Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Βηματάκια

Συνάντηση στην Αθήνα
Με τον αναπληρωτή υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτη Ξυνίδη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και υφυπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργο Πεταλωτή συναντήθηκε αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζομένων στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία (πρώην όμιλος Λαναρά), οι οποίοι έκαναν διαμαρτυρία έξω από το ξενοδοχείο «Αρκάντια», στο οποίο μιλούσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.
Στη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί την Τρίτη (1 μ.μ.) στην Αθήνα συνάντηση των αρμόδιων υπουργών με εκπροσώπους των τραπεζών που έχουν αναλάβει τη χρηματοδότηση της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας με εγγύηση του δημοσίου και με εκπροσώπους των εργαζομένων.
Εσείς θα επιλέξετε!
Η εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης με δελτίο τύπου που εξέδωσε δηλώνει την έκπληξη της και τη λύπη της «για την προσπάθεια που γίνεται από τους θεσμικούς εκπροσώπους και τοπικούς άρχοντες για τη διαστρέβλωση της αλήθειας και την απαξίωση στο σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό θέμα της ανάπτυξης της βιομηχανίας του ορυκτού πλούτου της περιοχής». Η εταιρεία δηλώνει πρόθυμη και στη διάθεση των πολιτών και των τοπικών αρχόντων και ΜΜΕ να οργανώσει και να συμμετάσχει σε ανοιχτές διαβουλεύσεις ενημέρωσης μαζί με τους άρχοντες και φορείς να τους συνοδεύσουν στο ταξίδι στη Φιλανδία στις 22-25 Μαρτίου για να δουν «ιδίοις όμασι» πως λειτουργούν τα σύγχρονα μεταλλεία χρυσού σε χώρες εξαιρετικά ευαίσθητες για την προστασία του περιβάλλοντος.
Πάντως ο πρωθυπουργός στην χθεσινή του επίσκεψη και στην ειδική αναφορά στο θέμα της επένδυσης του χρυσού έδωσε την επιλογή στην τοπική κοινωνία να αποφασίσει αφού πρώτα ερευνήσει και αποφασίσει τι θέλει να κάνει.
Είναι γνωστό το έργο
Απέναντι από την είσοδο του ξενοδοχείου Arcadia όπου συνεδρίαζε το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜ-Θ παρουσία του πρωθυπουργού και των υπουργών που τον συνόδευαν ήταν παρατεταγμένοι με τα πανό τους οι εργαζόμενοι στην ΕΝΚΛΩ για να εκφράσουν για μια ακόμη φορά την απόγνωσή τους αφού μέχρι σήμερα κανείς δεν τους ξεκαθαρίζει τι μέλει γενέσθαι. Τα λόγια του πρωθυπουργού στην έκθεση «ΘΡΑΚΗ» το περασμένο Μάιο «έπεα πτερόεντα» και οι εργαζόμενοι – όμηροι βρέθηκαν για ακόμα μια φορά εκεί να ζητούν τα αυτονόητα. Το δίκαιο όμως αγώνα τους δε τον σεβάστηκαν κάποιοι (και μη πάει το μυαλό σας στην κυβέρνηση) οι οποίοι παρείσφρησαν ανάμεσά τους με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια. Οι ανεγκέφαλοι προέρχονταν από αριστερές παρατάξεις όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν και αυτοί ήταν που ξεκίνησαν τις φασαρίες που προκάλεσαν και την επέμβαση των ΜΑΤ. Οι ίδιο οι εργαζόμενοι δεν είχαν καμία πρόθεση και όπως λένε ούτε πρόθεση να προκαλέσουν επεισόδια.
Δεν ακούσαμε κουβέντα!
Ήρθε, συζήτησε με κάποιους φορείς, και απήλθε η κ. Λούκα Κατσέλη. Κουβέντα δεν άκουσαν οι δημοσιογράφοι από το στόμα της αν και τα ζητήματα που καίνε την περιοχή μας είναι πολλά. Ούτε ένα σχόλιο για το σάλο που έχει ξεσπάσει με την επιστολή Πλασκοβίτη στο επιμελητήριο της Καβάλας. Ούτε μία κουβέντα για το πιλοτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ή για την ΕΝΚΛΩ. Ποιος ο λόγος αυτής της απαξιωτικής συμπεριφοράς κ. Κατσέλη; Δε ζούμε πια στη χούντα και η ενημέρωση δεν είναι καθοδηγούμενη! Ο λαός σας ανέδειξε ως εκπρόσωπο του και οφείλεται να λογοδοτείτε για τα λόγια και τις πράξεις σας και όχι να παίζεται κρυφτούλι!
Τους την έφερε
Όλοι ήξεραν ότι ο πρωθυπουργός θα αργήσει να έρθει στην Κομοτηνή γιατί είχε καθυστερήσει στην Ξάνθη αλλά κανείς δε φανταζόταν τι θα εκτυλισσόταν μέχρι την άφιξη του λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα. Από τις 2 όλοι τον περίμεναν. Περίμεναν οι ΕΝΚΛΩσίτες, οι αριστεροί, οι του ΠΑΜΕ, οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, τα ΜΑΤ, οι δημοσιογράφοι, οι κάμερες, οι θεσμικοί, οι ΠαΣοΚοι, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι υπουργοί και οι υφυπουργοί όλοι την άφιξη του. Κάθε φορά που χτυπούσε κινητό πετάγονταν μέχρι πάνω, κάθε φορά που πλησίαζε αυτοκίνητο έκαναν την προσευχή τους. Όμως εις μάτην. Τα αυτοκίνητα στάθμευαν αλλά ο πρωθυπουργός δεν έφτανε και τα κινητά χτυπούσαν μόνο για να πουν ότι σε 10 λεπτά έρχεται…. Τελικά το σύνθημα δόθηκε και όλοι βγήκαν στη είσοδο να τον υποδεχθούν, να φωτογραφηθούν, να χαιρετηθούν και τα συναφή. Οι κάμερες και οι φωτογραφικές είχαν στηθεί, τα ίδιο και οι φωτογραφιζόμενοι και ξαφνικά ακούστηκε μέσα από την αίθουσα «Είναι μέσα!». Πανικός απλώθηκε! Τρέχοντας επέστρεψαν όλοι μέσα στην αίθουσα για να υποδεχθούν τον πρωθυπουργό πους τους την έφερε και μπήκε από την πίσω πόρτα! Εμ έτσι είναι. Ο πρωθυπουργός μας ξέρει πώς να αποφεύγει τις δύσκολες στιγμές και σήμερα το απόδειξε στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: