Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Βηματάκια

Δεν πουλάμε
Αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δις ευρώ μέχρι το 2015 αποφάσισαν «οι φίλοι και σύμμαχοι μας» ότι πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να μειωθεί το χρέος της. Φυσικά δεν έχουμε επιλογή οπότε αναγκαστικά θα το σηκώσουμε και αυτό «το σαμάρι». Όμως πόσο υπομονή μπορεί να έχει κάποιος όταν του ζητάν να ξεπουλήσει τη χώρα του;
Γιατί αυτό είπε ξεκάθαρα χθες ο επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα Bob Traa, ο οποίος έκανε πρόταση για επαναγορά χρέους της Ελλάδας μέσω της πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της χώρας. Ας ενημερώσει λοιπόν κάποιος τον κ. Traa πως οι έλληνες έχουν γαϊδουρινή υπομονή και επίσης κάποια κατάλοιπα από τα 400 χρόνια της τουρκοκρατίας όμως μέσα σε όλα τα αρνητικά τους δεν συμπεριλαμβάνεται το ξεπούλημα τη χώρας τους! Γι’ αυτό Traaβα να δεις αν έρχομαι….!
Πάει… η γιορτή του Επαγγελματία
Πόσες φορές δεν έχουμε γράψει σε αυτή τη στήλη ότι η Ξάνθη είναι χρόνια μπροστά. Ότι οι άνθρωποι της έχουν όραμα, συλλογική συνείδηση και προσπαθούν όλοι μαζί για το καλό της πόλης τους. Γιατί συνειδητοποιούν πως με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά βοηθούν τον εαυτό τους. Για άλλη μία χρονιά η Ξάνθη πρωτοτυπεί και φιλοδοξεί να μπει στο παγκόσμιο βιβλίο των ρεκόρ Guinness φιλοτεχνώντας τη μεγαλύτερη αποκριάτικη μάσκα στον κόσμο, την παραμονή της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, την τελευταία Κυριακή της αποκριάς. Η μορφή της μάσκας, που θα κατασκευαστεί στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι, παρουσία εκπροσώπων του Guinness World Records, έχει την εικόνα χαρακτικού. Δανείζεται στοιχεία από το ελληνικό θέατρο σκιών, το οποίο και αποτελεί κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών (Θ.Λ.Ε.) που κορυφώνονται κάθε χρόνο με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.
Από την άλλη εμείς εδώ στην Κομοτηνή ούτε την γιορτή του Επαγγελματία που γινόταν τα τελευταία χρόνια θα δούμε φέτος λόγω οικονομικής κρίσης. Και για να λέμε και τα πράγματα με όνομα τους την προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε μόνο του το Επαγγελματοβιοτεχνικό Επιμελητήριο δεν την στήριξε κανένας τοπικός φορέας οπότε η κατάληξη αυτή ήταν απλά θέμα χρόνου…
Τι χιούμορ…
Μια άλλη πλευρά τους μας αποκάλυψαν σήμερα αυτοί οι ξερακιανοί, αχώνευτοι, κομπλεξικοί (μπορώ να σκεφτώ πολλά ακόμα κοσμητικά επίθετα όμως θα σταματήσω εδώ) εκπρόσωποι της Τρόικα. Έχουν χιούμορ! Στη χθεσινή συνέντευξη αφού μας είπαν τις προϋποθέσεις για να μας δώσουν την τέταρτη δόση ο κ. Traa αναφέρθηκε και στο πελατειακό κράτος, συνιστώντας χαρακτηριστικά «less φακελάκι»! Ακόμα και η τρόικα νικήθηκε από την Ελληνική πραγματικότητα. Όπως βλέπεται δε μας συνιστούν να σταματήσουμε το φακελάκι, απλά να το ελαττώσουμε!
Ήρθε φορτωμένος
Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Μάκης Βορίδης, για να μιλήσει για το χρέος της Ελλάδας και πως αυτό γιγαντώθηκε. Κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του κόμματος, ήρθε ο πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής κ. Κων/νος Ροΐδος, ο οποίος προφανώς ήρθε για να δει τον κ. Βορίδη. Ο κ. Ροΐδος ήταν εμφανώς νευρικός και ανήσυχος, και πριν προλάβει καν να μπει στα γραφεία άρχισε να λογομαχεί με στέλεχος του κόμματος, κατηγορώντας το για χειροδικία, και μπήκε στην αίθουσα που έδινε συνέντευξη ο κ. Βορίδης. Πάντως προς τιμή του ο κ. Βορίδης ήταν ατάραχος, και όταν ο κ. Ροΐδος έκοψε λίγο τις φωνές, τον ρώτησε «τελειώσατε;». Πάντως ο κ. Ροΐδος δεν φάνηκε να πτοείται, αφού συνέχισε να φωνάζει καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, ενώ μεταφέρθηκε και στην αίθουσα της Ομοσπονδίας όπου συνέχισε απτόητος, τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει η εκδήλωση.
Ξανά κινητοποιήσεις
Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν οι κτηνοτρόφοι της Ροδόπης εάν η κυβέρνηση επιμείνει στο μέτρο της τοποθέτησης ηλεκτρονικού στομαχικού βώλου σε όλα τα ζώα που θα πρέπει αν εξαχθούν στην Τουρκία, η οποία δεν το απαιτεί για τα λάβει, αλλά το απαιτεί η ΕΕ. Το πρόβλημα των κτηνοτρόφων είναι ότι ο σβώλος είναι επιβλαβής για τα πολύ νέα ζώα αλλά και για τα ενήλικα, και ζητάν η πώληση να γίνεται μόνο με το κλασικό ενώτιο που χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα. Οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι τονίζουν ότι επηρεάζεται το εμπόριο με τη γειτονική χώρα λόγω αυτού του μέτρου, ενώ η κυβέρνηση παραπέμπει σε οδηγία της ΕΕ. Τώρα βέβαια, πολλές οδηγίες έχει δώσει η Ενωση, αλλά από αυτές λίγες έχουν εφαρμοστεί κατά γράμμα, και έχουν δίκιο να μιλάν για ύποπτες κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: