Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Βηματάκια

Ο πρώτος συμπαραστάτης
Εκλέχτηκε στη θέση του περιφερειακού συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης ο εκλεκτός του κ. Γιαννακίδη. Ο μόνος από την αντιπολίτευση που σχολίασε την εκλογή ήταν ο κ. Μακρής, επικεφαλής της Οικολογίας Αλληλεγγύης ο οποίος είπε τα εξής: «Οι υποψηφιότητες που κατατέθηκαν για τον συμπαραστάτη του πολίτη δεν είναι τέτοιες που να μπορούν να μας οδηγήσουν στη επιλογή ενός ανθρώπου που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα του πολίτη και θα είναι ένας ουσιαστικός διαμεσολαβητής. Η πρόταση της πλειοψηφίας νομίζω ότι δείχνει μία άλλη αντίληψη έχοντας έναν γραφειοκράτη ο οποίος μόλις αποχώρησε από την ενεργό η υπηρεσία (ήταν διευθυντής της περιφέρειας ΑΜ-Θ) καλείται να υπερασπίσει τον πολίτη απέναντι στην υπηρεσία στην οποία ήταν ανώτατο στέλεχος. Θεωρώ ότι είναι λάθος λογική σε ένα λάθος θεσμό με τον τρόπο που πάει να υλοποιηθεί.
Σπεύδε βραδέως
«Θετικές» κρίνει τις ενέργειες του Υφ. Εσωτερικών και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Βουλευτή Ροδόπης κ. Γιώργου Πεταλωτή, για παραμονή των δημοσίων υπηρεσιών στις Σάπες ο Δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών Ηλίας Ιωαννάκης γιατί μετά από «τηλεφωνική επικοινωνία» που είχε ο κ. Πεταλωτής, με τον Δήμαρχο τον διαβεβαίωσε ότι τόσο η Δ.Ο.Υ. Σαπών, το παράρτημα ΙΚΑ, το γραφείο ΟΑΕΔ και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαπών, δεν θα υποστούν καμία μεταβολή.
Στο άκουσμα των ευχάριστων για τον τόπο του νέων ο κ. Ιωαννάκης ευχαρίστησε με επίσημο δελτίο τύπου (το κοινοποίησε σε όλα τα ΜΜΕ της περιοχής) τον υπουργό για την αποτελεσματικότητα των ενεργειών του και τον διαβεβαίωσε ότι “οι πολίτες των Σαπών αλλά και της ευρύτερης περιοχής δέχονται αυτή την εξέλιξη με πολύ θετική διάθεση και την θεωρούν ως πράξη αναβάθμισης της περιοχής, σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, όπου η αποκέντρωση είναι το ζητούμενο για τις τοπικές κοινωνίες και τους δήμους του Καλλικράτη”.
Καλό θα ήταν ο Δήμαρχος να κρατάει μικρό καλάθι γιατί τον τελευταίο καιρό τα λόγια, οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις απέχουν παρασάγγας από το τελικό αποτέλεσμα και δυστυχώς αν δεν συνοδεύονται από επίσημα έγγραφα, η ιστορία έχει δείξει, ότι είναι δύσκολο εώς απίθανο να πραγματοποιηθούν…
Βοηθούν με τον τρόπο τους
Μπορεί ο αριθμός των απεργών που συμμετάσχουν στις πορείες να μένει ίδιος, αλλά φαίνεται ότι πληθαίνουν οι συμμετοχές από αδέσποτους σκύλους, οι οποίοι συμμετέχουν και αυτοί με τον τρόπο τους στις κινητοποιήσεις. Και όπως φαίνεται το διασκεδάζουν και περισσότερο!
Αυτός φταίει
Την Αλ Κάιντα και τον Μπιν Λάντεν "βλέπει" πίσω από την εξέγερση ο Λίβυος ηγέτης, Μουαμάρ Καντάφι, με δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση. Τελικά αυτός ο Μπιν Λάντεν έχει γινει πολύ καραμέλα, και βλέπω σιγά σιγά να τον χρησιμοποιούν και οι δικοί μας πολιτικοί αλλά και άλλοι: αυξήθηκε το χρέος της Ελλάδας; Φταίει ο Μπιν Λάντεν, χρεοκοπήσαμε; Φταίει ο Μπιν Λάντεν, σε έπιασε η γυναίκα σου να την απατάς; Φταίει ο Μπιν Λάντεν. Αν δεν υπήρχε αυτός, θα έπρεπε να τον εφεύρουμε.
Μπες βγές
Τελικά αυτό δεν είναι περιφερειακό συμβούλιο, είναι κέντρο διερχομένων! Αν θυμάστε, στο δεύτερο [περιφερειακό συμβούλιο είχαν μπει οι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ, ζητώντας την επίλυση του προβλήματός τους. Στο τρίτο δεν είχε μπει κανένας, αλλά είχαν αποχωρήσει για ένα κομμάτι του οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, διαμαρτυρόμενοι για την μη πραγματοποίηση του συμβουλίου στη Νέα Βύσσα, στο τέταρτο που έγινε παρουσία του Πρωθυπουργού οι εργαζόμενοι στην ΕΝΚΛΩ και διαδηλωτές του ΠΑΜΕ ήθελαν να μπουν μέσα αλλά δεν τους άφησαν… τα ΜΑΤ, και στο συμβούλιο της Τετάρτης μπήκαν μέσα μαθητές καθηγητές και γονείς από τον Έβρο διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια συγχώνευσης σχολείων στην περιοχή τους. Γνωρίζουμε ότι οι συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβούλιου είναι ανοιχτές στο κοινό, αλλά τόσο πήγαινε έλα πια!,
Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο
Από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) και τις Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών ξεκινά η επιχείρηση «Πώληση των αγροτικών θυγατρικών της ΑΤΕ»
Η διοίκηση της ΑΤΕ αποφάσισε να προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμού για την πώληση των δυο εταιρειών στο διοικητικό συμβούλιο της ΑΤΕbank στην συνεδρίαση της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου.
Μάλιστα η τράπεζα ανακοίνωσε οτι για τη διαδικασία θα προσληφθεί και ειδικός σύμβουλος πώλησης, ενώ αναμένεται μετά τις ΕΒΖ και ΕΛΒΙΖ τη σκυτάλη θα πάρουν, όπως όλα δείχνουν, η Δωδώνη και η ΣΕΚΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: