Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Βηματάκια

Από την Υπερπεριφέρεια με αγάπη
Ευχές για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου λάβαμε από μια απροσδόκητη πηγή φέτος, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, αφού μας έστειλε την πρόγνωση του καιρού, μας έστειλε ευχές για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Παρόλο που η σκέψη είναι αυτή που μετράει, ήταν κάπως απροσδόκητο αυτό που συνέβει, αλλά κακά τα ψέματα, στις εποχές που ζούμε, κάθε είδους ευχή, από όπου και αν προέρχεται ευπρόσδεκτη είναι. Φαίνεται όμως πως αυτό εννοούσε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Σώκος όταν σε επίσκεψη του στην Κομοτηνή ανέφερε ότι η αυτοδιοίκηση είναι «Τρυφερή» εξουσία. Απλά δεν είχαμε καταλάβει πόσο!
Ασκήσεις επί χάρτου
Συνάντηση είχαν προγραμματισμένη οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΝΚΛΩ με τον κ. Γιώργο Πεταλωτή το πρωί της Κυριακής, για να συζητήσουν το θέμα της εταιρίας, το οποίο πλέον δεν έχει απλώς «τραβήξει σε μάκρος», έχει ξεχειλώσει. Τελικά ο κ. Πεταλωτής δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ασθενείας, όμως οι εργαζόμενοι λάβανε για ακόμα μία φορά διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Το θέμα όμως είναι ότι αυτή η ιστορία τραβάει χρόνια, και δεν διαφαίνεται να έχει ευνοϊκό τέλος. Ακόμα όμως και αν τα κλωστήρια εξασφαλίσουν την χρηματοδότηση και αρχίσουν να δουλεύουν, δεν θα είναι δύσκολο να εκπληρώσουν το επιχειρηματικό πλάνο τους όταν υποχρεωθούν να βγουν στην Διεθνή αγορά, η οποία ούτως η άλλως αντιμετωπίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις με αρνητική διάθεση, και δεν συγχωρεί καθυστερήσεις και αβεβαιότητα; Πλέον οι εργαζόμενοι, φαίνεται να έχουν φτάσει στο σημείο να θέλουν να τελειώσει η υπόθεση, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, ώστε να μπορέσουν και αυτοί να κινηθούν ανάλογα.
Πάντα τέτοια
Με απόλυτη επιτυχία διοργάνωσε ο αθλητικός σύλλογος Γιν Γιανγκ Κομοτηνής όχι ένα αλλά δύο πρωταθλήματα Βορείου Ελλάδος το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ένα για το Παγκράτιο Άθλημα και ένα για το Okinawa Karate. Η επιτυχία αυτών των διοργανώσεων, και το γεγονός ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες ήταν παιδιά, είναι κάτι πολύ θετικό που δίνει βάσεις για το μέλλον. Άλλωστε ο αθλητισμός, είτε ομαδικός είτε ατομικός, είναι κάτι το οποίο πέρα από τη φυσική κατάσταση των παιδιών, διαμορφώνει και τον χαρακτήρα τους, και ο χαρακτήρας είναι κάτι το οποίο στην Ελλάδα λείπει πάρα πολύ από την ζωή μας γενικότερα. Οπότε ας ελπίσουμε ότι αυτά τα παιδιά θα λάβουν τα μηνύματα που στέλνει ο αθλητισμός, και θα δούνε το μέλλον με διαφορετική ματιά από εμάς.
Συνεχίζουν την αποχή
Μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου παρατείνουν οι δικηγόροι την πανελλαδική αποχή, ύστερα από σχετική απόφαση που πήρε η Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων, χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων της Αθήνας και του Πειραιά, οι δικηγόροι των οποίων δεν απέχουν από τα καθήκοντά τους.
Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, όπου πήρε μέρος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κομοτηνής αποφασίστηκε ακόμη να πραγματοποιηθούν δίωρες συμβολικές καταλήψεις σε όλα τα δικαστήρια της χώρας. Αντίστοιχη κατάληψη θα πραγματοποιηθεί και στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής από τις 9 το πρωί έως τις 11.
Υπερωρίες
Εκτός από τις υπερωρίες που θα έκανε μέχρι το Δεκέμβριο του 2010 αξίας 4.630 ευρώ η κ. Κόκλα άφησε στον πολύ σκληρά εργαζόμενο υπάλληλο της Περιφέρειας που είναι αποσπασμένος σε βουλευτικό γραφείο άλλη μία εντολή πληρωμής ύψους 2.640 ευρώ που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα «Διαύγεια» στις 30 Δεκεμβρίου του 2010. Αυτή το φορά όμως η εντολή είναι γενική αφού δεν διευκρινίζει το χρονικό διάστημα των εν λόγω υπερωριών. Μάλλον εκτός των υπερωριών θα εργαζόταν και κάποιες άλλες ώρες ο εργασιομανής κύριος που είναι χωρίς χαρακτηρισμό από το εργασιακό δίκαιο…. Ε, αυτά συμβαίνουν, αυτά διαβάζουν, αυτά βλέπουν και τις επόμενες εκλογές οι ψηφοφόροι του ΠαΣοΚ δε θα ψηφίσουν με δύο αλλά με 4 χέρια για να πληρώνονται και να τσεπώνουν κάποιοι υπερωρίες…γενικώς και αορίστως.και άλλοι να βλέπουν το ευρώ με το μακαρόνι.
Δεν πτοούνται ούτε από τις κλήσεις
Αμετανόητοι είναι οι Κομοτηναίοι οδηγοί που δεν λένε να συμμορφωθούν με τις νέες ρυθμίσεις στάθμευσης στην πόλη μας. Επί της Νικολάου Ζωίδη στο ύψος των Hondos Center πρωί βράδυ γράφουν οι δημοτικοί αστυνομικοί όμως οι Κομοτηναίοι δε χαμπαριάζουν από αυτά και συνεχίζουν να σταθμεύουν διαγωνίως τα Ι.Χ. τους. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στη Σ. Κομνηνού, στην οποία η στάθμευση με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται μόνο παράλληλα με το οδόστρωμα, ενώ στην Ηροδότου το τριπλοπαρκάρισμα είναι η νέα συνήθεια που έγινε λατρεία. Ναι είναι αλήθεια ότι η Κομοτηνή πάσχει σε χώρους στάθμευσης όμως ακόμα και τώρα που έφτιαξε ο καιρός και η βενζίνη έχει φτάσει στα ύψη ο Ελληνάρας πρέπει να πάρει το αυτοκίνητο του γα να μη αναγκαστεί να περπατήσει 10 λεπτά. Δυστυχώς αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς τις κακές μας συνήθειες η ποιότητα ζωής στην Κομοτηνή δε θα αλλάξει ποτέ. Και είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από το Δήμο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: