Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Βηματάκια

FRONTEX για πάντα
Μόνιμα τελικά θα εγκατασταθεί όπως φαίνεται η FRONTEX αφού υπάρχουν σκέψεις η ομάδα των περίπου 200 συνοριοφυλάκων που απέστειλε εκτάκτως τον περασμένο Νοέμβριο η ΕΕ για να βοηθήσει στην περιπολία των ελληνοτουρκικών χερσαίων συνόρων να αποκτήσει το χαρακτήρα μόνιμης αποστολής. Τελικά όπως φαίνεται οι πιέσεις της Ελληνικής πολιτείας, με τη σκέψη για τη δημιουργία φραχτών, με τις πλωτές φυλακές και τα άλλα μέσα καταστολής έκαναν τους εταίρους μας να αντιληφθούν ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης στην Ελλάδα είναι υπαρκτό, χρειάζεται επίλυση άμεσα και κυρίως είναι πρόβλημα όχι Ελληνικό αλλά Ευρωπαϊκό, που χρειάζεται επίλυση σε επίπεδο Ευρώπης. Αυτή η τακτική εκφοβισμού των εταίρων φαίνεται να έχει φέρει αποτελέσματα, όσο αμφιλεγόμενα και αν είναι αυτά, το πρόβλημα όμως είναι ότι κάποια στιγμή θα σταματήσει να δουλεύει, και δεν ξέρουμε αν έχουμε άλλα βέλη στη φαρέτρα μας…
Απεβίωσε ο Μιλτιάδης Έβερτ
Απεβίωσε την Τετάρτη, σε ηλικία 72 χρονών ο Μιλτιάδης Έβερτ πρώην πρόεδρος της ΝΔ, η κηδεία του οποίου θα τελεστεί το μεσημέρι του Σαββάτου στο Α' νεκροταφείο Αθηνών. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Έβερτ θα μείνει στην ιστορία περισσότερο για τις ατάκες του και τον πληθωρικό του χαρακτήρα παρά για τις επιτυχίες τους ως αρχηγός ενός από τα δύο μεγάλα κόμματα της εποχής του, ιδιαίτερα αφού βρέθηκε ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που σημάδεψαν την ΝΔ. διαδέχτηκε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη μετά την ταπεινωτική ήττα στις εκλογές του 1993, με το κόμμα να; Φαίνεται ότι θα διασπασθεί στα δύο, ενώ παρέδωσε στον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ήρθε στην ηγεσία ως μεσσίας, που θα έφερνε την ΝΔ ξανά στην εξουσία. Τώρα όλοι, φίλοι και εχθροί θα τον αποχαιρετήσουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι εμείς, άλλον πρώην πρόεδρο την ΝΔ περιμέναμε να αποχαιρετήσουμε, και σίγουρα με λιγότερη λύπη από ότι τον κ. Εβερτ. Τι να κάνουμε, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο(;) ακόμα..
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν 225.000 μικρομεσαίοι
Δυσοίωνο διαγράφεται το μέλλον για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ.
Ειδικότερα, τον κίνδυνο να κλείσουν 225.000 επιχειρήσεις και να χαθούν 320.000 θέσεις απασχόλησης αποτυπώνεται στην έρευνα με το 84,2% των επιχειρήσεων να δηλώνουν επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης. Την ίδια στιγμή πάνω από 4 στις 10 επιχειρήσεις έχουν πρόβλημα στην καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων τους. Επίσης, 1 στις 4 επιχειρήσεις έχει οφειλές στο ΙΚΑ, 3 στις 10 την εφορία, ενώ το 31% αδυνατεί να πληρώσει ακόμη και τους λογαριασμούς των οργανισμών κοινής ωφέλειας. Κατά τα λοιπά ο πρωθυπουργός μας δηλώνει ότι δεν θα απολογηθεί για την προσπάθεια του να αλλάξει τη χώρα. Πολύ ωραία, και εμείς μαζί σου. Αλλά για τις μαύρες μέρες που περνούν οι μικρομεσαίοι αφού έχετε ρίξει στις πλάτες τους όλο το βάρος του μνημονίου δεν θα αναλάβει κανείς την ευθύνη; Ότι μας συμφέρει δηλαδή;
Απορίας άξιο
Πάλι προς κινητοποιήσεις οδεύουν οι περιπτερούχοι οι οποίοι διαμαρτύρονται για ακόμη μια φορά για την υψηλή φορολόγηση στα τσιγάρα. Αν σκεφτούμε όμως ότι την προηγούμενη φορά που εξήγγειλαν κινητοποιήσεις οι μισοί δεν συμμετείχαν και κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι γινόταν τότε απορίας άξιο είναι κατά πόσο αυτό το μέσο πίεσης μπορεί να έχει ευνοϊκά γι’ αυτούς αποτελέσματα. Επίσης εξήγγειλαν πως μαζί με τις κινητοποιήσεις θα προσφύγουν και στη δικαιοσύνη. Αλλά αυτό μάλλον ως κούφια απειλή ακούγεται γιατί δεν είναι και το πιο απλό πράγμα να τα βάζει κανείς ταυτόχρονα με μεγαλοκαπνοβιομηχανίες και το κράτος. Ως γνωστόν δεν είναι ορθή στρατηγική να ανοίγεις πολλά μέτωπα… πόσο μάλλον όταν η πιθανότητα νίκης είναι πολύ μικρή.
Άλλη μία κινητοποίηση
Όλους τους αρμόδιους φορείς της πόλης επισκέφθηκαν χθες οι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ μοιράζοντας τους επιστολές στις οποίες ανέφεραν ότι ο στόχος τους για επαναλειτουργία των εργοστασίων δεν εγκαταλείπεται και πως η διοίκηση παραμένει αμετακίνητη στην προσπάθεια εκκίνησης του επιχειρησιακού σχεδίου το οποίο φέρει την κάλυψη εγγύησης του ελληνικού δημοσίου. Είπαμε η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Ας ελπίσουμε ότι οι στερνές τους προσπάθειες ευαισθητοποιήσουν κάποιον από τους θεσμικούς μας φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: