Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Βηματάκια

Πάσχα Χριστουγέννων
Το Πάσχα μπορεί να είναι ακόμη μακριά, αλλά μέσα στην κρίση,. Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να ρωτήσεις για την τιμή του αρνιού. Έτσι όταν ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων της Ροδόπης, ερωτήθηκε για την τιμή κατά την περιόδο του Πάσχα, απάντησε:
«Εμείς λέμε ότι η τιμή στα ζωντανά θα είναι όχι κάτω από 3 ευρώ και σφαγμένα γύρω στα 6. Δεν θέλουμε παράλογα πράγματα, θέλουμε ο καταναλωτής να πάρει, να μπορέσει σε αυτή την κρίση να αγοράσει το αμνοερίφιο το οποίο είναι υψίστης διατροφικής σημασίας.»
Καλή η πρόθεση, να δούμε όμως πόσο θα το αγοράσουμε στο τέλος εμείς στο κατάστημα το καημένο το αρνάκι, ή φέτος θα το γυρίσουμε στην γαλοπούλα.
Η Ελλάδα σε ηρεμία
Όλοι προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, με την ημερομηνία της 23ης Φεβρουαρίου να πλησιάζει και με όλες τις μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανώνονται πυρετωδώς. Πολλοί κοιτάνε το παράδειγμα της Αιγύπτου, λέγοντας ότι μπορεί να συμβεί και εδώ αυτό που συνέβη και εκεί, μην λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η κατάσταση και τα προβλήματα είναι στην Ελλάδα πολύ διαφορετικά από ότι στην Αίγυπτο. Και να υπενθυμίσουμε ότι στην Ελλάδα είχαμε ταραχές και διαδηλώσεις, τόσο με την ψήφιση του ασφαλιστικού, αλλά πολύ περισσότερο με την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, όπου η αντίδραση μεγάλης μερίδας του κόσμου ήταν δραματική σε έκταση και ένταση. Φυσικά ως χώρα έχουμε παρελθόν στην έντονη αντίδραση, και ίσως πράγματι να χρειάζεται ένα ταρακούνημα της εξουσίας, αλλά αυτά τα πράγματα δεν προγραμματίζονται, αλλά συμβαίνουν όταν πλέον ο κόσμος δεν αντέχει άλλο.
Οι Έλληνες προς το παρόν, ηρεμούν. Είναι όμως η ηρεμία πριν την καταιγίδα;
Είναι γνώστης!
Τελικά ο μεγαλομέτοχος και πρώην πρόεδρος του Πανθρακικού έδωσε το αναμνηστικό στον Περιφερειάρχη, όπως φαίνεται και από τη φωτο, αν και ο πρόεδρος ήταν παρών στη συνάντηση. Όμως έτσι είναι, οι «κακές» συνήθειες δύσκολα κόβονται και για τον μεγάλο άντρα της ΠΑΕ ακόμα δυσκολότερα, παρόλο που άλλοι έχουν τους τίτλους…
Από τη Ρώμη με αγάπη;
Αργά χθες το βράδυ διέψευσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν τα σενάρια περί αποχώρησης της Ρωσίας από το σχέδιο κατασκευής του πετρειλαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη"
"Η πληροφορία ότι η Ρωσία έχασε το ενδιαφέρον της στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη είτε ότι ετοιμάζεται να βγει από το σχέδιο, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα", είπε ο κ. Ντμίτρι Πεσκόφ στο ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ.
"Η Μόσχα διατηρεί την προσήλωσή της σε όλες τις συμφωνίες σχετικά με αυτό το σχέδιο και συνεχίζει να εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις, που έχει αναλάβει", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Β. Πούτιν, ο οποίος θεωρείται ότι έχει την πλήρη ευθύνη και πρωτοβουλία στις ενεργειακές πολιτικές της Μόσχας στο πλαίσιο του "καταμερισμού ευθυνών" ανάμεσα στον ίδιο και τον πρόεδρο Μεντβιέντεφ.
Περαιτέρω απαντήσεις και διευκρινήσεις αναμένεται να δοθούν σήμερα στη Ρώμη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έχουν συγκαλέσει οι μέτοχοι της Transbalkan Pipeline, της ελληνο-ρωσο-βουλγαρικής κοινοπραξίας που έτρεχε μέχρι σήμερα το έργο.
Σύνοδος Πρυτάνεων στο Ναύπλιο
Σε κρίσιμη περίοδο συνεδριάζουν και πάλι οι πρυτάνεις όλων των Πανεπιστημίων από την προσεχή Παρασκευή ως την Κυριακή, στο Ναύπλιο. Μάλιστα το Σάββατο αναμένεται να παραστεί και η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου.
Οι πρυτάνεις θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων τα κρίσιμα ζητήματα των αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου θα γίνει συζήτηση σχετικά με τις προτεινόμενες, από το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αλλαγές του θεσμικού πλαισίου για τα πανεπιστήμια, για τη διαχείριση των κρίσεων ασύλου, για το μοντέλο διοίκησης για την αυτοδιοίκηση, αυτοτέλεια και τα όρια των παρεμβάσεων του κράτους στη λειτουργία των πανεπιστημίων, για την οργάνωση σπουδών και για θεσμικά ζητήματα.
Επίσης θα συζητηθούν δράσεις και προτάσεις ανάδειξης του δημόσιου πανεπιστημίου ως χώρου συλλογικής αριστείας, η στρατηγική χρηματοδότησης της έρευνας, και ακαδημαϊκή πρωτοβουλία για την ενέργεια, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής .
Με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα γίνει συζήτηση επί των αποφάσεων, των ψηφισμάτων και της γενικότερης θεματικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: