Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Βηματάκια

Αλλάζουμε αλλά συνεχίζουμε να βουλιάζουμε
Μνημόνιο Συνεργασίας, με το υπουργείο Εργασίας υπέγραψαν οι περιφερειάρχες της χώρας με στόχο την ουσιαστική αποκέντρωση εφαρμογής της πολιτικής για τη στήριξη της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Το μνημόνιο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την υλοποίηση τοπικών ολοκληρωμένων προγραμμάτων απασχόλησης ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα τέτοιο πρόγραμμα περιμένει η Ροδόπη από τον Οκτώβριο, το οποίο υποτίθεται ότι επρόκειτο να ξεκινήσει μετά τις γιορτές, αλλά κοντεύει το ΠΑΣΧΑ και ο επιχειρηματικός κόσμος ούτε τους βασικούς άξονες δεν γνωρίζει. Πρόκειται για ένα ακόμα ανέκδοτο λοιπόν, το οποίο δεν προκαλεί σε κανέναν γέλιο. Ας σοβαρευτούν λοιπόν οι κύριοι με τα κουστούμια και οι κυρίες με τα ταγιέρ γιατί μπορεί να αλλάζουμε αλλά δυστυχώς συνεχίζουμε να βουλιάζουμε!
Τεράστια μείωση τζίρου και λουκέτα
Κατακόρυφη πτώση της τάξεως του 70% καταγράφουν οι καταστηματάρχες της Ροδόπης την περίοδο των εκπτώσεων. Το ποσοστό είναι τεράστιο, ενώ πολλά είναι και τα καταστήματα που έβαλαν λουκέτο τους πρώτους μήνες του 2011. Πολλοί άνθρωποι της αγοράς έκαναν δυσοίωνες προβλέψεις για το 2011, όμως η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο δύσκολη και τα χειρότερα έρχονται!
Εκλογές δικηγόρων την Κυριακή
Την Κυριακή στήνονται κάλπες στο Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης, με τους Γιώργο Κυμπαρίδη και Γωγώ Φακιρίδου να διεκδικούν την προεδρεία. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στο Δικαστικό Μέγαρο, και οι κάλπες θα ανοίξουν από το από πρωί. Εν μέσω λοιπόν κινητοποιήσεων και πολλών αλλαγών στο κλάδο τους, οι δικηγόροι θα κληθούν να εκλέξουν το νέο προεδρείο τους επιλέγοντας μεταξύ δύο γνωστών προσώπων στην τοπική κοινωνία.
116 τα θύματα της νέας γρίπης
Ούτε σε 10 ούτε σε 20, αλλά σε 116 ανέρχονται πλέον τα θύματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα. Η ηλικία τους κυμαινόταν από 39 ως 55 ετών, ενώ στις μονάδες εντατικής θεραπείας παραμένουν για νοσηλεία ακόμη 114 άτομα, από τα συνολικά 317 που εισήχθησαν σε ΜΕΘ από την αρχή του Φθινοπώρου.
Ο ιός ξαναχτύπησε και έπιασε στον ύπνο το υπουργείο Υγείας το οποίο άργησε να εκδώσει οδηγίες φέτος, ενώ οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούσαν. Την ίδια στιγμή πολλά είναι και τα κρούσματα που καταφθάνουν σχεδόν καθημερινά στο νοσοκομείο της Κομοτηνής, ευτυχώς όμως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.
Superleague στη Βουλή
Τελικά φαίνεται ότι το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο ενεργό από την Ελληνική πολιτική, αφού τα επεισόδια μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Στάδιο Καραϊσκάκη έγιναν το Σάββατο, και μέχρι σήμερα Παρασκευή είχαμε μια πρόταση μομφής προς τη διοικούσα αρχή της Superleague (που όμως δεν πέρασε) και ήδη ο ποδοσφαιριστής Τζιμπρίλ Σισέ υπέβαλε μήνυση στην εισαγγελία πρωτοδικών κατά του προέδρου του Ολυμπιακού και της Σούπερ Λιγκα, Βαγγέλη Μαρινάκη, για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμηση, απειλή και παράβαση του Νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Σισέ, δήλωσε λακωνικά πως «τέτοιου τύπου συμπεριφορές προσβάλλουν τον πολιτισμό μας» προαναγγέλοντας ότι έχει εντολή από τον Γάλλο να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εντός και εκτός Ελλάδας.
Τελικά μας φόρεσε τα γυαλιά ο Γάλλος. Αν βρισκόμασταν στο Ελληνικό κοινοβούλιο, από τη στιγμή που θα γινόταν το σκάνδαλο, θα περιμέναμε κάνα δύο χρόνια για να σκεφτούμε να αλλάξουμε κυβέρνηση, και περίπου τέσσερα χρόνια για να αποφασίσουμε να κάνουμε διώξεις για το σκάνδαλο στους υπευθύνους, τα αδικήματα των οποίων όμως θα είχαν παραγραφεί και η υπόθεση θα περνούσε στο αρχείο.
Αθάνατο Δημόσιο
Τελικά πάλι τα κατάφερε το ελληνικό δημόσιο! Παρόλο που θεωρητικά η απόσυρση ισχύει από την Δευτέρα, οι εφορίες δεν έχουν λάβει ακόμα την εγκύκλιο για την έκδοση Βεβαίωσης Καταβολής των Τελών Κυκλοφορίας. Έτσι ακόμα και αν θέλετε να αποσύρετε το αυτοκίνητό σας, θα πρέπει να περιμένετε να φτάσει η εγκύκλιος, όταν αυτή φτάσει με το καλό. Αλλά φυσικά αυτό είναι μια μόνιμη κατάσταση στην Ελλάδα, πρώτα να κάνουμε κάτι και μετά να αναρωτιόμαστε αν χρειάζεται να κάνουμε κάτι άλλο για να πραγματοποιηθεί. Αυτή τη φορά είναι μικρό το κακό, αφού η απόσυρση θα κρατήσει μέχρι τον Δεκέμβριο, αλλά μια δύο τρείς στο τέλος θα την πάθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: