Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Βηματάκια

Η ώρα της μεγάλης φυγής
Την νομιμότητα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας να συζητήσει το θέμα της μετανάστευσης αμφισβήτησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παυλίδης ο οποίος ισχυρίστηκε ότι υπήρχε απόφαση για διεξαγωγή του στην Νέα Βύσσα. Μάταια προσπάθησε ο πρόεδρος του συμβουλίου αλλά και ο περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης να του εξηγήσουν ότι δεν υπήρξε απόφαση στο προηγούμενο συμβούλιο, αλλά απλά εκδηλώθηκε η πρόθεση να πραγματοποιηθεί εκεί, κάτι που κατέστη αδύνατο τόσο για πρακτικούς λόγους όσο και από το καταστατικό του συμβουλίου. Ο κ. Παυλίδης ήταν ανυποχώρητος, διαμαρτυρόμενος συνεχώς. Ακόμα και ο κ. Τρέλλης της Λαϊκής Συμμαχίας, που δεν είναι και ο πιο καλόβολος περιφερειακός σύμβουλος, του τόνισε ότι απόφαση δεν υπήρξε. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης είχε πάρει την απόφασή του και δεν του άλλαζε κανένας γνώμη. Έτσι πήρε τους συμβούλους του και αποχώρησε από την αίθουσα, λέγοντας ότι δεν θέλει να νομιμοποιήσει μια παράνομη διαδικασία. Κρίμα που δεν έθεσε τις θέσεις του στο Συμβούλιο, τις παρουσίασε όμως στα μέσα και έτσι δεν χάθηκε αυτή η πολύτιμη ευκαιρία να μάθουμε τις απόψεις του, και αν θέλουν οι σύμβουλοι που βρίσκονταν στην αίθουσα να μάθουν τις απόψεις του; Ας διαβάσουν καμιά εφημερίδα.
Ίδωμεν...
Δημόσιο κάλεσμα να προσέλθουν σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη απηύθυναν τα σωματεία εργαζομένων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τη διοίκηση της εταιρείας, εκπροσώπους των τραπεζών αλλά και σε κυβερνητικά στελέχη. Στην επιστολή που κοινοποίησαν και στα ΜΜΕ αναφέρουν πως η συνάντηση θα γίνει προκειμένου να ενημερωθούν αλλά και να ενημερώσουν αναφορικά με τη χρηματοδότηση και την επαναλειτουργία της εταιρείας. Μάλιστα στο τέλος της επιστολής ευχαριστούν προκαταβολικά για τη συμμετοχή τους στη συνάντηση όλους τους εμπλεκόμενους. Πραγματικά θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πόσοι τελικά θα κάνουν τον κόπο να πάνε στη συνάντηση και πόσοι θα επικαλεστούν ασθένεια και ανειλημμένες υποχρεώσεις.
Στου κουφού την πόρτα.
Δύο ώρες συζητούσαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το μεταναστευτικό και η απόφαση που πήραν ήταν όχι μία γροθιά στο κατεστημένο αλλά μία τρύπα στο νερό! Δύο ώρες αναλύσεων, εισηγήσεων, ερωτήσεων και λοιπών αντεγκλήσεων κατέληξαν στην εξής καταπληκτική απόφαση: Όλη η συζήτηση και οι προτάσεις που κατατέθηκαν θα κωδικοποιηθούν και θα αποσταλούν αρμοδίως. Αχχαχαχχαχαα! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
Μακριά από μας και όπου θέλει ας είναι
Για το μεταναστευτικό ζήτημα στην περιοχή, μίλησαν πολλοί στο περιφερειακό συμβούλιο, ειδικοί και μη. Την παράσταση πάντως έκλεψε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλης Λαμπάκης, ο οποίος πρότεινε οι μετανάστες που συλλαμβάνονται, να μεταφέρονται σε άλλες περιοχές, μακριά από τον Έβρο, ώστε να μην μολύνουν με την παρουσία τους την γη του. Και αν νομίζετε ότι αυτό δεν είναι αντιμετώπιση του προβλήματος, που να δείτε την δεύτερη πρόταση του. Ο κ. Λαμπάκης λοιπόν, σαν άνθρωπος που γνωρίζει ότι τον κόσμο τον κινεί το χρήμα, βρήκε μια απλή λύση. Σύμφωνα με το σκεπτικό του λοιπόν, η ίδια η Τουρκία σαν χώρα κινεί τους μετανάστες στα σύνορά μας, αφού αποφέρει σε αυτήν εισόδημα. Θα έρθει λοιπόν η Ευρωπαϊκή Ένωση, που «έχει μεγάλα κομποδέματα να πάει στον Ερντογάν και να του πει πόσα ζητάς εσύ, πόσα είναι τα οφέλη σου;». Έτσι την φύλαξη θα αναλάβει η Τουρκία, που «θα φυλάν καλύτερα τα σύνορά τους». Η αλήθεια είναι ότι μπορεί οι λύσεις αυτές να είναι πρωτότυπες, σίγουρα όμως είναι πολύ κυνικές και δεν ταιριάζουν σε εκλεγμένο εκπρόσωπο πολιτών που θέλουν να λέγονται απόγονοι ανθρώπων που έθεταν ως υπέρτατο αγαθό την ελευθερία.
Πλήξη…
Το περιφερειακό συμβούλιο φαίνεται ότι για κάποιους συμβούλους δεν είχε τόσο ενδιαφέρον, αφού τουλάχιστον μία έπαιζε με το κινητό της επί τέσσερις ώρες, δηλαδή όλη τη διάρκεια του συμβουλίου, ενώ κάποιου άλλου η καρέκλα φαίνεται ότι είχε πινέζες, γιατί ελάχιστα κάθισε σε αυτή. Δεν πειράζει, είναι ακόμα αρχή και θα συνηθίσουν, αλλά δεν βοήθησε και το γεγονός ότι οι μισοί σύμβουλοι είχαν αποχωρήσει.
Ψάχνει την οικογένειά του
Βρέθηκε σκυλάκι ράτσας Πομερανιαν γένους θηλυκού στην περιοχή του Εμπορικού Κέντρου Kosmopolis. Είναι λευκό, περίπου δυο χρονών και οποίος το έχει χάσει μπορεί να επικοινωνήσει στο 6944620973. Ζητά επειγόντως την οικογένεια του.. Αν δεν βρεθεί τότε θα δοθεί για υιοθεσία.. Είναι πολύ καλό, καθαρό και φρόνιμο. Όποιος θέλει να μάθει περισσότερες πληροφορίες ας επικοινωνήσει στον ίδιο αριθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: