λιούρτας απέκτησε δική του εκπομπή σε τοπικό κανάλι.
Μάλιστα στην πρώτη εκπομπή της «Ώρας του επαγγελματία» είχε ως καλεσμένους τον διάδοχο του στο ΕΒΕΡ κ. Αργύρη Αργυρόπουλο και τον πρόεδρο του εμπορικού επιμελητηρίου κ. Αγγελίδη. Λίγο μουδιασμένη η αρχή, αλλά όπως είπε και ο κ. Λιούρτας «εγώ δεν είμαι δημοσιογράφος, ούτε έχω πείρα σε αυτά». Έτσι ξεκινάνε όλοι πρόεδρε, και μετά ξεθαρρεύουν. Πάντως καλή επιτυχία και ανυπομονούμε να δούμε τους υπόλοιπους καλεσμένους.
Κάτι είναι κι αυτό…
Κατόπιν συνάντησης των Περιφερειαρχών με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα και σε ερώτημα του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Άρη Γιαννακίδη για το αν πρόκειται να υπάρξει συμψηφισμός τόσο της επιδότησης του 12% όσο και των υποχρεώσεων του δημοσίου από τον αναπτυξιακό νόμο (όσα έχουν ολοκληρωθεί) προς τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη έδωσε καταφατική απάντηση.
Αυτό ήταν ένα πάγιο αίτημα των επαγγελματιών και αν τελικά εφαρμοστεί θα δώσει ανάσα στους επιχειρηματίες συμψηφίζοντας τα χρέη και κλείνοντας ανοίγματα.
Κούλουμα στη Ροδόπη
Πλούσιες εκδηλώσεις έχουν ετοιμάσει και φέτος οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής για να γιορτάσουν το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας και της αποκριάς. Το τριήμερο που έρχεται σε όποιο οικισμό και να πάτε θα σας υποδεχθούν με θέρμη και θα περάσετε καταπληκτικά. Στην Αμβροσία, τη Ξυλαγανή, τη Σάλπη, τον Ίμερο, το Φανάρι και όχι μόνο τα μέλη των συλλόγων θα σας περιμένουν για να συμμετάσχετε στα υπαίθρια γλέντια με μουσική, νηστίσιμα εδέσματα και καρναβαλιστές. Επιλέξτε λοιπόν τον οικισμό της αρεσκείας σας και καλά κούλουμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: